Danmarks bedste vine – 50-100 kr.

Ikke mindre end 98 vine deltog i kapløbet om at blive Danmarks bedste vine kåret af et panel af læsere. Se hvordan rødvinene over 50 kr. klarede sig

Det at vinene blev smagt blindt gav nogle overraskelser! (Foto: Thomas Sjørup)
Det at vinene blev smagt blindt gav nogle overraskelser! (Foto: Thomas Sjørup)

For at gøre konkurrencen så fair så muligt blev vinene smagt blindt. Og netop det gav en helt række overraskelser.

Sådan gjorde vi
Supermarkeder og vinkæder blev bedt om at indsende deres bud på de bedste vine i 4 kategorier: hvidvine, rødvine under 50 kr., mellem 50 og 100 kr. samt over 100 kr. Ikke mindre end 98 vine blev indsendt og smagt af et panel af nationen læsere.

Alle helt almindelige danskere som ikke beskæftiger sig professionelt med vin, men som alle nyder et godt glas vin. Til forskel for de andre store tests blev vinene denne gang smagt blindt. I praksis foregik det ved at pakke alle vine ind i et mørkt klæde, så deltagerne ikke vidste hvad de smagte.

Læs også: Amarone: Sådan finder du den bedste

Ofte kan det nemlig påvirke ens bedømmelse, når man ved hvilken vin man smager. Er der personlige præferencer for f.eks. et land eller en drue vil det typisk skinne igennem ens vurdering. Endvidere vil der være en række forventninger til en vin som f.eks. Barolo, Amarone eller en Bourgogne som kan være svære at abstrahere fra når man smager. Og netop det at vinene blev smagt blindt gav nogle overraskelser! Alle vine blev vurderet i forhold til kvalitet, smag samt ikke mindst prisen.

Læs også: Barolo: Kongernes vin

[anmeldelse]