Weekendens bedste vine

Der var californisk dominans i toppen af ugens vintest. Vi har testet 29 vine

Et par californiske vine havde fundet vejen til toppen af ugens vintest. Vinforbruget er stigende i USA og det betyder, at det meste der produceres derovre drikkes lokalt og det der eksporteres er ofte ikke billigt. Men vi ser dog bedre og bedre amerikanske vine på hylderne og det kan især tilskrives et forholdsmæssigt stabilt klima, der formår at skave vine der holder en høj jævn kvalitet fra år til år. Det er netop en række af vinene i ugens test eksempler på. Også blandt ugens bedste køb var der kamp til stregen med en sydafrikansk hvidvin som vinder.

Smag på over 200 vine til den Italienske vinfestival

Se her en oversigt over de bedste vinkøb i Danmark lige nu.

 

 

Bellingham Big Oak Red 2013, Sydafrika. 4 stjerner.

Let brændt intens duft. Modne bagte bær med krydderier, kaffe og vanilje. Typisk oversøisk blend i stilen med bløde cremede tanniner og en pæn balance med fadet.  Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos Skjold Burne til 360 kr. for seks styk

 

 

Sycamore Lane Cabernet Sauvignon, Californien. 3 stjerner.

Krydret og intens i duften. Saftig i udtrykket med ikke specielt koncentreret. Røde bær, lette krydderier og strejf vanilje. En simpel ligefrem vin med en let sødme i afslutningen.

Alkoholprocent: 13,6

Set hos Holte vinlager til 390 kr. for seks styk

 

 

Gallo Cabernet Sauvignon 2011, Californien. 5 stjerner.

Primært cabernet baseret vin med petit verdot fra Napa Valley. Mørke bær med en let brændt tone i duften. Umiddelbare røde bær i smagen med lakrids, peber, krydderier og vanilje. Flot koncentration og en pæn syre til at holde frugten oppe. Stadig en del tannin så kan godt gemmes nogen år. Flot balance.

Alkoholprocent: 14,8

Set hos Salling til 349 kr.

 

 

Las Uvas de la Ira 2013, Spanien. 5 stjerner.

Fra måske Spanien mest lovende unge vinmager Daniel Landi. 100% garnacha. Lys og meget floral i duften. I smagen kirsebær, jordbær, violer, lette krydderier og vanilje. Stadig en del tannin så bør gemmes. Meget atypisk spansk. En yderst spændende anderledes vin.  

Alkoholprocent: 14,5

Set hos theis-vine.dk på tilbud til 180 kr.

 

 

Insomnia Cabernet Sauvignon 2013, Californien. 3 stjerner.

Varm lidt brændt duft. Meget sødlig frugt med kirsebær, solbær, bagte krydderier og vanilje. Ikke så koncentreret med bløde tanniner. Sødlig eftersmag hvilket gør vinen en smule kvalm i længden.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos vinmonopolet.dk til 780 kr. for tolv styk

 

 

Cesari Jèma 2010, Italien. 5 stjerner.

100% Corvina fra Veneto. Lavet på delvist tørrede druer. Ikke så meget i duften, men ganske intens smag af modne kirsebær, timian og vanilje. Bitre lidt tørre tanniner. Pæn koncentration med et peberudtryk i afslutningen. Ganske flot madvin.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Salling til 180 kr.

 

 

Herdade do Rocim Tinto 2011, Portugal. 2 stjerner.

Vin på en række lokale druer i området Alentejano i det sydlige Portugal. Ikke meget i duften og i smagen en ultratør snerpende stil med solbær, lette krydderier og tobak. Ikke meget fylde og jeg savner det mest i denne vin, som bestemt ikke er spændende.

Alkoholprocent: 14

Set hos nordentoftwine.dk til 474 kr. for seks styk

 

 

Noster Inicial 2012, Spanien. 3 stjerner.

Vin på primært garnacha fra Priorat. En markant pebret og krydret intens duft. Meget parfumeret vin i smagen med brombær, earl grey te, blomster og vanilje. Fadet er alt for dominerende hvilket er synd og tror ikke det bliver helt godt med tiden. Lover bedre end den holder.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos d-wine.dk til 534 kr. for seks styk

 

 

Domaine de la Janasse Terre de Bussiere 2012, Frankrig. 5 stjerner. GODT KØB

De kan vidst ikke blive helt enige om alkoholen på denne vin da forsiden siger 15 og bagsiden 14,5 men udfra indtrykket er de 15 nok mere rigtigt. Varme krydrede toner og kærnemælk i duften. Klassisk rhone vin med brombær, peber, varme krydderier og vanilje. Pæn fylde og stadig noget tørre bitre tanniner. Pæn lang eftersmag. Svært at blive utilfreds med denne og til prisen ganske flot glas.

Alkoholprocent: 15

Set hos jyskvin.dk til 450 kr. for seks styk

 

 

Tagonius Crianza 2007, Spanien. 4 stjerner.

Fra Madrid og et blend af syrah, cabernet sauvignon, merlot og tempranillo med 10-14 måneder på fad. Ganske intens vin med et modent udtryk i duften. Koncentreret varm frugt især solbær, brombær, timian og vanilje. Meget spansk i stilen. Pæn balance med en fin syre og vel integreret fad.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos ellingvin.dk til 145 kr.

 

 

Bodegas Paniza Alto Cinco Garnacha 2012, Spanien. 3 stjerner.

Fra Carinena i Aragon provinsen. Støvet i duften. Bitre kirsebær, varme krydderier og vanilje. Ikke så koncentreret i stilen men tørre tannin som især kommer til udtryk i den tørre afslutning. Den er ikke dyr men imponerer bestemt heller ikke.

Alkoholprocent: 14

Set hos AndrupVin.dk til 300 kr. for seks styk

 

 

Louis Martini Cabernet Sauvignon 2010, Californien. 5 stjerner. UGENS BEDSTE VIN

Fra Sonoma County og et familiehus der gennem 75 år har lavet vin nu med tredje generation ved roret. En af de køligste årgange nogensinde. Næsten sort vin. En solbær bombe især i duften. Solbær, brombær, lakrids, peber og krydderier. Bløde tanniner og man fornemmer ikke fadet.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Salling til 199 kr.

 

 

Vignamaggio Obsession 2011, Italien. 3 stjerner.

Vin på primært merlot og cabernet sauvignon. Masser af unge røde bær i duften. Kirsebær, lakrids, violer og et let krydret udtryk. Rimelig tørre tanniner, pæn koncentration og en mellemlang eftersmag. Men for dyr.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Gallovini.dk til 894 kr. for seks styk

 

 

Negre dels Aspres Crianza 2011, Spanien. 4 stjerner.

Et blend af mange druer fra Emporda i Katalonien. En fyldig vin i stilen med brombær, krydderier, lakrids og vanilje. Pæn balance omend noget tørhed fornemmes i afslutningen. Flot koncentration og kan sagtens gemme 3-5 år.

Alkoholprocent: 15

Set hos Mondovino.dk til 129 kr.

 

 

Casar de Burbia Tebaida 2009, Spanien. 4 stjerner.

Meget parfumeret vin i stilen. Koncentreret vin med kirsebær, cigarkasse, rosmarin og vanilje i smagen. Dekanter den inden servering. Fadet en anelse for dominerende. Tørre tanniner i afslutningen og en vin der virker som om den er lukket ned lige nu.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos A vinstouw til 1194 kr. for seks styk

 

 

Argiano Rosso NC 2012, Italien. 4 stjerner.

Let blomstret duft og i smagen fornemmes brombær, bagte krydderier og strejf af vanilje. Ligefrem vin uden de store dikkedarer. Pæn struktur men ikke så koncentreret. Bløde tanniner og en vin til at nyde nu. Lidt kort i smagen.

Alkoholprocent: 14

Set hos philipsonwine.com til 960 kr. for tolv styk

 

 

Casa Bochino San Fabiano Calcinia 2013, Italien. 3 stjerner.

Sangiovese med lidt merlot og cabernet sauvignon. Ikke specielt koncentreret men en saftig ligefrem vin med smag af kirsebær, blåbær og krydderier. Ikke meget fylde og lidt kort i eftersmagen. Pæn syre men savner lidt mere af det hele.

Alkoholprocent: 13

Set hos compagniet.dk til 80 kr.

 

 

Corino Barbera d'Alba 2012, Italien. 4 stjerner.

Corino er en af de bedre producenter i Piemonte. Denne kommer fra forskellige marker i La Morra. Elegant ikke specielt kraftig barbera med kirsebær, violer og krydderier. Lagret 3 mdr. på brugte barrique og derfor en stringent frugtig vin i udtrykket.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos domainebrandis.dk på tilbud til 99 kr.

 

 

Exeo Cifras Tinto 2010. 4 stjerner.

