Weekendens bedste øl

Forårsbryg. Her er en række spændende øltips til weekenden

Det er stadigvæk koldt, men påsken og foråret ligger lige om hjørnet. – Flere og flere bryggerier er begyndt at kalde deres påskebryg for forårsbryg, og godt for det, da det forlænger sæsonen for de liflige og læskende forårsbebudere – helt frem til pinse. Fælles for de fleste forårsøl er, at de er lyse eller gyldne og i harmoni med årstiden, nogen egentlig øltype er der ikke tale om.

Læs også: Weekendens bedste vine

 

Forårsfornemmelser

Strong ale – 6,0 procent

Løkken Bryghus

33 cl, 25 kroner i udvalgte forretninger

 

I badebyen Løkken, som der først kommer liv i om et par måneder, er Løkken Bryghus et frisk pust blandt de mange ensartede ud­skænkningssteder, der primært har Royal Unibrew på hanerne. Bryghusets Forårs­fornemmelser er mørk ravgylden, støvet og med et hæderligt skum. I duften er der noter af citrus og hø, mens der i smagen findes spor af gær, brød og nødder. Ikke den mest ophidsende øl og konklusionen er entydig. Øl fra Løkken Bryghus smager bedst i Løkken om omegn, når der er ferietid.

 

 

Fynsk Forår

Økologisk hyldeblomsthvedeøl – 4,8 procent

Ørbæk Bryggeri

50 cl, 15 kroner mange steder

 

Fynsk Forår, der forhandles hele året rundt, er en megasællert og Ørbæks største succes til dato. I 2008 vandt spelthvedeøllen The European Beer Star Award i kategorien Herb and Spice Beer. – Under brygningen tilsættes øllen hyldeblomster, som giver en floral attitude. Dertil kommer der noter af frisk gær og nybagt hvedebrød. – ”Natten er vor egen,” har de fynske piger sagt i århundreder. – Fynsk Forår er i hvert fald letløbende og forførende, når solen skinner.

 

 

Thisted Bryghus Forår

Blonde ale – 6,2 procent

Thisted Bryghus

63 cl, 19,95 kroner i flere supermarkeder

 

Foråret er livsbekræftende og mange mennesker beruses alene af solens jomfruelige stråler. Om det er derfor, at man på etiketten kan læse, at forårsbryggen fra Thisted Bryghus er brygget i en glædesrus, er uvist. Fakta er, at det er en sødmefuld og frugtrig gylden øl. I både aroma og smag findes der forfriskende noter af lyse malte, karamel, hø og citrus. Helt klart en øl man kan blive forårsglad af – selv i en kold tid.

 

 

Grauballe Forårs Bock

Helles Bock – 7,0 procent

Grauballe Bryghus

50 cl, 42 kroner i specialforretninger

 

Forårs Bock fra Grauballe Bryghus, der for et par år siden flyttede til et industrikvarter i det ydre Silkeborg, er en lys bock efter tysk forbillede. Den lyse øl er maltet, sødmefuld og stærk. Bocken er krydret med den relative nye bayerske humletype Hallertau Mandarina, der som navnet antyder bidrager med friske noter af citrus og tropefrugt. Mundfornemmelsen er blød og cremet, næsten fløjlsagtig. Alt i alt en meget imødekommende øl, som meget madvenlig, fx til lam med myntesauce.

 

Kom til italiensk vinfestival 1+2 april i København

 

4 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere