Weekendens bedste øl

Letløbende dåser. Her er en række spændende øltips til weekenden

Aktuelt er det de letløbende og læskende øls højsæson. Mange af de øl kan i dag fåes på dåse, og godt for det. – En øldåse er teknisk set en fremragende emballage. I modsætning til flaskeøl køles øldåser hurtigere, fylder og vejer mindre, og det er klart en fordel, hvis man skal på skov- eller strandtur. – Efterhånden er der rigtig mange gode dåseøl på markedet, og der kommer endnu flere fremover, især fra de lidt større mikrobryggerier.

 

 

Grolsch Premium Lager

Euro pilsner – 5,0 procent

Grolsche Bierbrouwerij (SABMiller), Holland

50 cl, 13,95 kroner i mange supermarkeder

 

Grolsch er sponsor for fodboldklubben FC Twente og dens hjemmebane i Enschede, hvor bryggeriet ligger. Ølmæssigt er det en spinkel strågul hollandsk pilsner i klassisk eurostil, som kendetegnes ved at være letløbende og forfriskende. I aromabilledet kan der spores jomfruelige sødmefyldte lyse maltnoter, friskbagt lyst brød og lidt frugt, der suppleres distingveret let bitter humleprofil. Fin sammen med spæde grøntsager, men først fremmest en sprød og lækker tørstslukker.

 

 

Albani Mosaic IPA

India Pale Ale – 5,7 procent

Albani (Royal Unibrew)

50 cl, 16,95 kroner i mange supermarkeder

 

Efter at have snorksovet i mere end ti år har Royal Unibrew meldt sig ind i kampen om det gode øl. Først med ølserierne Lottrup og Schiøtz, så med Royals nye økologiske øl, og nu med overraskelsen Albanis Mosaic IPA, som er blevet en del af Albanis almindelige sortiment. – Som antydet er det en øl krydret med humlen Mosaic. – Lækker veldrejet maltkrop og masser af indslag af mango, citrus og fyrrenåle. – Fin hverdags-IPA til en fornuftig pris. – Der dem, der mener, at øllen reelt set ikke er en IPA, men derimod en Pale Ale – Jeg er ligeglad, hvis bryggeriet kalder det for en IPA, så er det deres fortolkning af en IPA.

 

 

Efes Pilsener

Premium Lager – 5,0 procent

Anadolu Efes, Tyrkiet

50 cl, 13,95 kroner i mange supermarkeder

 

Varmen i Tyrkiet og landets køkken fordrer letløbende lyst pilsnerøl. Efes er tyrkernes svar på en ordinær Carlsbergpilsner. Let maltet med toner af korn og friskbagt brød. Spinkel floral aroma og harmonisk humlebitterhed. – Udpræget ferieøl, men selvom der på dåsen står at øllen er nummer 1 i Middelhavsområdet, så er øllen overflødig i Danmark. I hvert skal der være tropenat i Danmark, hvis den skal vække nogle ferieminder.

 

 

My Pils

Session Pilsner – 4,0 procent

To Øl (brygget hos De Proefbrouwerij, Belgien)

50 cl, 39 kr. hos boxbeers.dk

 

To Øl vandt med My Pils i efteråret 2015 en af de største blindsmagningskonkurrencer i det svenske øl- og spiritusmonopol Systembolaget. Så fra 1. marts 2016 og et halvt år frem, skal de levere mellem 150.000 og 200.000 liter af My Pils til Systembolagets forretninger i hele Sverige. – My Pils er en dejlig krydret pilsner beriget med de amerikanske humler Amarillo og Mosaic som bidrager med noter af tropisk frugt, der understøtter den sprøde spinkle maltprofil. – En herlig bælleøl. – Men der noget jeg ikke forstår, 33 cl My Pils koster i Systembolaget 16,90 svenske kroner, halv pris i forhold til Danmark.

 

Kom til stor spansk vinfestival 23+24 september - læs mere her.

Kom til Whisky & Rom festival 9+10 september - læs mere her.

1 kommentar
Vis kommentarer