Weekendens bedste øl

Sort øl i Føtex. Her er ugens mest spændende øl

Ølhylderne i Føtex er stille og roligt ved at være hæderlige, omend de er domineret af de større bryggerier. I årevis har Føtex (Dansk Supermarked været gift med Harboe), ligesom der næsten er fuldt sortiment fra Carlsberg og Royal Unibrew. Regner man de øl med, som Carlsberg importerer, er det næsten halvdelen af sortimentet. Derudover er der et acceptabelt ”middle of the road”-udvalg af danske og udenlandske øl.

 

 

Seattle

Stout – 6,5 procent

Thisted Bryghus

50 cl, 19,95 kroner i Føtex

 

Thisted Bryghus har fornyligt lanceret tre amerikansk-inspirerede øl: Boston, Monterey og Seattle. Havnebyen Seattle i det nordvestlige USA, er kendt som verdens kaffehovedstad og hjemsted for nogle af de mest kreative mikrobryggerier i USA. Kulsorte Seattle fra Thy, som er krydret med humlen Northern Brewer og tilsat ekstrakt af kaffe, er blød, rund og tør med forførende noter af kaffe, chokolade og vanilje. Glimrende allroundøl, men prøv den sammen med et  flødebolle, det er en himmelsk smagsoplevelse.

 

 

Blue Mountain Stout

Stout – 6,5 procent

GourmetBryggeriet (Harboe)

50 cl, 19,95 kroner i Føtex

 

Siden Kronprins Fredes sponsor, Harboe, i 2009 overtog GourmetBryggeriet, er det kun  gået nedad. Oprindelig var det en velafbalanceret øl, der var kælet for. Blandt de luksuriøse ingredienser var kaffen Jamaica Blue Mountain, og den belgiske gourmetchokolade Callebaut. – I dag er det en meget sødladen stout med en underlig tynd smag af chokolade efterfulgt af en harsk kaffeeftersmag. Ufatteligt at Harboe er blevet Kongelig Hofleverandør.

 

 

Nældebryg

Havrestout – 6,5 procent

Bryggeri Skovlyst (Skovlyst Produktion)

50 cl, 19,95 kroner i Føtex

 

Skovlyst er fornyligt blevet opdelt i to selvstændige firmaer. Brygrestauranten i Hareskoven videreføres af Jan Olsen. Brygmester Casper Møller forsætter med Skovlyst Production, der får kontraktbrygget øl i Polen, Frankrig og Østrig. Nældebryg er brygget med bl.a. havre og rug og tilsat lakrids og brændenælde. Begsort øl med et indbydende cappuchinifarvet skum. Både i duft og smag er der indslag af engelsk lakrids og pebermynte. Lækker forårsfrisk fløjlsblød stout.

 

 

Jacobsen Limited Edition Coffee Mint Stout

India Pale Ale – 7,5 procent

Husbryggeriet Jacobsen (Carlsberg)

75 cl, 99,95 kroner i Føtex

 

Husbryggeriet Jacobsen fylder i år 10 år og skyder jubilæet i gang med en relancering af deres Coffee Mint Stout fra 2006. Den storladne men også sarte stout er brygget sammen med Riccos Guatemala kaffe og mynte giver straks associationer til After Eight-chokolade, ligesom der naturligvis spores noter af ristet kaffe og blød sød lakrids. Kort sagt et festfyrværkeri af velsmag. Let og velkomponeret som dessert. Men køb ikke øllen til den horrible normalpris på 99,95 kr., ca. hver tredje uge er den på tilbud til 59,95 kr.

Kom til Rom & Cocktail festival - læs mere her.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere