Vrede vinbønder angriber tankbiler med vin

Over 25.000 liter vin blev tømt ud på vejbanen i det sydlige Frankrig

Så er den gal igen i Frankrig. Franske vinbønder er godt trætte af deres spanske naboers billige vine. Tidligere på ugen blokerede man et lager og tappeanlæg til bag-in-box nær Nîmes, som tilhører supermarkedskæden Carrefour. Op mod 60 vinproducenter blokerede indgangen til anlægget, så der ikke kunne produceres vin i bokse. Herefter overfaldt de vrede producenter en tankvogn med spansk vin, som stoppede ved et betalingsanlæg på motorvejen nær Nimes. Tanken blev åbnet, og vinen flød ud på motorvejen. Over 25.000 liter vin endte på kørebanen.

Sidste år stoppede personer fra CRAV en række tankbiler med billig spansk vin i havnebyen Sete i Languedoc. Mere end 50.000 liter vin blev ved den lejlighed lukket ud på vejene. Også kontorerne for vinimport-virksomheden Vinadeia er været udsat for hærværk.

En repræsentant for CRAV udtalte til Fransk TV3, at hærværket sker fordi man ikke føler der bliver gjort noget med problemet med billig vin der køres over grænsen og benyttes i Frankrig. Importen betyder, at de sydfranske vinhuse har svært ved at sælge deres vin til supermarkedskæderne, der er storaftagere af importvinen. Lagrene hos de sydfranske producenter er godt fyldt op med usolgt vin, og når de forsøger at sælge den, presser supermarkederne priserne i bund. De franske vinbønder er utilfredse med, at kravene til vinproduktion og udbyttet er noget lavere i Spanien end i Frankrig. Det betyder, at billig bulk vin kan sælges til næsten halv pris i Spanien.

Languedoc-Roussillon er kendt for sine til tider hårde aktioner for den lokale vin. Bl.a. har den gruppen CRAV angrebet flere udenlandske vinfirmaer de senere årtier. Og sidste år truede man med aktioner mod Tour de France feltet, da organisationen bag løbet havde lavet en aftale med et chilensk vinhus.

Kom til stor Fransk vinfestival d. 24 og 25 februar 2017 - læs mere her.

Kom til Italiensk vinfestival 31 marts og 1 april 2017 - læs mere her.

4 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere