Vinhøsten er i fuld gang i Europa

Flere steder høster man langt tidligere end normalt, men mængderne ser ud til at blive større end i 2017

Vinhøsten er allerede i gang flere steder på den nordlige halvkugle. I Frankrig forventer man en høst på omkring 46 mio. hektoliter, hvilket er 20% højere end i 2017. I Champagne og Alsace er man allerede godt i gang med høsten. Og i Languedoc-Roussillon ser man en høst som nu er omkring 30 dage tidligere end for 30 år siden. I Bourgogne er man i fuld gang med de grønne druer, mens man forventer at starte med de røde druer om en uges tid, hvilket er tre uger tidligere end normalt.

I Bordeaux blev man tidligere på året ramt af voldsomme haglstorme som ødelagde en del marker især i Cotes de Bourg og Blaye. Men også her har man haft en tør varm sommer og forventer en tidligere høst. Her begynder høsten af de grønne druer nu mens man venter nogle uger med de røde druer.

I Rhone forventer man en flot høst omkring 8-10 dage tidligere end normalt. Der er dog problemer med råd flere steder i vinmarkerne grundet det fugtige varme vejr de seneste uger i Europa.

I Tyskland begyndte man at høste i starten af august efter en meget varm og tør sæson. Flere vinstokke var på grund af tørke begyndt at lukke ned, hvilket var et problem for modningen af druerne. Men regn i august ser ud til at have reddet kvaliteten her. De store kendte områder regner med at starte høsten af riesling om en uges tid.

I Østrig forventer man en af de tidligste høst i mange årtier. En høst hvor alkoholen forventes at blive højere og syren en anelse lavere end normalt. I alt forventer man en høst på 2.6 mio. hektoliter

Kom til stor Spansk Vinfestival 14+15 september

Kom til stor Whisky & Rom festival 26+27 oktober

Kom til stor Tysk vinfestival d. 25 oktober - læs mere her.

0 kommentarer
Vis kommentarer