Weekendens bedste øl

Øl på nettet. Her er ugens mest spændende øl

Hovedparten af alt øl sælges ude i supermarkederne,  men langt over halvdelen af øl fra de danske mikrobryggerier og udenlandske specialøl sælges i specialbutikker, som ofte har en webshop. Derudover er der en række rene webshops dedikeret til godt øl. – Der er mindst 15 danske webshops, som handler med øl og mindst ligeså mange udenlandske webshops leverer til Danmark. Så selv svært tilgængeligt kan man altid købe online.

 

 

Sommerspirets Lakrids Stout

Stout – 5,1 procent

Bryghuset Møn

33 cl, 26 kroner hos boxbeers.dk

for øllen

for webshoppen

Lakrids Stout fra Bryghus Møn er opkaldt efter Sommerspiret, der var en markant kalkspids på Møns Klint, der styrtede i havet i 1988.– Kulsort øl, let sødladen og indbydende med bløde noter af lakrids og chokolade. – Boxbeers.dk er udelukkende en webshop, som tilbyder abonnement, temakasser eller frit valg blandt mere end 400 danske og udenlandske øl. – Fin bredde, hæderlige priser, godt emballeret og hurtig levering.

 

 

Monks On Mars

Tripel – 9,4 procent

Rocket Brewing Co.

33 cl, 40 kroner hos kihoskh.dk

for øllen

for webshoppen

Rocket Brewing Company holder til i et gammelt slagteri i Haslev. Den belgisk inspirerede øl Monks on Mars er brygget med brettanomyces (en slags vildgær) og appelsinskal. Det er kort sagt en knastør, krydret, frugtrig og alternativ oplevelse. – Kihoskh er både en velassorteret kiosk, fortovscafe og webshop på Vesterbro. Imponerende udvalg af hipsterøl, glimrende emballering og kvikt leveret, men også hammerdyrt.

 

 

Abelgren & Ramvad No. 7

Fadlagret Rugstout – 10,8%

Abelgren & Ramvad Brewing Co.

75 cl, 120 kr. på bryggeriet (humledrik.dk)

for øllen

for webshoppen

Abelgren & Ramvad er et af landets mindste bryggerier, og bryg No. 7 er en eksklusiv rugstout lagret på et whiskyfad fra Stauning. Kodeord er volumiøs, blød og rund med noter af chokolade, finsk lakrids, tobak og vanilje. – Øllen er erhvervet på bryggeriet, men bryghusets øl kan normalt købes hos humledrik.dk. Shoppen har et flot udvalg af udelukkende danske mikrobryg til fornuftige priser, perfekt emballering og hurtig forsendelse.

 

 

Wiibroe Porter

Baltisk Porter – 8,2%

Wiibroe (Carlsberg)

33 cl, 13,50 kroner hos alverdensøl.com

for øllen

for webshoppen

Kongeøl til prisen. – Vinøs bouquet med noter af brændt karamel, kaffe og lakrids, som går igen i den komplekse smag, hvor der er indslag af tørrede stenfrugter og bitter chokolade. – Lidt svær at skaffe i Jylland, men så er der heldigvis alverdensøl.com, som er identisk med Voldby Købmandsgaard, øloasen nordvest for Aarhus, som tilbyder alt fra lokalt mikrobryg til nørdet amerikansk øl. Leveringstempoet er dog lidt svingende.

 

Kom til ny stor oversøisk vin festival i København i oktober - læs mere her.

6 kommentarer
Vis kommentarer