Ups! lancerede vin med navnet "lort"

En af de førende kooperativer i St. Tropez har lanceret en vin i Tyskland med et navn der direkte oversat betyder  "lort" eller "møg"

Bølgerne går højt i den fashionable kystby St. Tropez, ikke kun i det lokale kooperativ, men også blandt byens øvrige vinproducenter, efter at det kom frem, at vinhuset har lanceret en vin med navnet "Mist". Navnet er valgt, da det er en sammentrækning af "Made In Saint Tropez". Men mist betyder på tysk møg, ragelse eller lort. Og netop Tyskland er et stort marked for Provence vinene og især rosévinene er i høj kurs.

Byen er kendt for at være jetset byen på den franske riviera samt er kendt for den imponerende gamle havn. Men ikke nok med, at man ikke har checket navnet inden vinen blev lanceret, så er flere godt frustrerede over, at navnet står i direkte forbindelse med et billede af byens skytsengel Saint Torpes of Pisa. Meget bedre er navnet heller ikke for det britiske marked, da Mist betyder tåget, hvilket ikke helt hænger sammen med en klar og frisk rosévin.

Læs også: De 10 vildeste vinhuse

Kom til Spansk Vinfestival i Pressen 25+26 september - læs mere her.

5 kommentarer
Vis kommentarer