Weekendens bedste øl

Øl i Dagli’ Brugsen. Her er en række spændende øltips til weekenden

Det er ikke altid, at der er en højprofileret specialforretning med hipt øl på hylderne, i nærheden. – Eller for den sags skyld store supermarkeder med masser af mikrobryg. – Men mindre kan også gøre det. – Dagli’ Brug­sen, som ofte ligger langt væk det pulserende handelsliv, har ofte et ganske fornuftig øludbud, og ind imellem er der også lokalt mikrobryg på hylderne. I denne uge har jeg besøgt Dagli’ Brug­sen i Glud, 7130 Juelsminde.

Læs også: Weekendens bedste vinkøb

 

Høkerbajer

Pilsner – 5,0 procent

Hancock

33 cl, 10,95 kr. i Dagli’ Brugsen i Glud

 

Ærlig og vellagret pilsnerøl fra Skive – hele 45 dage hygger Høkerbajeren sig på lagertankene. Blød og ren i udtrykket. Markant floral bitterhed fra den tjekkiske Saazer-humle i fuldendt balance med de lyse malte. Lækker restsødme og distinkt bitter finale. Delikat tørstslukker. En af Danmarks absolut bedste pilsnere. Så længe at Høkerbajeren lever, bliver en håndbajer aldrig umoderne.

 

 

Maritima Porse

Krydret stærk pilsner – 5,8 procent

Niels og Sinnes Vesterhaws Specialiteter (Thisted Bryghus)

50 cl, 30 kroner i Dagli’ Brugsen i Glud

 

På den jyske vestkyst og i Nationalpark Thy omkring Nr. Vorupør, findes et skatkammer af unikke råvarer, der er grundlaget for de håndlavede Niels og Sinnes Vesterhaws Specialiteter. – Maritima Porse, der er Nationalpark Thy certificeret, er dog identisk med Porse Guld Ekstra fra Thisted Bryghus. Den sarte let bitre og sødlige porsearoma harmonerer flot med den lyse, lette og sprøde maltprofil, der er noter af friskbagt flute. Øl-terroir når det er bedst.

 

 

Samuel Adams Latitude 48 IPA

India Pale Ale – 6,0 procent

Boston Brewing Co., USA

35,5 cl, 15,95 kroner i Dagli’ Brugsen i Glud

 

Latitude 48 IPA er brygget med humler placeret nær den 48. breddegrad, humlebæltet på den nordlige halvkugle. IPAen er derfor krydret med tyske Hallertau Mittelfrue, engelske Fuggles og amerikanske Mosaic, Simcoe og Zeus. Resultatet er en intens humlet øl som mange elsker og andre hader. – Kodeord er let sødmefuld maltkrop, floral attitude, noter af fyrrenåle og grapefrugt. Alt sammen uhyre velafballanceret.

 

 

Willemoes Hvede Alkoholfri

Alkoholfri Hefeweizen – 0,5 procent

Bryggeriet Vestfyen

50 cl, 21,50 kroner i Dagli’ Brugsen i Glud

 

Willemoes Hvedeøl Alkoholfri er fornyligt lanceret i et nyt frisk og opstrammet design, som også vil overgå resten af Willemoes-øllene. Willemoes Hvede Alkoholfri, der læner sig op af de klassiske tyske alkoholfrie hvedeøl, er en lysgylden diset øl noter af frisk gær, hvedebrød og banan og har stort ikke nogen form for bitterhed. Glimrende efter fysiske kraftpræsstationer, mange sportsudøvere restituerer hurtigere ved at drikke øl, især alkoholfri hvedeøl.

Kom til stor cocktail og rom festival - læs mere her.

 

20 kommentarer
Vis kommentarer