Weekendens bedste øl

Læskende Hvedeøl. Her er ugens mest spændende øl

Er der en øltype som hænger sammen med sol og sommer, så er det hvedeøl. – Især den klassiske tyske øltype Hefeweizen, som kan være ganske vederkvægende i de traditionelle hvedeølglas på en tysk fortovscafe. – Derudover vil jeg vove den påstand, at med godt hvedeøl kan man forføre mange smukke kvinder. – I hvert fald har jeg lært utroligt mange piger at drikke øl via lifligt hvedeøl, og stille og roligt begynder pigerne at drikke mere spændende øl.

Læs også: Kæmpetest af Malbec vine

 

 

Fur Hvede

Hefeweizen – 5,6 procent

Fur Bryghus

50 cl, 33,95 kroner bl.a. i Føtex

 

Fur Bryghus er kommet på ølkortet på mange restauranter, især i hovedstaden. Bl.a. fordi bryghusets øl generelt passer godt til meget mad. – Den ravfarvede ufiltrerede øl er velafbalanceret med en klassisk duft og smag samt aromatiske indslag af hvede, frisk gær, banan og citrus. – Alt i alt en hæderlig hvedeøl fra Limfjordsøen Fur, hvor bryghuset med tilhørende restaurant er placeret. – Og ingen tvivl, Fur Hvede er bedst på bryggeriet, som helt klart er et sommerbesøg værd.

 

 

Svaneke Blonde

Hefeweizen – 4,6 procent

Svaneke Bryghus

33 cl, 19,95 kroner bl.a i Coop

 

Svaneke Bryghus på Bornholm er både en bryghusrestaurant inde på Torvet i Svaneke og et moderne bryghus lidt udenfor den gamle købstad. Begge steder huserer brygmester Jan Paul, som næsten altid er garant for godt øl. – Bryggeriets egne ord om Svaneke Blonde er ”Koket, kvik og kælen...” – I hvert fald har den tågede øl, hvortil der er brugt champagnegær, frugtrige parfumerede noter, samtidig med at den er frisk og let sødmefuld. – Dejlig sommerøl.

 

 

 

Velvet

Mixgæret hvedeøl– 5,9 procent

Husbryggeriet Jacobsen, Carlsberg

70 cl, 39,95 kroner mange steder

 

Da Carlsberg for fire år siden lancerede Velvet, lærte den fløjlsbløde øl mange kvinder at drikke øl, og er i dag måske en af de mest populære øl blandt Husbryggeriet Jacobsens mange velbryggede øl. – Velvet, der er brygget med champagnegær, er helt uden bitterhed og er frisk, let, blød, perlende og ikke mindst forførende med sødmefulde maltnoter og frugtrige toner. Glimrende aperitif og til øldrinks, men også fin til fisk og skaldyr. Bør serveres i champagneglas.

 

 

Løgismose Hvedeøl

Hefeweizen – 5,0 procent

Løgismose (Bryggeriet Vestfyen)

50 cl, 15 kroner i Netto

Bag Løgismose, der bl.a. står bag en række specialiteter til Netto, står familien Grønlykke, der også ejer gourmetrestauranterne Falsled Kro og Kong Hans Kælder. – Senest har Løgismose lanceret en hvedeøl eksklusivt til Netto. – Men hvor den er brygget er ikke nemt at gennemskue. – Vurderet ud fra flaske og etikette, er øllen givetvis fremstillet på Bryggeriet Vestfyen. – Men alt i alt, er det  en lidt kedelig hvedeøl, der dog har de klassiske smagsnoter som fx frisk gær, malt, nelliker og citrus.

Kom til Rom & Whisky festival i Pressen 11 og 12 september. Læs mere her.

8 kommentarer
Vis kommentarer