Weekendens bedste øl

De første julebryg. Her er ugens mest spændende øl

Lige da vi havde rundet den 1. oktober begyndte de første julebryg at ramme forretningernes hylder – og her præcis to måneder før juleaften er hovedparten af julebryggene forlængst landet, selvom den officielle J-dag først er den 6. november. – Men det gælder tilsyneladende kun Royals X-mas, Albanis Blålys og Tuborgs Snebajer, som alle tre er ligegyldige gennemsnitsøl, som hverken gør fra eller til. – Men her er de fire første julebryg, som jeg har smagt i år.

 

 

Karlens Julebryg

Wienerøl – 5,7 procent

Brygget for Lidl af Royal Unibrew

33 cl, 4,95 kroner i Lild

 

Aktuelt har Lidl mange forrygende franske vine på hylderne, men rent ølmæssigt er de ikke oppe på beatet, men går rygter om, at de også vil melde sig ind i kampen om det gode ølsalg. Det er Royal Unibrew, som brygger Lidls discountmærke Karlens, der sælges i Thor-kasser. Den tekniske kvalitet fejler intet, men det er en kedelig øl uden personlighed og antydning af jul. Let sødmefuld med noter af ristet brød og karamel, som afsluttes af en let bitter eftersmag. En øl som råber på en snaps for at glide ned

 

 

Krenkerup Juleøl

Belgisk inspireret ale – 6,3 procent

Krenkerup Bryggeri

50 cl, 24,95 kroner i Superbrugsen

 

Krenkerup Bryggeri ved Sakskøbing er et af Danmarks mest flotte bryggerier. Tilmed brygger de også noget gedigent godt øl og har vundet flere internationale priser. – Men det er begrænset hvad bryghuset sender på markedet af nyheder. – Den lollandske juleøl har en lækker frugtrig aroma og krydrede julenoter af malt, karamel, lakrids, kanel og nelliker. Prikkende mundfornemmelse og en let tør finale. Fin til anden Mortensaften.

 

 

 

GB Jul

Stærk belgisk ale – 8,5%

GourmetBryggeriet (Harboe)

75 cl, 25 kr. i Rema 1000

 

Harboe, der ejer GourmetBryggeriet, skal tilsyneladende til Belgien for at få brygget noget hæderligt GB-øl. Her får Skælskør-bryggeriet brygget øl hos det anderkendte bryggeri Het Anker, som er kendt for den prisvindende Gouden Carolus Christmas.– GB Jul er en sødmefuld light-udgave af den belgiske klassiker med smags-, og duftnuancer som fx overmodne blommer, svesker, rosiner, kanel, koriander og anis. Til prisen, 25 kroner, er det et fornuftigt køb, hvis man er til belgiske julebryg.

 

 

Willemoes Jul 2015

Imperial Porter – 8,0%

Bryggeriet Vestfyen

66 cl, 32,95 kroner i Superbrugsen

 

Willemoes Jul, som i år har 10 års jubilæum, brygges efter en ny opskrift hvert år. – De første ni år er Willemoes’ årgangsbryg endt blandt de ti finalister i udnævnelsen af Danske Ølentusiasters ”Årets Danske Ølnyhed”. – Og det gør den også for tiende gang, for den er både yderst velsmagende og nem at få fat i. – Det er en kulsort juleporter med saft og kraft, blød og rund, med aromatiske indslag af espresso, Valrhona Chokolade og engelsk lakrids. – Bør nydes tilbagelænet.

Kom til ny stor oversøisk vin festival i København i oktober - læs mere her.

0 kommentarer
Vis kommentarer