Weekendens bedste øl

Ølfestivaløl. Her er en række spændende øltips til weekenden

Den 19.-21. maj afholder Danske Ølentusiaster deres ølfestival nr. 16 i hovedstaden. – Jeg har været med til dem alle, og det er altid en velsmagende oplevelse. – Lokomotivværkstedet i København er rammen om begivenheden, som samlede 13.000 glade gæster sidste år. – I år er der hele 91 udstillere, hvor bryggere og importører præsenterer gæsterne for langt over 1000 forskellige slags øl. – Her er fire helt nye øl, du kan smage på ølfestivalen.

 

Cold Hawaii Rav Porse Havtorn

Ny nordisk øl – 5,8%

Thisted Bryghus

33 cl, ca. 28 kr. i specialforretninger

 

Thisted Bryghus lancerede sidste tre nye øl, som er brygget helt uden humle – smagsgivere og råvarer stammer fra Nationalpark Thy. – Umiddelbart efter blev en af dem i samarbejde med foreningen Friends og Cold Hawaii, lanceret som øllen Cold Hawaii. – Danmarks ultimative surfcentrum i Klitmøller har nu fået tilegnet en ny øl, Cold Hawaii Rav Porse Havtorn, som bl.a. er tilsat et udtræk af Rav. – Utrolig spædende øl, umulig at beskrive, den skal bare smages.

 

 

SB Slagterens Madøl

Bock – 8,0 procent

Aarhus Bryghus

60 cl, 39,95 kroner i Superbrugsen

 

SB-Slagterens Madøl er et samarbejdsprojekt med Superbrugsens slagtere i Østjylland. – Men til ølfestivalen kommer øllen til hovedstaden. Øllen, der skulle stå godt til kødet fra Superbrugsen slagtere, læner sig op ad en af bryghusets egen øl, Fregatten Jylland. – I hvert fald er den glimrende til kraftige gryderetter, men også kan nydes tilbagelænet alene. – Sødmefuld, stærk velhumlet øl, som får et frisk anstrøg af den tilsatte æblejuice.

 

 

 

 

Den tragiske bryllupsnat

Amerikansk Pale Ale – 5,8%

Den gamle kornmølle (Munkebo Mikrobryg)

33 cl, 24,95 kroner i en del supermarkeder

 

Munkebo Mikrobryg er på det seneste begyndt at brygge ølmærket ”Den gamle kornmølle” i Polen. – Efter at have kigget i lokalhistoriske arkiver har kontaktbryggeriet valgt fire sagn fra Kerteminde, som har fået deres egen øl. – Historien bag denne øl kan ikke forklares kort, få sagnet på ølfestivalen. – Den korngyldne ale er krydret med amerikanske humler. Resultatet er en floral bouquet med noter af nyhøstet korn og hø. Smagen er frisk og læskende med noter af frugt og friskbagt brød med en behagelig bitter finale.

 

 

Wild Horse

Imperial Stout – 8,4 procent

Grauballe Bryghus

33 cl, ca. 28 kroner i specialforretninger

 

Grauballe Bryghus har netop lanceret en serie øl i 33 cl flasker mod de sædvanlige 50 cl flasker. En af de tre øl, Wild Horse, er en usædvanlig mild Imperial Stout, som dog får kant af lidt røgmalt og den amerikanske Columbushumle. Faktisk er har den en bitterhed på 55 IBU, som er i den høje ende. Men som tidligere nævnt er den mild, sågar indbydende. Kodeord er chokolade, lakrids og tørret frugt. Nyd den til udvalgte desserter og ost.

Kom til stor cocktail og rom festival - læs mere her.

 

0 kommentarer
Vis kommentarer