De store vine: Barolo

Barolo siges at være vinenes konge og kongernes vin! Større kan det vist ikke blive

Barolo vinene kommer fra marker omkring den mindre landsby Barolo i Piemonte. Druen er altid og kun Nebbiolo og ofte er vinene som unge lukkede og præget af barske tanniner. Men allerede efter et par år begynder de at åbne sig med meget komplekse duft og smagsindtryk. Især er det kirsebær, trøffel, chokolade, lakrids, læder og kamfer man kan finde i Barolo vinenes duft og smag.

Der er fem kommuner med hver sin Barolo stil. La Morra med sine elegante og lettere vine. Vinene fra Barolo by som minder om La Morra men ofte har lidt mere struktur og kraft. Castiglione Falletto som er meget holdbare og mere fyldige vine. Montforte d'Alba med sine meget kraftfulde og lagringsværdige vine og endelige vinene fra Serralunga d'Alba som er de mest kraftige og tanninrige.

Årgangene betyder meget og der er stor forskel på årgangene af Barolo, især hvornår de er drikke modne. 2001, 2004, 2006 og 2007 er fremragende årgange men hvor 2007 er de tidligst modnende. Men spørger man de lokale vil flere sige at man skal gemme en Barolo tidligst 10 år før man begynder at overveje at drikke den.

Udover stjerner giver vi også i denne serie point efter 100 point skalaen.

Se anmeldelser af Barolo vine her.

0 kommentarer
Vis kommentarer