Vinhøsten er startet

Grundet en varm og tør sommer er flere begyndt at høste og man forventer generelt en høst 2-3 uger tidligere end normalen 

Der er optimisme at spore hos vinbønderne i de fleste vinområder i Europa. I flere områder forventer man et særdeles godt år. Det er specielt en varm juli i middelhavslandene, hvor temperaturen flere dage var over de 40 grader, der betyder, at druerne har opnået en tidligere modning end normalt. Det bekræfter Alberto Saldon fra Sierra Cantabria i Rioja. Normalt starter det kendte hus med høsten af druerne i distriktet Toro, hvor huset også har marker i september og bevæger sig øst på og høster i Rioja i oktober. Men i år ser det ud til man kommer til at høste i Rioja før i Toro.

María José López de Heredia fra det hæderkronede Vina Tondonia i Rioja bekræfter, at også her vil man givet høste omkring 2 uger tidligere end normalt.

Høsten af de hvide druer er startet flere steder og herefter vil man i starten af september så småt begynde med høsten af de røde druer. De første indikationer tyder på, at årgangen kan blive rigtig flot i en række af de kendte vinområder i Europa. Både i Bordeaux, Rioja og Rhone dalen forventer man en flot årgang. Modningen er flot og syre niveauet ser også ud til at være flot. Nu krydser man fingre for en periode uden regn og ikke for varmt vejr, hvilket vil være ideelt for druerne.

Også i Bordeaux forventer man en tidlig høst og her er man også startet i denne uge med høsten af sauvignon blanc druerne. I Bordeaux har man fået 61 timers mere solskin end gennemsnittet i juni og 30 timer mere i juli. Og dertil kun 18 mm nedbør.

Også i Champagne er høsten startet denne uge. Her gælder det om ikke at få for modne druer og årgangen kan vise sig at være for varm for området.

I Østrig har man haft den varmeste sommer nogensinde og forventer, at starte høsten af de første druer i næste uge. Man forventer her en 2-3 uger tidligere høst end normalt og en høj kvalitet.

Kom til stor spansk vinfestival og smag over 200 vine

1 kommentar
Vis kommentarer