Danmarks bedste grillvine

Grillen er kommet frem, de røde bøffer og pølserne står i kø. Men hvilke vine skal man drikke til grillmaden? I denne uge har vi testet ikke mindre end 24 vine til grillmaden

Vinen til grillmaden skal oftest være kraftig for at kunne modstå den kraftige grillede smag fra kødet. Er det fisk man griller vil en kraftig fadlagret hvidvin ofte være et godt valg. En oversøisk Chardonnay går man derfor sjældent forkert af.

Men for de fleste, er det stadig en god grill bøf eller pølser i diverse varianter som kommer på grillen og hertil skal man finde en vin med masser af koncentration og smag. Igen vil de oversøiske vine stå godt til kødet med deres fylde, masser af frugt og ikke mindst fordi druerne ofte har fået masser af sol. Da man ofte marinerer kødet eller bruger diverse kraftige saucer til maden vil det kræve en kraftig koncentreret vin med en vis syre. Især vil Syrah eller som det hedder i Australien Shiraz vinene være gode valg. De er ofte kraftige, har fået masser af sol og er derfor ofte høje i alkohol. Vinderen blev dog overraskende en vin fra Piemonte på Nebbiolo og Barbera druerne, men generelt var der mange gode bud på grill vine.

Læs også: Sådan finder du den bedste Amarone vin

[anmeldelse]

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen