Vinsvindler appellerer sin dom

Vinsvindleren Rudy Kurniawan har appelleret sin dom på 10 års fængsel som han fik for svindel for millioner af kroner

Rudy Kurniawans advokat Jerry Mooney har til det britiske magasin Decanter bekræftet, at hans klient har appelleret sin dom. En officiel appel blev afleveret 10. april. Myndighederne har nu indtil 10. juli til at beslutte om sagen skal gå om. Ifølge Jeff Mooney, er det især en ulovlig ransagning af FBI i Rudy Kurniawans hjem i 2012 som er den primære grund til appellen. Advokaten mener på baggrund af denne ulovlige ransagning, at hans klient skal frikendes.

Rudy Kurniawan fik i december 2013 en dom på 10 års fængsel for i en periode mellem 2004 til 2012 at have svindlet for næsten 200 mio. kr. ved at forfalske topvine og sælge dem gennem en række af de fineste auktionshuse. Alene i 2006 solgte han 12.000 flasker på auktion. Svindelen er en af de største svindelsager i vinverdenen nogensinde og har ramt tusindvis af kunder til de dyre flasker vine, vinproducenter samt ikke mindst en række af de mest respekterede auktionshuse.

Læs også: Sådan bliver den nye årgang fra Pomerol og St. Emilion

Læs også: Skotsk whisky falder drastisk

Gennem retssagen kom det frem, at dømtes hjem i Californien, har fungeret som en vinfabrik. Her fandt man vinetiketter fra en række af de fineste slotte, sirlige skrevne noter med druesammensætninger i forskellige årgange samt en mængde tomme flasker. Det vurderes, at omkring 80% af de vine som Rudy Kurniawan har solgt på auktion gennem de mange år var falske.

Han blev blandt andet opdaget, da han forsøgte at sælge en flaske Clos Saint-Denis 1945 fra Bourgogne huset Domaine Ponsot. Problemet var bare, at Clos Saint-Denis ikke blev produceret før første gang i 1982. Da køberen fandt ud af, at den pågældende vin ikke eksisterede rullede lavinen. Siden kom flere sager frem blandt andet skulle en Bonne-Mares 1923 sælges på auktion, men på det tidspunkt var huset slet ikke etableret endnu. Både Christophe Roumier fra Domaine Roumier som laver Bonne-Mares 1923 og Laurent Ponsot vidnede i retten i New York.

Rudy Kurniawan havde indtil da opbygget en respekteret og større forretning med køb og salg af dyre vine. Da han først blev afsløret, har det siden været et mysterium, hvorfor auktionshusene ikke tidligere har kunnet afsløre ham.

Kom til Rom & Cocktail festival - læs mere her.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere