Annonce:
Annonce:

Vodka nu mere populært end whisky herhjemme

 

Annonce:
Følg Vin

Artiklen er lavet i samarbejde med magasinet Whisky& og SpritNyt.com - klik her for at læse mere.

Den danske bruttoimport af spiritus og likør var i 2020 på 14,5 mio. liter ren alkohol, hvilket er et fald på 8% i forhold til 2019. En del af dette eksporteres dog videre til andre lande og med i beregningen er heller ikke spiritus som købes uden for landets grænser. Det store fald skyldes især nedlukningen grundet covid-19, som betød at restauranter og barer ikke kunne have åbent. Og da en væsentlig del af spiritussalget sker gennem disse kanaler er faldet ikke en overraskelse. Og derfor skal man nok også passe på ikke at se dette fald som en trend men mere en konsekvens af nedlukningen.

Annonce:

Whisky er blevet overhalet af Vodka som den mest populære spiritus. Whisky havde en markant nedgang på 35% i forhold til 2019. Vodka faldt med 2%. Væksten i importen af gin stoppede og man så for første gang i mange år et fald på 12%.

Også Rom ser et fald på 14% efter i flere år at have vækstet. ”Andet” kategorien er stor og her indgår bl.a. alkoholsodavand, shots, akvavit, snaps, bitter, grappa, brandy, arrak, ouzo og calvados. Denne kategori er faldet med 2% fra 2019.

Den danske eksport af spiritus og likør faldt med cirka 30 procent og udgjorde 3,2 mio. liter ren alkohol i 2020. Det er stadig whisky som er den mest eksporterede spiritus fra Danmark foran likør.

 

Kategorier
Vodka 13%

Whisky 12%
Gin 10%
Rom 7%
Cognac 1%
Tequila <1%
Likør 8%
Andet 38%

Kilde: VSOD’s Importstatistik

Vin og spiritus festivaler i 2022 i Pressen

Whisky & Rom festival 28+29 oktober 2022 - klik her

Franske vindage 3+4 marts 2023

Italiensk Vinfestival 2023 - datoer følger

Spansk Vinfestival 2023 - datoer følger

Køb billetter nu - klik her.

 

Magasinet Whisky & Rom

 

Whisky& Magasinet udkommer 5 gange årligt med minimum 88 sider med temaer, masser af test og spændende artikler om destillerier. Læs mere her.

Magasinet DinVinGuide

 

Magasinet DinVinGuide udkommer 5 gange årligt med 100 sider med temaer, masser af test og spændende artikler. Læs mere her

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bar røv - eller vi betaler 143 milliarder
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: