Weekendens bedste øl

Ferieminder. Her er ugens mest spændende øl

Uanset om du rejser rundt i Danmark eller udlandet, så drik de lokale øl. Det er altid den mest velsmagende oplevelse, som har en naturlig sammenhæng med det lokale køkken og områdes geografi og historie. – Og det er de letløbende og tørstslukkende øltyper, som gør sig bedst på en sol- og badeferie. Men smager ferieøllet, der også kan købes i Danmark, så ligeså godt hjemme på terrassen.

Læs også: Weekendens bedste vinkøb

 

 

Mythos

Premium Lager – 4,7 procent

Mythos Brewery (Carlsberg)

33 cl, 15,95 kroner en del steder

 

Nygræsk klassiker. Læskende maltet sødme, frugtrige noter med indslag af mandariner og ferskner, som afrundes af en distinkt behagelig bitterhed. Skal nydes iskold, den bliver nemt kvalm når temperaturen stiger, og har primært sin berettigelse på græske ferieøer. I Danmark er den overflødig, men kan drikkes en solvarm aften på terrassen, hvis der serveres musaka.

 

 

 

Efes Pilsener

Premium Lager – 5 procent

Anadolu Efes, Tyrkiet

33 cl, 13,50 kroner en del steder

 

Tyrkiet er et gæstfrit ferieland. Varmen og det tyrkiske køkken fordrer letløbende lyst pilsnerøl, og her har tyrkernes svar på en ordinær Carlsbergpilsner sin absolutte force. Let maltet med toner af korn og friskbagt brød. Spinkel floral aroma og harmonisk humlebitterhed. Udpræget ferieøl, men hvis der er tropenat i Danmark, skal den nok vække nogle ferieminder.

 

 

 

Palma Cristal

Lys Lager – 4,9 procent

Cerveceria Bucanero (AB InBev), Cuba

35 cl, 18 kroner i specialforretninger

 

Det er ikke øl, der skal nydes, hvis man skal mindes ferien på Cuba. Det kræver mørk rum og store cigarer. Kedelig og karakterløs tørstslukker med en spinkel, men kantet maltaroma og bitterhed. Naturligvis er alle iskolde lyse pilsnerøl vederkvægende, når solen steger, men i Danmark er Palma Cristal ligeså inciterende og varmblodig som en ordinær dansk lys øl.

 

 

Chang Beer

International Lager – 5 procent

ThaiBev, Thailand

33 cl, 18,95 kroner i specialforretninger

 

For de fleste danskere ligner alle asiater hinanden. Det samme kan man sige om øllet, forskellen er ikke stor på de internationale lagers fra Østen. De smager ok, men så snart de er drukket, er de også glemt. Diskret duft af korn, sødlig smag med blomsternoter og næsten ingen bitterhed. Chang Beer er ligegyldig i Danmark, med mindre den serveres sammen med asiatisk mad.

Kom til Rom & Whisky festival i Pressen 11 og 12 september. Læs mere her.