100% Garnacha fra Rioja. Kun 10% på fade resten cementtanke. En let og frugtig vin i stilen. Sorte kirsebær, lakrids, peber og krydderier i smagen. Delikat og ganske elegant i stilen. Langt fra hvad man ellers forvinder med Rioja.

Alkohol procent: 13,5

Set hos d-wine på tilbud til 149 kr.

 

 

Spier Creative Block 2013, Sydafrika. 5 stjerner. UGENS BEDSTE KØB

Sauvignon blanc og semillon. Intens duft af stikkelsbær. I smagen citrus, melon og hvide blomster. En flot syre og yderst flot balanceret. Meget frisk vin velegnet til stenbiderrognen. Til tilbudsprisen et kup.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Superbrugsen på tilbud til 59 kr.

 

Le Grand Ribe 2009, Frankrig. 3 stjerner.

Cotes du Rhone villages lavet på økologisk dyrkede druer. Meget urtet i stilen og en smule grøn. Krydret i stilen men virker lidt uharmonisk eller også bare lidt træt. Kort lidt tør eftersmag med en let parfumeret tone.

Alkoholprocent: 14

Set hos Superbest på tilbud til 60 kr.

 

 

Cono Sur Pinot Noir organic 2013, Chile. 4 stjerner.

En lys meget oversøisk pinot i stilen. Jordbær, hindbær, lette krydderier og en let sødme i eftersmagen. Måske en anelse kort i smagen men til prisen ganske pæn vin.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Euro Spar på tilbud til 110 kr. for to styk

 

 

Quaterback 2010, Australien. 4 stjerner.

Blend af shiraz, cabernet sauvignon, merlot og grenache. En rigtig krydderbombe med brombær, peber, bagte krydderier og vanilje. Alkoholen noget dominerende og virker savner lidt mere koncentration som man fandt i tidligere årgange. Pæn lang let sødlig afslutning.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Vinspecialisten på tilbud til 600 kr. for seks styk

 

 

Ruffino Il Ducale 2011, Italien. 5 stjerner.

Sangiovese, syrah og merlot fra Toscana. En fyldig flot vin med kirsebær, lakrids, violer og vanilje. Koncentreret med en flot struktur. Saftig lang afslutning.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Salling til 130 kr.

 

 

Vida Nova 2012, Portugal. 4 stjerner.

Vin på syrah og aragonez (tempranillo) fra Algarve i det sydligste Portugal. En krydret kraftig vin med brombær, tobak, peber og vanilje. Stadig lidt bitre tanniner i afslutningen. Savner lidt mere i dybden prisen taget i betragtning.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Superbest til 275 kr. for tre styk

 

 

Le Clos 2012, Frankrig. 3 stjerner.

Krydret lidt hård vin med sorte bær i duften og i smagen kirsebær, violer og peber. Lidt kølig i stilen. Tørre lidt grønne tanniner.

Alkoholprocent: 13

Set hos nemlig.com til 60 kr.

 

 

Zillinger Grüner Veltliner 2014, Østrig. 4 stjerner.

Flintsten og limefrugt i duften. En mere fyldig grüner veltliner end tidligere år fra Zillinger. Smag af røde æbler, melon, peber og mineralitet. Medium syre og pæn lang eftersmag. Fire store stjerner.

Alkoholprocent: 11

Set hos laudrup.dk til 540 kr. for seks styk

 

 

Klein Steenberg 2012, Sydafrika. 4 stjerner.

Blend cabernet sauvignon, merlot og cabernet franc. Den typiske lidt brændte smag man finder i vinene fra Sydafrika. En krydderbombe med bagte brombær, peber, krydderier og vanilje. Lidt spinkel i frugten men pæn ligefrem vin.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Skjold Burne på tilbud til 420 kr. for seks styk

 

 

Colombelle Sélection 2014, Frankrig. 5 stjerner. GODT KØB

Fra Côtes de Gascogne på colombard og ugni blanc druerne. En meget blomstret frisk vin i stilen. Den er ikke kompliceret men fungerer særdeles godt især til prisen. En vin de fleste vil kunne lide og som vil passe godt til en sommersalat eller dampet fisk. Flot fylde og en let sødlige afslutning, hvilket fungerer godt i denne. Få den femte stjerne for prisen.

Alkoholprocent: 11

Set hos eriksorensenvin.dk til 342 kr. for seks styk

 

0 kommentarer
Vis kommentarer