Annonce:
Annonce:

Tokaj-vinene skal gøres populære igen

Den ungarnske vinregion Tokaj vil modtage over 2 mia. kr. over de næste 5 år til at forbedre vinmarkerne og ændre området omdømme

Annonce:
Følg Vin

Det er dels investering fra den ungarnske stat, men også EU penge som skal hjælpe den klassiske region i det vestlige Ungarn. Området har tidligere været kendt som producent af nogle af verdens bedste søde vine. Men i de senere år har man tabt terræn til vinene fra især Frankrig og Tyskland. I dag er 5000 personer ansat med at producere vin i området.

Udover at forbedre kvaliteten af vinmarkerne, skal en større del af investeringen også bruges på at markedsføre Tokaj vinene. Målsætningen er blandt andet, at få flere af de søde Tokaj vine på vinkortet på Michelin restauranter rundt om i verdenen. I dag er der Tokaj vinen på omkring 20% af de amerikanske Michelin restauranter, mens det tilsvarende tal i Europa kun er omkring 5%.

Tokaj området er Ungarns mest berømte vinområde, og blev i 1737 klassificeret som selvstændigt område. Det er på ca. 5.000 hektarer, og ca. 28 byer/landsbyer har ret til at bruge betegnelsen på vinen. Vinene fra Tokaj-distriktet har gennem mange århundrede været meget yndet blandt Europas aristokrater.
 

Læs også: Japansk whisky buldrer derudaf

Smag på 200 franske vine - læs mere her

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: