Weekendens bedste påskeales

Påske-ales. Her er en række spændende øltips til weekenden

I går var det officiel P-dag – dagen hvor påskebrygget blev lanceret. Men det er der nok kun Kylle-Kylle-fans, som tager den dag alvorligt. I hvert fald har det meste påskebryg været på hylderne de sidste tre-fire uger. – Oprindelig var en påskebryg en undergæret potent bock­øl med masser af malt, sødme og alkohol. Men de sidste ti år har ændret alt og i dag kan påskeøllet være alle slags øltyper. Så i denne uge smages der på overgærede påske-ales.

 

 

Hornbeer Påskeøl

India Pale Ale – 6,4 procent

Hornbeer

50 cl, 48 kroner i specialforretninger

 

Hornbeer er både et folkeligt mikrobryggeri og et eksperimenterende bryghus med kant. – Deres bud på en god påskeøl er en velhumlet øl med masser af noter af fyrrenåle, friskhøstet hø og grapefrugt. Den forårsgyldne øls maltsødme er velafbalanceret. Efter sigende er Hornsbeers Påskeøl identisk med den øl, der for år tilbage hed Happy Hoppy Easter, men det gør den ikke ringere. Glimrende til påskefrokosten, især til de lidt mere fede elementer som for eksempel ost.

 

 

Svaneke Påskefrokost

Saison IPA – 6,5 procent

Svaneke Bryghus

75 cl, 32,95 kroner i bl.a. Superbrugsen

 

På etiketten står der ”Spis en øl”. Selvom Svanekes påskebryg ”Påskefrokost” er perfekt til påskens frokostbord, så vil jeg dog foretrække at drikke den. – Sammen med India Pale Ale er øltypen Saison det mest hippe i øjeblikket. Brygmester Jan Paul har fusioneret det to øltyper og skabt et påskevidunder. – Den orangegule, let støvede øl er perlende og har en flot skumkrone. Kodeord er gær, peber, blomster og masser af tropefrugt afstemt med lækker humlebitter finale.

 

 

 

 

Raasted P Påske Bryg

Amerikansk Pale Ale – 6,0 procent

Randers Bryghus

50 cl, 19,95 kroner bl.a. i Kvickly

 

Det prisvindende Raasted Bryghus er i dag et brand under Randers Bryghus. – Raasted P Påske er i følge bryggeriet en frisk og velsmagende Pale Ale efter amerikansk forbillede, krydret med de amerikanske humler Amarillo og Cascade. – Men P skuffer, humleprofilen er lidt rodet trods de traditionelle indslag af blomster og citrus. – Den er absolut ikke første valg til påskebordet, men mindre kan også gøre det. – Nyd den i forårets første spæde solstråler på terrassen.

 

 

Jacobsen Påske Pale Ale

Pale ale – 5,5 procent

Husbryggeriet Jacobsen (Carlsberg)

70 cl, 39,95 kroner mange steder

 

Carlsberg står bag tre af de mest sælgende påskebryg på markedet. – Kylle, Kylle, Semper Ardens Easter Brew og Forårsbryg fra Husbryggeriet. – Jacobsen Påske Pale Ale, som er det nyeste skud på stamtræet, er en ravgylden ale med en tæt vedholdende skumkrone. Den er også krydret med humlerne Amarillo og Cascade, hvilket her giver en frisk floral og frugtrig profil som ligger i ske en veldrejet maltfylde. – En harmonisk øl med stor folkelig appeal, som nemt havner på mit påskefrokostbord.

 

Kom til italiensk vinfestival 1+2 april i København

 

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i Vin
Seneste i Vintest
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere