Stor og flot årgang i Argentina

2021 ser ud til at blive et fremragende år for argentinsk vin

Artiklen er lavet i samarbejde med Danmarks vinmagasin DinVinGuide og SpritNyt.com - klik her for at læse mere.

På trods af flere udfordringer bl.a. med frost i foråret blev kvaliteten af druerne exceptionelle gode i Mendoza, som står for 70% af al vin i Argentina. Frosten ramte især den østlige del hvor en stor del af den billigere vin produceres. Det anslås at man mistede 25% af udbyttet.

Også sommeren blev udfordrende med mere regn og skyet vejr end normalt. Men i marts blev vejret stabilt og modningen af druerne skete pludseligt hurtigt. Det betød der kom et overlap mellem høsten af de grønne og røde druer, hvilket er usædvanligt. Zuccardi fortæller bl.a. at de høstede Chardonnay fra San Pablo samtidig med Malbec fra Altamira.

Kvaliteten af druerne er Fernando Buscema fra Catena meget høje med en flot fenolisk modning og perfekt sukker og syreindhold i druerne, hvilket især skyldes den lidt køligere modningssæson. Hvilket både gælder hovedruen malbec men også for cabernet sauvignon.

Også I resten af Argentina er man tilfreds med kvaliteten. I Calchaquí Valleyshvor en række af verdens højest beliggende vinmarker er, så man et meget tørt år med kun 50 mm regn. I Patagonien så man en mindre høst end normalt men med en rigtig god kvalitet både for de grønne og røde druer.

Vin - og  spiritus festivaler i 2021 i Pressen:

Italiensk vinfestival 17+18 september  - køb billet nu - klik her.

Whisky & Rom festival 29+30 oktober - køb billet nu - klik her.

Spansk Vinfestival Aflyst i 2021 - på gensyn 16+17 september 2022

 

 

Magasinet Whisky & Rom

 

Whisky& Magasinet udkommer 5 gange årligt med minimum 100 sider med temaer, masser af test og spændende artikler om destillerier. Læs mere her.

Magasinet DinVinGuide

 

Magasinet DinVinGuide udkommer 5 gange årligt med 100 sider med temaer, masser af test og spændende artikler. Læs mere her