Påskens bedste rødvine

 

Rødvinene

Smag på over 200 vine til den Italienske vinfestival

Kom til Masterclass med kongen af amarone

 

 

Telegramme Chateuneuf-du-pape 2012, Frankrig. 4 stjerner.

Krydret i duften men lidt spinkel i koncentrationen. Lyse bær, timian, tobak og vanilje i smagen. Pæn lang eftersmag og pæn balance. 89

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Theis-vine.dk på tilbud til 230 kr.

 

 

Otazu Premium Cuvee 2011, Spanien. 5 stjerner. BEDSTE RØDVIN

Cabernet sauvignon, merlot og tempranillo fra Navarra i det nordspanske. Fyldig saftig og frugtdrevet vin. Brombær, tobak, krydderier og vanilje i smagen. Intens med en flot balance. Meget international i stilen og de 12 mdr. fad fornemmes men velintegreret. Fem pæne stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos wine.dk til 119 kr.

 

 

Cantos de Valpiedra 2011, Spanien. 4 stjerner.

Moderne Rioja i stilen. Moden tæt lidt brændt duft. Brombær, krydderier, bagte bær, peber og vanilje. Koncentreret, pænt balanceret. Kan dekanteres med fordel. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 13

Set hos Vinspecialisten til 510 kr. for seks styk

 

 

Blason des Mages Cotes du Rhone 2013, Frankrig. 3 stjerner.

Ung ikke specielt intens vin. Lette krydderier, kirsebær, blåbær og strejf vanilje. Lidt vandig. Stadig en del tannin og det fornemmes den er ung. Kort eftersmag.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Superbest på tilbud til 35 kr.

 

 

Chateau de Vérone Vinsobres 2013, Frankrig. 3 stjerner.

Fra den sydlige del af Rhone dalen. Mørke bær i duften, kærnemælk, brombær, kaffe og vanilje i smagen. Fyldig krydret vin med en lidt tør eftersmag.  

Alkoholprocent: 13,5

Set hos nemlig.com til 80 kr.

 

 

Ramon Bilbao Gran Reserva 2008, Spanien. 4 stjerner.

Tempranillo fra Rioja. Markant vaniljetoner i duften. Brombær, kaffe, tobak og vanilje i smagen. En fadpræget vin dog med en del frugtige toner som pænt står imod. Bløde tanniner og lang eftersmag.

Alkoholprocent: 14

Set hos Superbest til 600 kr. for seks styk

 

 

Grifone Primitivo 2012, Italien. 4 stjerner.

Parfumerede toner i duften. Kirsebær, brombær, tobak, kaffe og vanilje. En del fad fornemmes. Frugtig lidt tørhed i eftersmagen. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 13

Set hos EuroSpar på tilbud til 35 kr.

 

 

Memoro Piccini 2010, Italien. 3 stjerner.

Parfumerede sødlige og modne toner i duften. Kraftig parfumeret smag af marcipan, blomster, kogte bær og vanilje. Noget overstyret i stilen og fadet meget dominerende.

Alkoholprocent: 14

Set hos EuroSpar på tilbud til 90 kr.

 

 

Onda Nova Syrah 2009, Portugal. 4 stjerner.

Syrah fra Algarve kysten. Marmelade toner i duften. Bagte bær og en varm meget krydret vin. Meget koncentreret med sødlige toner.

Alkoholprocent: 14

Set hos Superbest til 325 kr. for tre styk

 

 

Le Cirque 2013, Frankrig. 3 stjerner.

Ikke meget i duften. En lidt vandig vin med kirsebær, krydderier og vanilje. Ret simpel men saftig vin.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos d-vin.dk til 720 kr. for tolv styk

 

 

El Molar 2013, Spanien. 4 stjerner.

Monastrell fra Jumilla i det østlige Spanien. Noget lukket i duften. Brombær, varme krydderier, tobak og vanilje i smagen. Pæn syre men lidt stram kort i eftersmagen.

Alkoholprocent: 15

Set hos A Vinstouw til 594 kr. for seks styk

 

 

Barville Cotes du Rhone 2013, Frankrig. 4 stjerner.

Medium intens frugtig duft. Brombær, tobak, lakrids, krydderier og sødlige toner i smagen. Fadet fornemmes men varme modne toner og bløde tanniner. Lidt vandig i afslutningen.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Skjold Burne på tilbud til 150 kr. for to styk

 

 

Noster 2011, Spanien. 4 stjerner.

Fra det bjergrige Priorat. Vanilje i duften. Mørk frugt og meget koncentreret i stilen. Sorte kirsebær, brombær, mørk chokolade, tobak og vanilje. Flot frugt men fadet ikke helt integreret, så bør nok have lidt tid endnu inden den nydes. Lang mørk eftersmag.  

Alkoholprocent: 14,5

Set hos d-wine.dk til 654 kr. for seks styk

 

 

Feudi Salentini Papaveri Primitivo 2013, Italien. 4 stjerner.

Modne bær i duften. En tæt krydret vin med mocca, mørk chokolade, modne brombær og vanilje. Fyldig vin med let søde eftertoner. Det varme klima fornemmes i tyngden.

Alkoholprocent: 14

Set hos AndrupVin.dk til 414 kr. for seks styk

 

 

Lealtanza Reserva 2008, Spanien. 5 stjerner. GODT KØB

Ganske flot vin fra Rioja. Modne bær i duften. Brombær, lakrids, timian og vanilje. Bløde tanniner og en vin meget klar nu. Pæn lang eftersmag.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos jyskvin.dk til 540 kr. for seks styk

 

 

Virna Barbera 2011, Italien. 4 stjerner.

En mørk fyldig barbera. Skovbær, kirsebær, krydderier, violer og vanilje. Saftig med en let bitter efter tone. Fungerer flot med en god balance. Fire store stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos Holte vinlager til 660 kr. for seks styk

 

 

Antico Ceppo tres 2011, Italien. 2 stjerner.

Fra Lazio nær Rom på syrah, cabernet og petit verdot. Sødlig parfumeret i duften og smag. Nærmest kvalmt. Søde brændte toner og så de toastede toner fungerer ikke.

Alkoholprocent: 13

Set hos Superbest til 140 kr. for to styk

 

 

Peique Ramon Valle 2012, Spanien. 5 stjerner.

Fra det nordvestlige Spanien på mencia druen. En kølig vin i stilen med kirsebær, boysenbær, violer, lakrids og vanilje. En del tannin stadig og kan med fordel dekanteres. Begrænset fadlagring hvilket giver en god balance med den frugtige stil der vil opnås.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos eriksorensenvin.dk til 600 kr. for seks styk

 

 

Marques de Riscal Rserva 2009, Spanien. 4 stjerner.

Klassisk rioja fad men nu mere balanceret end tidligere. 2009 var et varmt år og det er derfor en fyldig vin med brombær, tobak, lakrids og ikke mindst vanilje i smagen. Personligt lidt for meget fad men omvendt en ganske flot vin.

Alkoholprocent: 14

Set hos Salling til 129 kr.

 

 

Contraste 2012, Portugal. 3 stjerner.

Fra Douro dalen på en række lokae druer fra ældre stokke. En fyldig ret tør vin med brombær, tobak, bitter chokolade og strejf vanilje. Noget tør afslutningen og jeg savner lidt mere dybde i vinen, prisen taget i betragtning.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos nordentoftwine.dk til 774 kr. for seks styk

 

 

Flagstone Cabernet Sauvignon 2013, Sydafrika. 3 stjerner.

Let brændt i duften som vinene fra Sydafrika ofte er. Sødlig bagte solbær, tobak, krydderier og vanilje i smagen. Meget oversøisk i stilen og jeg savner lidt mere koncentration og dybde. Men fungerer pænt om end den slutter lidt kort.

Alkoholprocent: 14

Set hos Føtex til 120 kr. for to styk

 

 

La Posta Pizzella Malbec 2013, Argentina. 4 stjerner.

Intens duft af røde bær. Meget bærdrevet vin med kirsebær, blåbær, violer og krydderier i smagen. Jeg savner lidt mere koncentration men kan man lide Malbec bliver man ikke skuffet. Pænt balanceret.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos philipsonwine.com til 840 kr. for tolv styk

 

 

Vindoro Primitivo di Manduria 2012, Italien. 5 stjerner. BEDSTE RØDVINSKØB

En rigtig krydderbombe fra det sydligste Italien på primotivo druen. En drue som er blevet voldsomt populær på det seneste herhjemme. Hvilket nok især skyldes vinene er massive, sødlige og krydrede. Personligt synes jeg dog de ofte bliver for overstyrede men denne fungerer godt. Masser af moden frugt men også en syre til at stå imod og så er den ikke specielt sød.  Fem pæne stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos Kvickly på tilbud til 79 kr.

 

 

Las Vuadras Crianza 2010, Spanien. 3 stjerner.

Tempranillo og garnacha fra Costers del Segre i det nordspanske. En krydret vin med brombær, lakrids, tobak og vanilje. 9 mdr. på fad men jeg føler ikke fadet er helt integreret hvilket giver en del tørhed i afslutningen. Potentialet er stort i dette område men man er ikke helt i mål endnu.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos wine.dk til 594 kr. for seks styk

 

 

La Calandria Cientruenos Garnacha 2012, Spanien. 3 stjerner.

En lys og noget neutral grenache fra Navarra i det nordspanske. Om det er for køligt for druen her alene skal være usagt men den kommer ikke rigtig ud af flasken. Savner både intensiteten og integrationen med fadet fungerer ikke helt. Tror man skal holde sig til at bruge druen i blend i dette lidt køligere område i Spanien.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Ellingvin.dk til 107 kr.

 

 

Farina Amarone 2012, Italien. 3 stjerner.

Ikke megen intensitet i duften og generelt en noget skuffende amarone. Sorte kirsebær, krydderier og vanilje. Men alkoholen stikker af og jeg savner mere intensitet. Den kommer lidt efter i eftersmagen.

Alkoholprocent: 15

Set hos coop.dk/vin på tilbud til 999 kr. for seks styk

 

 

O.V.Z. Winemakers Grand Reserve 2013, Californien. 5 stjerner.

Zinfandel fra gamle stokke. En tæt og meget krydret vin, hvor man fornemmer det lae høstudbytte fra stokkene. Brombær, lakrids, varme bagte krydderier og vanilje. Alkoholen er høj men den bæres pænt. Men det er en voldsom vin med en meget lang vedvarende eftersmag.

Alkoholprocent: 15,8

Set hos Lundens.dk til 2256 kr. for tolv styk

 

 

Claps Refosco dal Peduncolo rosso 2013, Italien. 3 stjerner.

Fra Friuli hvor man oftest ser hvidvine. Ikke særlig intens i duften og i smagen lidt sure kirsebær, krydderier og blomster. En let vin pæn balanceret men uden specielt meget dybde. 

Alkoholprocent: 12,5

Set hos vinmonopolet.dk til 540 kr. for seks styk

 

 

Nizza Le Nicchie Barbera d’Asti 2011, Italien. 4 stjerner.

En meget kraftig og fyldig barbera. Mørke skovbær, lakrids, violer og krydderier. Alkoholen stikker lidt men dybde og lang eftersmag. Går man efter en top Barbera er dette et godt bud som adskiller sig klart for de billigere barbera vine.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos gallovini.dk til 1014 kr. for seks styk

 

 

Cave Saint Desirat Saint Joseph 2011, Frankrig. 5 stjerner.

Intens duft af røde bær. En frugtig meget typisk Saint Joseph med røde kirsebær, peber, violer og lette krydderier i smagen. En let og ganske vellavet vin som er klar til at nyde nu. Lang frugtig eftersmag. Vinene herfra er ofte kostbare men denne er et ganske godt køb.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Holte vinlager til 660 kr. for seks styk

 

 

Gesellmann zb* 2012, Østrig. 5 stjerner. GODT KØB

Z står for zwiegelt og b for blauburgunder (pinot noir) som er de to druer i denne vin fra Burgenland. En meget krydret og ganske spændende vin med kølige toner af kirsebær, blåbær, violer og rosmarin i smagen. Normalt ville jeg være kritisk med blandingen af disse durer men hatten af for det fungerer særdeles godt. Flot balance og en lang lidt mørk eftersmag. Fem pæne stjerner.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos laudrup.dk til 630 kr. for seks styk

 

 

Domaine Georges Vernay Sainte-Agathe 2012, Frankrig. 5 stjerner.

Vin fra det nordlige rhone i Condrieu men da man her officielt kun må lave hvidvine er den klassificeret som en cotes du rhone. 100 % Syrah og meget langt fra det man normalt forbinder med en varm krydret cotes du rhone. Intense røde bær både i duft og smag. Mange lag og en flot dybde som i stilen gør den sammenlignelig med en cote rotie. Lang vedvarende eftersmag med et mineralsk islæt. Er man til vinene fra det nordlige rhone bør man unde sig at prøve denne. Fem store stjerner.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos domainebrandis.dk på tilbud til 175 kr. 

 

 

Senorio de Nevada Club de la Barrica 2009, Spanien. 4 stjerner.

100% syrah fra bjergene omkring Sierra Nevada i det sydlige Spanien. Her forenes varmen og køligheden fra bjergene i denne vin. I denne årgang synes jeg dog varmen har taget over og alkoholen stikker i den grad af med brændte toner af brombær, lakrids, tobak og peber. Let sødlig afslutning så amarone fans vil givet synes godt om denne.

Alkoholprocent: 15,5

Set hos d-wine.dk til 594 kr. for seks styk

 

 

First press Cabernet sauvignon 2011, Californien. 4 stjerner.

Klassisk cabernet vin med solbær, peber, tobak, krydderier og vanilje. Ikke specielt intens som man ofte ser dem fra Napa dalen men ganske ligefrem. Pæn balance med en lidt tør afslutning.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Føtex på tilbud til 199 kr. for to styk

Se her en oversigt over de bedste vinkøb i Danmark lige nu.

1 kommentar
Vis kommentarer