Annonce:
Annonce:

Weekendens bedste julebryg

Der smages på alternative julebryg i ugens øltest

Annonce:
Følg Vin

For 15 år siden vidste man hvad en dansk julebryg var. Enten var det en klassisk kraftfuld bock med masser af maltsøde og alkohol, eller så var det en ordinær guldøl tilsat lidt karamelfarve i anledning af julen. – De dage er nu ovre. I begyndelse af nullerne invaderede de belgiske julebryg Danmark, og tre-fire år senere begyndte den danske mikrobrygverden at blomstre – og siden da har julebryg været alle slags øltyper.

Læs også: Kæmpe amarone test

Læs også: Julens bedste portvin

 

 

Ørbæk Julebryg Ingefær & Dadler

Ørbæk Bryggeri

Porter – 8,0 procent

50 cl, 19,95 kroner i Coop

 

Annonce:

De sidste par år har Ørbæk Bryggeri brygget adskillige øl krydret med ingefær, bl.a vandt de Coops Ølfestivalg i 2013 med den lyse sommerfriske Organic Ginger Brew. Nu har det sydøstfynske økologiske bryghus lanceret en kulsort alkoholstærk ingefærporter, der i anledning af julen er beriget med dadler. – Resultatet et en yderst alternativ julebryg med mørkristede krydrede noter og indslag af moden frugt, som giver associationer til julebagværk. – Fint alternativ til julegløggen.

 

 

Svaneke Christmas Ale

Belgisk  ale – 8,0 procent

Svaneke Bryghus

33 cl, 29 kroner i specialforretninger

 

Øl fra Svaneke Bryghus kan stort set købes overalt, men priserne svinger gevaldigt. Når det bornholmske øl er på tilbud i Fakta koster øllet 11 kroner for 50 cl, men i udvalgte specialforretninger kan 33 cl svanekeøl koste op til 39 kr. Uanset prisen så er øllet næsten altid godt. – Svaneke Christmas Ale, som er identisk med Svaneke Jule Spektakel, er brygget på trappistgær. Den rødbrune belgisk inspirerede ale er sødmefuld med klassiske noter af tørret abrikos, svesker, karamel og mandler. En lille bornholmer, som sagtens kan udfordre de store belgiere.

 

 

Triple X-mas

Belgisk Tripel – 8,3 procent

Ølværket

50 cl – 38 kroner i specialforretninger

 

Annonce:

Det lille bryggeri, Ølværket, der ligger på Esbjerg Havn, er et glimrende bevis på, at øl fra små bryggerier altid er spændende. For det første, der er aldrig to bryg der bliver ens, trods den samme opskrift. For det andet har nanobryggerierne nemmere ved at vende skuden end de store bryggerier, supertankerne. Ølværket, som er Leverandør til det Vestjyske Folk – og dermed Fiskeri- og Søfartsmuseet, har i år forbedret deres Tripel X-Mas. Dog er der stadigvæk noter af malt, karamel, rosiner, nødder og hvid peber i både smagen og bouquet. –  Fin til and og flæskesteg juleaften.

 

 

Skadi Vinter 2015

Bryggeriet Frejdahl (Bryggeriet Vestfyen)

Mørk Bock – 8,0 procent

50 cl, 41,95 kroner i Dansk Supermarked

 

Bryggeriet Frejdahl, som Ekstra Bladets modediktator Jim Lyngvild er mastermind i, har fortjent høstet roser for de øl, de lancerede i forsommeren. – Så derfor er det naturligt, at de her til jul har lanceret vinterbrygget Skadi, der er opkaldt efter den nordiske gudinde for skisport. – Historien er god, øllet er tilsmagt med chokolade fra den prisvindende chokolatier Henrik Konnerup og smukt pakket ind i en æske. – Men et eller andet er kikset, trods de aromatiske noter af blommer, rosiner og chokolade.  – Den højt profilerede øl er totalt uden skum, og det trækker fra.

 

Læs også: Den store snapsetest

Kom til Franske vindage 26+27 februar i Pressen i København

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: