Annonce:
Annonce:

Weekendens bedste øl

Overlever som dåser. Her er en række spændende øltips til weekenden

Annonce:
Følg Vin

Selvom danskernes forbrug af stærk øl udgør 15 procent af den samlede mængde øl, der drikkes i Danmark, så har flere af de potente klassikere haft det svært. Nogle har været igennem besynderlige navneskift, mens andre i perioder har været væk fra det danske ølmarked. – Men både Royal Unibrew og Carlsberg har begge lanceret de fleste af deres alkoholstærke klassikere på halvlitersdåse. Måske er det det, der skal skal til, for at de overlever på den lange bane?

Læs også: Weekendens bedste vinkøb - stor zinfaldel test

 

 

Blå Thor

Stærk Pilsner – 6,0 procent

Thor (Royal Unibrew)

50 cl, 16,95 kroner mange steder

 

Annonce:

Selvom Royal Unibrew lukkede Thor efteråret 2003, så levede Thor-mærket videre, dog mest i Randersområdet. Blå Thor, som også kaldes Danmarks Smukkeste Øl på grund af sin tilstedeværelse på Skanderborg­festivalen i gamle dage, kan nu fås på dåse over det meste af landet. Gemmes nostalgien væk, er Blå Thor en ordinær guldøl med yderst spinkle malt- og humlenoter. Trods den relativt lave alkoholprocent, så virker den sprittet og som om den er brygget på udpinte råvarer. Kort sagt – en bællebajer.

 

 

Tuborg Fine Festival

Stærk pilsner – 7,5 procent

Tuborg (Carlsberg)

50 cl, 17,95 kroner mange steder

 

Stærkt øl i Danmark blev i 1953 genindført efter 15 års rationering af malt. FF’eren, som ufortjent har fået ry som en rigtig kæberasler, blev oprindeligt introduceret i 1955 i anledning af den engelske dronning Elizabeth II’s kroning. Den royale øl har en let vinøs bouquet og smag med krydrede noter af malt, friskbagt brød, æbler, citrus og en anelse lakrids. Den fyldige og let sødelige øl er en fin ledsager til meget mad i det solide husmandskøkken.

 

 

 

Dortmunder

Stærk Pilsner – 7,7 procent

Ceres (Royal Unibrew)

50 cl, 17,95 kroner mange steder

 

Annonce:

Dortmunderen er også en af de øl, der blev skabt i kølvandet på frigivelsen af stærk øl i 1953. Oprindelig var det Ceres i Aarhus, der bryggede den klassiske Dortmunder. I 1999 blev den omdøbt til Royal Selection, for derefter at blive udfaset i 2005. Den overlevede dog på det italienske marked under navnet Ceres Strong Ale. Nu er den tilbage på dåse. Om den holder niveauet efter 10 års fravær er svært at afgøre. Men den er ren, fyldig og stærk med indslag af korn og blomster.

 

 

Gl. Carlsberg Porter

Baltisk Porter – 8,2 procent

Carlsberg

50 cl, 18,95 kroner mange steder

 

Gl. Carlsberg Porter blev lanceret i 1895 og er den ældst eksisterende porter i Danmark. Dog har den været væk fra markedet under krigene, og i markedsføringens hellige navn var den i en periode omdøbt til Carls Porter. Nu er den tilbage som Gl. Carlsberg Porter og alkoholprocenten er steget fra 7,8 procent til 8,2 procent. Dejlig fyldig og rund porter med noter af mørk chokolade, engelsk lakrids og kaffe, som går igen i den vedvarende behagelige eftersmag. Rigtig god hverdagsporter.

 

Kom til italiensk vinfestival 1+2 april i København

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: