Tørke medfører den tidligste høst nogensinde i Dourodalen

Høsten af druerne til årets portvin er allerede færdig og druerne i fuld gang med at gære til den populære drik

Høsten begyndte allerede d. 28 august og sluttede den 21 september, fortælle en repræsentant fra portvinhuset Symington. Det har været en meget varm sommer og i juni nåede man 42 grader i dalen. Endvidere fik man ikke meget nedbør sidste vinter og der har stort set ikke faldet regn siden foråret. Det har givet en del stress hos vinstokkene, især de yngre hvor rod systemet ikke er så dybt endnu.

Kvaliteten ser dog ud til at være særdeles god, men mængderne små. Størstedelen benyttes til portvin og om 2017 bliver et ”vintage port” år er stadig for tidligt at sige. Der er masser af sukker i druerne og den tidlige høst har formået at holde på syren. Men om en fenoliske modning er til stede til at få kvaliteten op på vintageniveau er svært at sige endnu. Flere af de store vintage år såsom 2011 og 2016 var præget af en noget senere høst. Men i 2003 var det også varmt og flere deklarerede en vintage port i det år.

De første portvine fra 2017 vil komme på markedet i 2019.

Kom til Tysk vinfestival i oktober - læs mere her.

Kom til Oversøisk vinfestival i november - læs mere her.

Kom til Whisky & Rom festival i oktober -læs mere her

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i vintest
Mest læste i vin
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Pernille Holbøll
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen