Sådan skal du opbevare din vin

Hvor gør man af vinen, ind til den skal drikkes? Man kan jo ikke bare lægge den hvor som helst

Det er nok de færreste, der har  plads til sådan en vinkælder. Men dit soveværelse er et  glimrende alternativ. (Foto: Bo Svane)
Det er nok de færreste, der har plads til sådan en vinkælder. Men dit soveværelse er et glimrende alternativ. (Foto: Bo Svane)

Kan man opbevare sin vin i soveværelset, når man nu ikke har en kælder? Eller er man nødt til at investere i et dyrt vinskab til mange tusinde kroner? Dette er typisk spørgsmål, man hører fra vininteresserede, som ønsker at købe lidt vin til at gemme.

Her er nogle retningslinjer for, hvordan vin bedst opbevares. Dette gælder primært for vine man ønsker at gemme i længere tid - ikke for vine som skal drikkes inden for kort tid. Kort tid er typisk 12 måneder.

Bliver ikke bedre
De fleste rødvine på flasker skal typisk drikkes inden for maks. to-tre år. Bag-in-Boxvine inden for 12 måneder. Hvidvine og mousserende typisk inden for seks-12 måneder.

Men husk, det er kun de færreste vine, som bliver bedre af at blive gemt. De fleste vine er lavet til at blive drukket nu og vil bare miste deres frugt og kraft ved at blive gemt. Eller sagt på en anden måde: De bliver ikke bedre med alderen - tværtimod.

Klik her og læs de gode råd.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i vintest
Mest læste i vin
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen