Verdens dyreste vine stjålet

Flere hundrede flasker Domaine de la Romanée-Conti er blevet stjålet på havnen i Le Havre i det nordlige Frankrig

Det er 31 kasser af de berømte vine som var på vej til Canada, som pludselig forsvandt på havnen i Le Havre. De fleste af vinene var Domaine de la Romanée-Conti (DRC) Echezeaux men der var også kasser med DRC Romanée-Conti 2012. Sidstnævnte sælges pt. til omkring 90.000 kr. for en flaske, mens en flaske DRC Echezeaux koster omkring 6.000 kr. Domaine de la Romanee-Conti producerer årligt 5500 flasker af Romanee-Conti.

Tyveriet blev opdaget i november sidste år, da en container med vinene ankom til Canada og køberen kunne se, at 31 kasser vin manglede. Vinene blev afskibet fra Le Havre d. 14 oktober, så tyveriet er sket efter den dag.

De første vine er nu dukket op og bl.a. var to flasker Romanée-Conti magnum 2012 sat til salg for en halv million kr. på internettet. Politiet fik mistanke og arresterede sælgeren, som viste sig at have købt vinene fra en sælger i Bordeaux, som viser sig at have tætte kontakter til personer som arbejder på havnen i Le Havre.

Alle vinene er mærket med batch nummer og det kan derfor være svært at sælge vinene på det åbne marked.

DRC har været ude for tyveri flere gang gennem historien, men i de seneste år har det især været problemer med forfalskninger. Men dette er det største tyveri i husets historie, udtaler Aubert de Villaine fra Domaine de la Romanée-Conti til det britiske magasin Decanter.

Huset kom også i søgelyset, da den store sag om forfalskede vine i USA kørte for et par år siden og hvor svindleren Rudy Kurniawan blev dømt flere års fængsel. 

Kom til Franske vindage 26+27 februar i Pressen i København

8 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere