Weekendens bedste øl

Fakta opruster. Her er en række spændende øltips til weekenden

Danske Ølentusiaster har indgået et samarbejde med Fakta. Samarbejdet går ud på, at udvalgte medlemmer beskriver og anmelder tre øl fra Faktas sortiment i deres tilbudsavis fremadrettet fra uge 22. Foreningen vil dermed få indflydelse på sortimentet blandt de 35 forskellige øl, som Fakta som principbeslutning altid har på hylderne. Et ultimatum fra Danske Ølentusiaster har dog været, at de ikke anbefaler øl, som de ikke kan stå inde for. – Men inden da – her er nogle aktuelle øl fundet i Fakta.

 

 

Bybi Bien

Amber Ale – 5,5 procent

Amager Bryghus

50 cl, 29 kr. i Fakta

 

Projektet Bybi.dk har sørget for, at millioner af bier har fået et hjem på Københavns tage og at hjemløse samt asylansøgere har fået en uddannelse som biavlere. Bybibie-øllen er brygget på københavnsk byhonning i samarbejde med Amager Bryghus. Der skal 12 flittige bier og 66000 blomsterbesøg til, for bare en øl kan blive til. Den ravfarvede øl er indbydende sødmefuld med noter af malt, brød og honning.

 

 

Pilgrim

Havrestout – 6,0 procent

Thisted Bryghus

50 cl, 16 kroner i Fakta

 

Fornylig blev Thisted Bryghus kåret som Årets Bryggeri 2015 af Danske Ølentusiasters medlemmer. – Fuld fortjent og stort tillykke. – Blandt de rundt regnet 20 nye øl som bryghuset sendte på markedet sidste år, var der en serie på tre øl, som fokuserede på engelske humler. Den kulsorte runde og milde havrestout er beriget med humlerne Pilgrim og First Gold. Både i aroma og smag noter af mørkristet malt, nykogt havregrød, kaffe og bitter chokolade. – Hyggeøl.

 

 

Midtfyns Stout

Stout – 7,2 procent

Midtfyns Bryghus

50 cl, 32,95 kroner i Fakta

 

Midtfyns Bryghus’ Rusian Imperial Stout blev tidligere i foråret kåret som Årets Ølnyhed 2015. – Lillebroderen eller det fynske bryggeris hverdagsstout kan da også være med. Både i bouquet og smag er der indslag af mørkristet brød, kaffe, lakrids, tørrede frugter og tobak. – Hverdagsstout eller ej, Midtfyns Stout er fin til mange oste og vil matche mange desserter.

 

 

Willemoes 55° Nord Saison

Saison – 5,7 procent

Bryggeriet Vestfyen

75 cl, 29 kroner i Fakta

 

Breddegraden 55 grader Nord har været omdrejningspunkt for søhelten Peter Willemoes gennem hans liv. Født i Assens, folkehelt ved slaget på Reden og død ved Sjællands Odde. Alt inden for samme breddegrad. 55° Nord er brygget som en hyldest til Willmoes’ liv. – Den støvede 55° Nord Saison, som lagret på egetræ, er en spændende nyt skridt for Willemoes-serien. Nøgleord er frugt, gær, egetræ og krydderier. Bitter frisk floral og let bitter finale. – Alternativ frokostøl.

Kom til stor cocktail og rom festival - læs mere her.

Kom til stor tysk riesling smagning - læs mere her.

0 kommentarer
Vis kommentarer