Annonce:
Annonce:

Weekendens bedste øl

Forskellighed. Her er en række spændende øltips til weekenden

Annonce:
Følg Vin

Der findes langt over 60 forskellige øltyper, som kan fortolkes i det uendelige. Selv­om øl overordnet set blot består af fire ingredienser, vand, malt, humle og gær, så er der ligeså mange muligheder i øllet som i musikken, hvor nodesystemet som populært sagt består af fem linier. Musikkens verden spænder fra klassisk til rock, fra jazz til punk og indimellem er det også nyskabende. Ligeså bred er ølverden, uanset om vi taler om øl, bryggere eller bryghuse.

Læs også: Weekendens bedste vinkøb

 

 

Ebeltoft Kissmeyer Lilleøl

Vildgæret øl – 5,5%

Kissmeyer Beer

33 cl, 37 kroner i udvalgte specialforretninger

 

Annonce:

Anders Kissmeyer, som stiftede Nørrebro Bryghus i 2003, er i dag solo og en af frontløberne i projektet Ny Nordisk Øl, hvor et af kodeordene er nordisk terroir. Et af de fælles projekter er ’vandregæren', hvor øllet gæres med en vildgær indsamlet i en æbleplantage på Lilleø. – Den støvede lysgyldne Lilleøl, som Kissmeyer har brygget på Ebeltoft Bryghus, er ganske forfriskende med krydrede noter af frisk gær, korn, æbler og banan. Glimrende tørst slukker men til prisen er den nok bedst til fisk, skaldyr og fjerkræ.

 

 

I samme båt Sea ESB

Premium Bitter/ESB – 5,0%

Austmann (Norge) & Ø-Bryg

33 cl, 37 kroner i udvalgte specialforretninger

 

Sea ESB, som er et samarbejdsbryg mellem  det norske mikrobryggeri Austmann i Trond­heim og danske Erik Nielsen fra Ø-Bryg på Thurø, er en traditionel engelsk bitter brygget med røget tang og havtorn. Tangen er røget i et traditionelt norsk maltrøgeri. – Den kastanjefarvede øl, som har en flot skumkrone, har i både duft og smag indslag af karamel, mørke stenfrugter, urter, lakrids og tobak. Det hele bindes sammen af en underliggende røgnote. – En rigtigt vinterhyggeøl.

 

 

Innis & Gunn Toasted Oak IPA

India Pale Ale – 5,6%

Innis & Gunn, Skotland

33 cl, 25 kroner en del steder

 

Annonce:

Skotske Innis & Gunn, som er kendt for at lagre på flere forskellige whisky- og romfade, har nu lanceret en gylden IPA lagret på egetræsfade. – Trods klassiske humlenoter som grape, fyrretræer og citrus, er det som om at fadlagringen ikke forædler øllet. Nok er der lidt karamel- og vaniljenoter, men helhedsindtrykket er rodet. – Men har man allerede købt  Toasted Oak IPA, så nyd den i et stort cognacglas, det hjælper på helhedsoplevelsen.

 

 

Havskum

Aromatiseret Sweet Stout – 5,5%

Ceres (Royal Unibrew)

33 cl, 8,95 kroner i udvalgte supermarkeder

 

Havskum, der også hedder Bering Bryg (efter den horsenianske opdagelsesrejsende), blev lanceret i 1959 i forbindelse med 100-års jubilæet for det daværende Ceres Bryggeri i Horsens. – Så er alt pænt også skrevet. – Ifølge bryggeriet minder smagen om en ”støvle”, som er en blanding af porter, pilsner, citronvand og rom eller snaps. – Kort sagt, den sødladne øl smager ubehageligt syntetisk. – Havde det ikke været for nostalgien, havde Havskum kun fået en stjerne.

 

Kom til italiensk vinfestival 1+2 april i København

Kom til Franske vindage 26+27 februar i Pressen i København

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: