Weekendens bedste øl

Fynske forårsfristelser. Her er en række spændende øltips til weekenden

Nu er det endelig forår, og solens spæde stråler antænder en lyst til frisk læskende øl. – Men selvom det om lidt snart er påske med påskefrokoster overalt i Danmark, så behøver de øl du sætter på bordet ikke at hedde noget med påske- eller forårsbryg. – Det eneste, der er afgørende, er om øllet passer til det mad, der bliver serveret – eller lejligheden. – Der er intet, der er bedre end at nyde øl frisk øl i årets første jomfruelige solstråler.

 

 

Den forførende kammerpige

Fransk landøl – 6,5 procent

Den gamle kornmølle (Munkebo Mikrobryg)

33 cl, 24,95 kroner i en del supermarkeder

 

Fynske Munkebo Mikrobryg er på det seneste begyndt at brygge ølmærket ”Den gamle kornmølle” i Polen. – Efter at have kigget i med lokalhistoriske arkiver har kontaktbryggeriet valgt fire sagn fra Kerteminde, som har fået deres egen øl. Den forførende kammerpige handler om et stævnemøde mellem en konge og en smuk ung pige på Ulriksholm Slot. – Den mørkt ravfarvede øl, der er brygget på egen udviklet gær, har indslag af malt, chokolade, nødder og marcipan. Bedst til påskens lyse kødretter.

 

 

Middelfart Dubbel

Dubbel/Weizen Bock – 7,0 procent

Indslev Bryghus

50 cl, 39,95 kroner i Kvickly Middelfart

 

I Kvickly Middelfart har de en pølsemager, Jørgen Flemming Henriksen, der udover at lave forrygende gode pølser også har ansvaret for en af Danmarks bedste ølafdelinger i Coop. Derfor lå det også lige til højrebenet at få brygget sin egen øl – naturligvis på Indslev Bryggeri lige udenfor Middelfart. Den transparent kastanjefarvede øl har lækre noter af karamel, dadler, tørrede figner og nødder. Flot øl som uden tvivl fungerer godt til gode pølser, men nydes bedst tilbagelænet.

 

 

 

Stone Street IPA

Amerikansk Pale Ale – 6,0 procent

Lottrup (Royal Unibrew)

50 cl, 19,95 kroner i Dansk Supermarked

 

Den spritnye Stone Street IPA er absolut den bedste øl i Lottrup-serien, som Royal Unibrew lancerede sidste forår. Serien, som er brygget på fynske Albani, er opkaldt efter Ceres’ grundlægger M.C. Lottrup. – Navnet på øllen henviser til Brouwer Straet, som var den første gade, der blev brolagt i New York. Den gyldne øl er beriget med de amerikanske humler CTZ, Green Bullet, Simcoe, Cascade og Mosaic. dertil kommer brugen af grapefrugtskal. – Kodeord er frisk hø, fyrrenåle, grape og citrus. – Helt klart et hit, hvis den, som de andre Lottrupøl, kommer på bud til 10 kroner stykket i Netto.

 

 

Thyra

Hyldeblomsøl – 4,6 procent

Bryggeriet Frejdahl (Bryggeriet Vestfyen)

70 cl, 39,95 kroner bl.a. i Dansk Supermarked

 

Nyeste øl fra Bryggeriet Frejdahl, som er et Vestfyen-brand, er Thyra. – Thyra Danebod var dronning og er kendt fra Den Lille Jellingsten rejst i hendes ære, af hendes mand Gorm den Gamle og Den Store Jellingsten, rejst af sønnen Harald Blåtand til minde om hans forældre. – Øllen Thyra, som er krydret med hyldeblomst, er forårsfrisk øl med spinkle malt- og humlenoter. Til gengæld er den florale øl fin som aperitif serveret i et champagneglas.

Kom til italiensk vinfestival 1+2 april i København

 

2 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere