Kæmpe test af påskens vine

Vi tester denne uge de bedste vine til påsken, både de hvide og de røde

Familie og venner samles til det store påskebord. Er det sild, pålæg og snaps der står på bordet vil en god påskebryg måske være det bedste match. Men er det lammekølle med masser af krydderier og ikke mindst tilberedt med masser af hvidløg er det vinen som skal være modspillet. Det sætter omvendt krav til vinen om at kunne modstå den kraftige og krydrede mad og så må den gerne have lidt syre til at modstå fedtet fra lammet. Ofte vil vine fra det sydlige Rhone, spanske vine på Tempranillo eller oversøiske krydrede vine være gode bud.

Sæsonen for stenbiderrogn har været i gang længe og der er ingen tvivl om at mange vil nyde den fantastiske rogn til påske. Men også fisk finder traditionelt frem til påskebordet og til disse retter vil en hvidvin stå godt. Skal man have rogn eller en mager fisk vil en vin uden fadlagring men med tilpas syre være et godt valg. En Riesling eller Sauvignon Blanc vil være gode bud. Er man til den federe fisk som laks vil en Chardonnay vin være den oplagte ledsager.

Vi har testet 50 vine til påsken fra mange forskellige lande og på mange forskellige druer.

 

Her er vinderne.

Otazu Premium Cuvee 2011, Spanien. 5 stjerner. BEDSTE RØDVIN

Cabernet sauvignon, merlot og tempranillo fra Navarra i det nordspanske. Fyldig saftig og frugtdrevet vin. Brombær, tobak, krydderier og vanilje i smagen. Intens med en flot balance. Meget international i stilen og de 12 mdr. fad fornemmes men velintegreret. Fem pæne stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos wine.dk til 119 kr.

 

Vindoro Primitivo di Manduria 2012, Italien. 5 stjerner. BEDSTE RØDVINSKØB

En rigtig krydderbombe fra det sydligste Italien på primotivo druen. En drue som er blevet voldsomt populær på det seneste herhjemme. Hvilket nok især skyldes vinene er massive, sødlige og krydrede. Personligt synes jeg dog de ofte bliver for overstyrede men denne fungerer godt. Masser af moden frugt men også en syre til at stå imod og så er den ikke specielt sød.  Fem pæne stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos Kvickly på tilbud til 79 kr.

 

José Pariente Verdejo 2013, Spanien. 5 stjerner. BEDSTE HVIDVIN

En af de bedste huse i Rueda og specialiseret netop i verdejo druen. Citrus og melon i duften. En meget frugtig vin i stilen. Pæn syre og lang eftersmag.

Alkoholprocent: 13

Set hos Theis-vine.dk på tilbud til 100 kr.

 

Alamos Chardonnay 2014, Argentina. 5 stjerner. BEDSTE HVIDVINSKØB

Ganske fyldig chardonnay fra mendoza. Ikke så intens i duften men kommer bestemt efter det i smagen med fersken, melon, krydderier og smørtoner. Fed og olieret struktur. Til en halvtredser er dette et særdeles godt køb.

Alkoholprocent: 13

Set hos philipsonwine.com til 600 kr. for tolv styk

 

Se alle testede rødvine her deriblandt en række gode køb.

Se alle testede hvidvine her deriblandt en række gode køb.

0 kommentarer
Vis kommentarer