Tour de France uden vrede vinbønder

En sponsoraftale med stort vinhus fra Chile har gjort vinbønderne rasende i det sydlige Frankrig, men organisationen ASO har nu lavet aftale med de franske vinbønder

Følg Vin

Vinbønder i det sydlige Frankrig var blevet godt gale på organisationen ASO, som står bag verdens største cykelløb Tour de France, at de truede med blokader under årets Tour de France. Balladen skyldes, at organisationen har skrevet en større sponsorkontrakt med den chilenske vingruppe Cono Sur, som blandt andet markedsfører en serie af vine under navnet Bicicleta. Et mærke som også findes i Danmark.

Nu har ASO dog lavet en aftale med de franske vinbønder, således at de kan præsentere deres vine rundt omkring på ruten til sommer. Aftalen blev lavet i sidste uge da direktøren fra ASO Christian Prudhomme mødtes med vinmagernes organization FranceAgriMer under Paris Agriculture Messen.

Jerome Despey, Direktør for FranceAgriMer’s er tilfreds med aftalen og bekræfter at der vil ikke blive nogen form for blokader.

Netop 11. etape af årets Tour de France går gennem Aude i Languedoc mellem de to byer Carcassonne og Montpellier. Og her er vinbønderne kendt for at være ekstra aggressive. Men med den nye aftale ser faren for blokader ud til at være affærdiget.

Kom til italiensk vinfestival 1+2 april i København

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+