Weekendens bedste øl

Sol og sommer. Her er en række spændende øltips til weekenden

Den danske ølverden blomstrer for øjeblikket i samme takt som den dejlige forsommer. Der kommer den ene efterretning efter den anden om, at de små bryggerier er ved at få pæne sorte tal på bundlinjen. – Flere af dem har efterhånden fået afskrevet deres bryganlæg, og det luner som en sommersol i regnskabet. – Men nu skal det handle om øllet, som i den uge er fra fire vidt forskellige bryggerier spredt udover Danmark.

Læs også: Weekendens bedste vinkøb

 

Lars Kruse

Rugøl – 5,3 procent

Skagen Bryghus

50 cl, ca. 35 kr. i udvalgte forretninger

 

Oprindelig brygget til Skagens købstadsjubilæum i 2013, hvor Skagen fyldte 600 år. Øllen er blevet døbt Lars Kruse som i sin tid var redningsbådsfører, som ofte tog ud i stormvejr, for at komme nødstedte skibe til undsætning. Mere end 200 mennesker redede Lars Kruse gennem tiden. Som øl er det en orangefarvet undergæret øl brygget på bl.a. rugmalt. Sødmefuld krydret smag med rustikke noter fra korn, kiks og blomster. – I øvrigt er Skagen Bryghus altid et besøg værd – ofte er der levende musik.

 

 

Fur Sommer Ale

Single Hop Ale – 5,3 procent

Fur Bryghus

50 cl, ca. 35 kr. i udvalgte forretninger

 

Fur Bryghus, som selvfølgelig ligger på den naturskønne Limfjordsø Fur, er også en dejlig brygrestaurant, som har åben hele sommeren og lidt til. – Det er så hyggeligt og godt, at et besøg på Fur Bryghus altid kan anbefales. – Fur Sommer Ale er en letløbende og forfriskende Single Hop Ale, der er krydret med den amerikanske humle Cascade. Både i aroma og smag er der noter af malt, hasselnødder, nyslået græs og citrus. – Fin frokostøl.

 

 

 

Frederik d. 9. North

India Pale Ale – 5,5 procent

Kongebryg

50 cl, ca. 45 kroner i udvalgte forretninger

 

Kongebryg, der holder til på Gardehusar­kasernen i Næstved, har lavet en serie på fire øl, som er brygget ens, men tørhumlet med hver sin humle. Øllene er navngivet efter Frederik d. 9., der i 1939 rejste verden rundt og tog disse fire nye humletyper med hjem. Frederik d. 9. North er tørhumlet den canadiske Bullion-humle. Desværre er den gode øl overkarboneret, men ellers er kodeord: karamel, krydderurter og tropefrugt. – Husk også at der er fredagsbar med levende musik og godt øl hver fredag hos Kongebryg.

 

 

Krenkerup Indian Pale Ale

India Pale Ale – 7,5 procent

Krenkerup Bryggeri

50 cl, ca. 35 kr. i udvalgte forretninger

 

Traktørstedet på Krenkerup Gods er absolut et besøg værd. Godsets bryggeri er et af Danmarks smukkeste. – Normalt er det tyskinspirede øl som er på dagsordenen på Lolland. Primært brygget med maltbyg fra godsets egne marker og efter Reinheitsgebot. – Krenkerups IPA er brygget med en smule røgmalt og krydret med den amerikanske humle Citra. Resultatet er besnærende indslag af karamel, tobak, stikkelsbær, lime , grape og passionsfrugt. Fin læskende øl, som nok mere er en Pale Ale end en IPA.

Kom til stor spansk vinfestival 23+24 september - læs mere her.

Kom til Whisky & Rom festival 9+10 september - læs mere her.

1 kommentar
Vis kommentarer