Verdens dyreste dessertvin

Dessertvin solgt for 175.000 kr.

Artiklen er lavet i samarbejde med Danmarks vinmagasin DinVinGuide og SpritNyt.com - klik her for at læse mere.

En flaske Grand Constance 1821 som oprindeligt var lavet til Napoleon Bonaparte blve solgt for 175.000 kr. på en auktion hos Christies i England. Flasken fik i øvrigt ny korkprop og blev checket nøje om den var original i 2019.

Vin de Constance kommer fra vingården Klein Constantia. Nogen mener, det er den smukkest beliggende vingård i verden og der er noget om snakken, når man besøger denne prægtige ejendom, kun få kilometer syd for Cape Town. Det er samtidig Sydafrikas ældste vingård helt tilbage fra 1685, hvor jorden blev givet til guvernøren over Kap det gode Håb som belønning. Men det er især vinen Vin de Constance som gården er kendt for. En vin som blandt andet Napoleon, Kong Ludwig XIV, George IV og Kansler Bismarck satte stor pris på og som i starten af det 19 århundrede, var blandt de fineste vine i verden. Vinen produceres stadig på muscat de frontignan, hvor druerne får lov at trække med skallerne i ekstra lang tid før presningen og hvor vinen efterfølgende lagres 4-5 år på egetræsfade. Den har en fantastisk blomsteragtig duft og i smagen finder man eksotiske frugter, honning og krydderier. Den skæve flaske, giver vinen sit helt eget personlige udtryk. Og så var det efter sigende Nelson Mandelas yndlingsvin.

Vin - og  spiritus festivaler i 2021 i Pressen:

Italiensk vinfestival 17+18 september  - køb billet nu - klik her.

Whisky & Rom festival 29+30 oktober - køb billet nu - klik her.

Spansk Vinfestival Aflyst i 2021 - på gensyn 16+17 september 2022

 

 

Magasinet Whisky & Rom

 

Whisky& Magasinet udkommer 5 gange årligt med minimum 100 sider med temaer, masser af test og spændende artikler om destillerier. Læs mere her.

Magasinet DinVinGuide

 

Magasinet DinVinGuide udkommer 5 gange årligt med 100 sider med temaer, masser af test og spændende artikler. Læs mere her