Annonce:
Annonce:

Verdens femte bedste bartender er dansk

Jonas Brandenborg Andersen er netop kåret som verdens femte bedste bartender ved World Class i Miami

Annonce:
Følg Vin

Efter en uges intens konkurrence kan Jonas Brandenborg Andersen fra Mash Penthouse vende tilbage til Danmark med titlen som den femte bedste bartender i verden kåret af World Class. Verdens mest prestigefyldte konkurrence for bartendere fandt i år sted i Miami, Florida, hvor kun 56 bartendere ud af de 10.000 bartendere, der oprindeligt stillede op, havde nået det igennem nåleøjet.

De 56 deltagere skal i løbet af fire dage igennem fire indledende udfordringer, hvorefter de 12 bedste placerede på ti hektiske minutter i en speed challenge skal præsentere mindst ti velsmagende og pænt præsenterede cocktails. Herefter udvælges de 6 bedste bartendere til i løbet 24 timer at skabe deres eget koncept og kreere en pop-up bar med alt, hvad dertil hører.

Annonce:

Undervejs skal bartenderne demonstrere deres kunnen inden for bartenderfagets kernekompetencer; eksempelvis teknik, showmanship, viden om spiritus og ikke mindst, hvor dygtige de er til at præstere under pres.

På trods af at Jonas var oppe imod nogle af de bedste bartendere i verden, havde han hele vejen igennem en overbevisende præstation og imponerede dommerne med sin helt egen fortolkning af nordiske cocktails.

”Allerede inden konkurrencen havde jeg høje forventninger til Jonas og var overbevist om, at han ville slutte i blandt de bedste i konkurrencen. Han har hjertet med i alt, hvad han gør, og det formår han at overføre til sine cocktails, som er meget velsmagende, inspirerende og har et helt klart nordisk twist,” siger Erik Lorincz, dommer ved World Class 2016.

”Jeg er ekstremt stolt over, at jeg er den femte bedste bartender i verden. Jeg er ydmyg og taknemmelig over at få denne anerkendelse af nogle af de dygtigste inden for faget. Samtidig glæder jeg mig til at komme hjem og stå bag min egen bar igen. I sidste ende er det jo den vigtigste del af mit job, og det er det, jeg elsker,” siger Jonas Brandenborg Andersen.

 

Annonce:

Nordiske cocktails i verdensklasse

De nordiske lande satte et markant præg på World Class 2016. Ikke alene sluttede Jonas som den femte bedste i verden, men også den svenske bartender Johan Evers hentede en flot placering som den tiende bedste bartender i verden. Igennem de seneste år er antallet af eksklusive cocktailbarer eksploderet i de nordiske storbyer, herhjemme især i København og Aarhus.

Tidligere i år blev også den Oslo-baserede bar Himkok inkluderet på listen over de 50 bedste barer i verden. Norden har plantet sig solidt på verdenskortet og er blevet kendt for velsmagende cocktails.

Annonce:

”Jeg tror at en af grundende til at vi klarer os så godt i norden er en afspejling af den måde, vi lever på. De nordiske gæster er meget kvalitetsbevidste og ved, hvad de vil have. De stiller sig ikke længere tilfredse med at få serveret en billig drink i et plastikkrus. Ligesom vi har set det med vin og øl gennem en længere periode, er folk nu begyndt at efterspørge kvalitet, specifikke spiritus brands og smagsoplevelser, når de bestiller en cocktail. Det er en udvikling, jeg virkelig påskønner,” siger Jonas Brandenborg Andersen.

 

Kvindelig bartender vinder World Class 2016

Jennifer Le Nechet fra Frankrig vandt konkurrencen i Miami, og det er første gang i de otte år, World Class har eksisteret, at en kvindelig bartender vinder. Til daglig arbejder hun på den anmelderroste Café Moderne i Paris. At Le Nechet vinder vidner om, at bartenderfaget ikke længere er overvejende mandsdomineret, men at flere og flere kvinder bliver tiltrukket af en verden med mange muligheder.

”Jeg er helt og aldeles overvældet og set i lyset af, hvor dygtige mine kollegaer er, er jeg meget beæret over at have vundet. Denne uge har inspireret mig til at blive ved med at rykke grænserne og udforske, hvordan cocktails kan stimulere sanserne,” siger Jennifer Le Nechet.

Kom til stor oversøisk vinfestival 28+29 oktober - læs mere her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Se beskederne

Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: