Top Barolo-hus køber op

Den kendte Barolo producent Giacomo Conterno har opkøbt Arione vinmarken lige syd for Serralunga d’Alba

Det er Cantina Gigi Rosso som har solgt markerne til Giacomo Conterno. Marken som er syd- og sydvestvendt ligger tæt på Conternos enkeltmark Francia. Arione marken, som er på 9 hektar, har i dag 6 hektar plantet med nebbiolo og resten med Barbera. Prisen som er betalt er ukendt, men der er givet betalt en del for den kendte mark. Udover at være kendt som en af de bedre marker i Serralunga, er marken også kendt som en af de smukkeste i området. Tilbage i 1970erne var det Bruno Giacosa som lavede vin fra Arione marken.

Udover Arione ejer Conterno også den 14 hektar Francia vinmark samt 3 hektar på Cerretta vinmarken. Roberto Conterno står alene i spidsen for vinhuset efter faren, Giovanni's død. Tilbage i tiden lavede Giovanni og broren Aldo vinen sammen på deres fars vingård. En uenighed om gårdens retning drev dem dog fra hinanden, og Giovanni fortsatte på familiegården, imens Aldo startede for sig i 1969.

Fyrtårnet hos Conterno har altid været Monfortino, som menes produceret første gang omkring 1920. Denne udgøres nu af det bedste fra Cascina Francia, og har igennem det meste af et århundrede manifesteret sig som én af verdens absolut største Barolo vine.

Smag på over 200 vine til den Italienske vinfestival

0 kommentarer
Vis kommentarer