Weekendens bedste øl

Forædlet øl. Her er en række spændende øltips til weekenden

Forædlet øl lyder som noget vrøvl, og så alligevel ikke. Øl er ikke kun øl nu om dage, i dag er det meget mere. Faktisk er der flere øl der forædles via fadlagring eller tilsætning af fadlagret spiritus. Det betyder også ofte at de gode øl stiger i pris, så lad det været sagt med det samme, det er ikke bælleøl, men nydeøl. De kan ofte sammenlignes med og nydes som ædel spiritus, omend alkoholprocenten er betydeligt lavere.

Kom til stor cocktail og rom festival - læs mere her.

 

 

Belhaven Speyside Oak Aged Blonde Ale

Stærk engelsk ale – 6,5 procent

Belhaven (Greene King), Skotland

33 cl, 25 kroner i specialforretninger

 

En ganske imødekommende ravgylden øl fra skotske Belhaven, som er beriget med fadlagret Speyside-whisky, som er blandt Skotlands letteste og sødeste single malts. Det går igen i den maltrige øl, der er sødmefuld, med voluminøse noter af karamel, nougat og vanilje. Ikke den store madøl, men dog en øl med stor folkelig appeal, og en øl der pudsig nok gør sig bedst hvis den serveres i store cognacglas efter maden.

 

 

 

Ugly Duck Putins Wheat Stout

Fadlagret Imperial Stout – 10,0 procent

Ugly Duck Brewing Co. (Indslev Bryggeri)

37,5 cl, 79 kroner i specialforretninger

 

Den fadlagrede Putins Wheat Stout er en videreudvikling af Ugly Ducks Putin, som givetvis er opkaldt efter den russiske politiske gangster. – Fadlagring er i øvrigt noget Indslev Bryggeri/Ugly Duck satser meget på, aktuelt er brygmester Torben Steenholdt i USA for studere fadlagring. – Den forædlede version af Putin er tilført solbær og lagret på et røvinsfad i et år. Resultatet er en kulsort syrlig øl med et rødbrunt skum med indslag af mørke malte, kaffe, chokolade, tobak og solbær. – Alternativ hyggeøl.

 

 

55 Grader Nord Rød Lager

Egetræslagret mørk lager– 5,7 procent

Willemoes (Bryggeriet Vestfyen)

75 cl, 39,95 kroner i Coop

 

Breddegraden 55 grader Nord har været omdrejningspunkt for Peter Willemoes gennem hans liv. Født i Assens, folkehelt ved slaget på Reden og død ved Sjællands Odde. Alt inden for samme breddegrad, sådan lyder den kommercielle indledning til to nye Willemoes øl i 75 cl-flasker med champagneprop. Fakta er, at det er en kobberfarvet øl der er lagret med egetræ. Kodeord er malt, brød, frugt og tobak. Atypisk Willemoes-øl med karakter. – Udpræget deleøl.

 

 

Theakston Distiller’s Cask Range Finest Masham Ale

Stærk engelsk ale – 6,5 procent

Theakston, England

33 cl, 25 kroner i specialforretninger

 

Atter en øl der er tilført Speyside-whisky. Destillerierne i Speyside, bl.a. de kendte The Glenlivet, Glenfiddich, Glen Grant og The Macallan, er verdensberømte for deres bløde, sofistikerede maltwhisky. Theakstons gyldne whiskyøl har indbydende noter af rørsukker, malt, toffee, nødder og tørret frugt. En herlig og omgængelig digestive-øl, men skulle det være, kan den også sagtens nydes til Shepherds Pie.

 

Kom til italiensk vinfestival 1+2 april i København

 

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere