Weekendens bedste franske vine

Franske vindage. Vi har i denne uge testet vine som alle deltager i de franske vindage

Frankrig har gennem årtier siddet på vintronen over det meste af verdenen. Det gælder også i Danmark, men i de seneste år har Italien overtaget som det mest solgte vinland herhjemme og Frankrig trues yderligere af Spanien samt en række oversøiske lande som Chile, Australien og Sydafrika. Lande som i store træk producerer vine på de samme druer, som man benytter i Frankrig, men hvor klimaet ofte er mere stabilt.

Dette har betydet, at man i Frankrig så småt er begyndt at vågne op og rundt omkring er startet på en innovativ proces, så Frankrig igen kan sætte sig på tronen.  Dette være sig nye metoder, anderledes druesammensætninger og nye måder at se vin produktion på.

Der er en række store kendte områder i Frankrig. Bordeaux med de klassiske vine på især Cabernet Sauvignon og Merlot. Bourgogne med Pinot Noir vinene. Alsace med de sprøde hvidvine og Rhone med de mere krydrede og tungere vine. Men også i Loire produceres der nogle spændende vine og omkring middelhavet rustikke men spændende rødvine som ofte er gode køb.

I forbindelse med den store franske vinfestival i København d. 27. og 28. februar har vi testet importørernes egne favoritter og selvom prisniveauet ikke er lavt er kvaliteten høj.

s også: Smag over 200 vine på de franske vindage

 

 

 

Chateau Gourran Grande Reserve 2010. 5 stjerner. GODT KØB

Intens duft af bær. En ganske flot og saftig vin fra det fremragende år 2010, og det fornemmes. Moden frugt men stadig masser af krydderier, grøn peber og strejf vanilje.  Slottet er danskejet og lykkes de ligeså godt i sværere år går de en flot fremtid i møde. Fem pæne stjerner.

Alkohol procent: 13,5

Set hos gourran.dk til 130 kr.

 

 

Carte Noire Ventoux 2011. 4 stjerner.

En rigtig rhone basker på grenache og syrah. Krydret i stilen med masser af modne brombær, lakrids, timian og vanilje. Det fungerer flot selvom afslutningen måske er lidt tør og kort. Fire pæne stjerner.

Alkohol procent: 14,5

Set hos elitevin.dk på tilbud til 84 kr.

 

 

Domaine de Marcoux Chateauneuf du Pape 2012. 5 stjerner.

En meget grenache domineret vin hvilket udover i den lyse farve fornemmes i den parfumerede duft. Krydret vin rimelig intens både i smag og duft. Brombær, tobak, lakrids og vanilje i smagen. Pæn balance.

Alkohol procent: 15

Set hos domainebrandis.dk på tilbud til 300 kr.

 

 

Mégaphone Ventoux 2013. 3 stjerner.

Vin på 80% grenache og resten syrah. En lys krydret vin med brombær, bagte krydderier og vanilje. Ikke specielt koncentreret og noget vandig i eftersmagen. Bløde velintegerede tanniner. Noget tør i afslutningen. Til prisen forventede jeg mere.

Alkohol procent: 14,5

Set hos theis-vine.dk til 165 kr.

 

 

Domaine Roger Perrin Cuvee Laura 2012. 4 stjerner.

Hvidvin primært på viognier (85%). En blomstret intens duft. Fed ganske frisk vin med fersken, abrikos og hvide blomster i smagen. Flot balance og ganske frisk vin som bør serveres til kraftige fiskeretter.

Alkohol procent: 13

Set hos holtevinlager.dk til 660 kr. for seks styk

 

 

Domaine Roger Perrin Cotes du Rhone 2013. 4 stjerner.

Klassisk rhone vin på primært grenache med syrah og cinsault. Røde bær i duften og i smagen kærnemælk, peber, brombær og varme krydderier. Pæn balanceret og en ligefrem ganske behagelig vin.

Alkohol procent: 13

Set hos holtevinlager.dk til 510  kr. for seks styk

 

 

Domaine Tour Saint-Michel Chateaunuef-du-Pape Cuvee des Deux Soeurs 2012. 5 stjerner. BEDSTE KØB

90% grenache og10% syrah. Kirsebær, varme krydderier, urter og vanilje i smagen. Ganske flot og yderst krydret vin med en flot struktur. Let bidende alkohol. Meget chateauneuf til prisen.

Alkohol procent: 15

Set hos philipsonwine.com til 1680  kr. for tolv styk

 

 

Christian Bernard Fleurie 2013, Frankrig.  4 stjerner.

Mørke bær i duften. Noget bitter lidt vandig smag. Umodne kirsebær, lette krydderier. Noget uspændende vin.

Alkoholprocent: 12,7

Set hos Skjold Burne til 480 kr. for seks styk

 

 

Domaine Roger Perrin Cotes du Rhone Vielles Vigne 2012, Frankrig.  4 stjerner.

I duften kærnemælk som fortsætter i smagen med brombær, peber, bagte krydderier og vanilje. Typisk rhone vin i stilen, ganske pænt balanceret og med en rimelig dybde.  Pæn afslutning.

Alkoholprocent: 14

Set hos Holte vinlager til 660 kr. for seks styk

 

 

Muré Clos Saint Landelin Riesling 2012, Alsace. 5 stjerner.

Denne mark ligger inden for appellationen Vorbourg, der har Grand Cru klassifikation og ligger i den  sydlige ende af Grand Cru Vorbourg. Petroleum i duften og en ganske fyldig riesling i stilen. Tropisk frugt, stenfrugt, mineralitet i smagen. Ganske flot balance med lange komplekse noter i eftersmagen.

Alkohol procent: 13,5

Set hos Skjold Burne til 290 kr.

 

 

Domaine La Casenove Cuvee Jaubert 2010, Sydfrankrig. 5 stjerner. BEDSTE VIN

100% syrah fra et område tæt på grænsen til Spanien. 16 mdr. lagring på cementtanke og fade. Sorte bær i duften og en næsten sort tæt vin. I smagen skovbær, peber, lakrids og krydderier. Mange lag og en ganske flot balance.

Alkohol procent: 14,5

Set hos compagniet.dk til 250 kr.

 

 

Domaine Roger Perrin Chateauneuf-du-Pape Blanc 2012. 4 stjerner.

Blend af især grenache blanc, clairette og rousanne. En meget fyldig vin med stenfrugt, pærer, melon og krydderier i smagen. Meget koncentreret men ikke så syrlig hvilket gør den fremstår lidt tung og alkoholen fornemmes. Server den til mad og gerne kraftige fiskeretter.

Alkohol procent: 14

Set hos holtevinlager.dk til 1320  kr. for seks styk

 

 

Claude Cazals Champagne Millesime 2008, Champagne. 5 stjerner. GODT KØB

Modne ferskner, citrus og mineraliteti smagen. En cremet let aggressiv mousse og en let oxideret tone i eftersmagen. Yderst flot og kompleks champagne. Lang vedvarende eftersmag.

Alkohol procent: 12,5

Set hos vintagechampagne.dk til 329 kr.

 

 

Domaine Weinbach Riesling Reserve Clos du Capusins 2012, Alsace. 4 stjerner.

Ganske intens og fyldig riesling. Melon, honning og blomster i smagen. Savner lidt i syren men kompleks og dyb vin med mange nuancer. 89

Alkohol procent: 13,5

Set hos philipsonwine.com til 1800 kr. for tolv styk

 

 

0 kommentarer
Vis kommentarer