Weekendens bedste vinkøb

To stjernede vine. Vi har i denne uge testet 26 vine

Aldrig har jeg måtte slippe to stjerner til så mange vine som i denne uge.  Og det er stort set balancen i alle disse vine det halter med. I min optik bør en vin have en god balancen mellem frugt, syre, sødme, alkohol og evt. brug af fad. Dette er essentielt for at kunne skabe en god og drikbar vin. Desværre er der en tendens til at overstyre enkelte dele af dette i nogen vine, hvilket giver en dårlig oplevelse. Men der var da også en række gode vine med en Rhone vin som ugens bedste  og en syditaliensk som bedste køb.

Kom til ny stor oversøisk vin festival i København i oktober - læs mere her.

 

 

Remelluri Reserve 2010, Spanien. 5 stjerner.

Tempranillo, Garnacha, Graciano og de hvide Viura og Malvasía Riojana er blended i denne vin. Telmo Rodriguez står bag denne vin fra sin fødegård i Rioja. En moderne rioja med røde intense bær i duften og brombær, lakrids, tobak, violer og vanilje i smagen. Ikke nær så intens som 2007 men en elegant flot vin. Yderst flot balanceret med en lang frugtig afslutning. Fem store stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos philipsonwine.com til 1680 kr.  for tolv styk

 

 

Olivier Rivière Rayos Uva 2014, Spanien. 4 stjerner.

Ung moderne vin fra Rioja på tempranillo og graciano. Biodynamisk produceret. Masser af røde bær i duften og i smagen fortsætter det med kirsebær, jordbær, tobak, krydderier, violer og strejf vanilje. Pænt balanceret. En vin til ikke for kraftig mad og til at nyde inden for de næste 1-2  år.

Alkoholprocent: 14

Set hos eriksorensenvin.dk til 520 kr. for seks styk

 

 

Pinzale Rosso di Montalcino 2013, Italien. 2 stjerner.

Brunellos lillebror men i dette tilfælde til en noget heftig pris. Røde bær i duften og en streng tørhed med diskrete toner af kirsebær, krydderier og blomster i smagen. Spinkel lidt udpint i frugten. Savner et meste af det jeg forventer fra en rosso di Montalcino men især dens imødekommenhed.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Vinmonopolet til 900 kr. for seks styk

 

 

San Giorgio Tiranno 2013, Italien. 5 stjerner. UGENS BEDSTE KØB

Vin på Malvasia Nero fra Salento i det sydlige Italien. En koncentreret og meget krydret vin med peber, lakrids, sorte kirsebær, rødt kød og vanilje i smagen. Animalsk i udtrykket med en let tørhed. En del tannin stadig men velbalanceret. Krydret lang eftersmag.

Alkoholprocent: 15

Set hos Holte vinlager til 600 kr. for seks styk

 

 

Montes Cabernet Sauvignon Reserva 2013, Chile. 4 stjerner.

Eukalyptus i duften. En saftig cabernet med solbær, peber, krydderier og vanilje i smagen. Man fornemmer det oversøiske præg i vinen. Let sødlig frugtig lang eftersmag.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Vinoble til 79 kr.

 

 

Elena La Luna Barbera d'Alba 2012, Italien. 4 stjerner.

Intense mørke bær i duften. Violer, kaffe, lakrids, peber og sorte kirsebær. En ultra koncentreret barbera meget ekstraheret med en rimelig høj alkohol. Meget moderne i stilen. Men den fungerer med en lang frugtig eftersmag.

Alkoholprocent: 16

Set hos Irma på tilbud til 119 kr.

 

 

Murphy-Goode Zinfandel 2012, Californien. 5 stjerner. GODT KØB

Let brændte bær i duften. Krydrede toner, brombær, lakrids, peber og vanilje i smagen. Flot syre og en saftig vellavet vin. Lang eftersmag.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos jyskvin.dk til 480 kr. for seks styk

 

 

35 grader South Shiraz 2012, Australien. 4 stjerner.

5. Krydret varm i duften. Brombær, sorte modne kirsebær, peber, krydderier og vanilje. En varm lidt sødlig vin med høj alkohol. Ikke specielt koncentreret men saftig ligefrem i stilen. Mellemlang eftersmag.

Alkoholprocent: 14

Set hos theis-vine.dk på tilbud til 70 kr.

 

 

Calmel Joseph Villa Blanche Chardonnay 2014, Frankrig. 4 stjerner.

Fra det sydlige Frankrig en ganske frisk og ligefrem chardonnay. Flot balanceret med smag af fersken, abrikos, krydderier og strejf vanilje. Ikke specielt koncentreret. Frugtig mellemlang afslutning. Savner en smule i syren.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos AndrupVin.dk til 414 kr. for seks styk

 

 

Domaine Beau Mistral Rasteau VV 2012, Frankrig. 5 stjerner. UGENS BEDSTE VIN

Fra ældre stokke med granche, mouvedre og syrah fra underområdet Rasteau i Rhone dalen. Intens krydret i duften. Fyldig og saftig i smagen med masser af krydderier, brombær, kirsebær, lakrids, peber og vanilje. Balanceret, flot syre og lang frugtig eftersmag. Fem store flotte stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos wine.dk til 159 kr.

 

 

Chaetau Laval Cuvée Noémie 2012, Frankrig. 4 stjerner.

Fra Costieres de Nimes i det sydlige Frankrig på primært syrah og granche. Bitre kirsebærtoner i duften. En fyldig vin med kirsebær, lakrids, timian, lavendel og vanilje i smagen. Savner lidt i syren men pæn koncentration. Noget varm i stilen med en mellemlang frugtig afslutning.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos MENY til 275 kr. for seks styk

 

 

Don Nicanor Nieto Cabernet Sauvignon 2013, Argentina. 4 stjerner.

Noget neutral i duften. I smagen diskrete solbærnoter, peber, lette krydderier og strejf vanilje. Pæn syre men savner mere i frugten. Mellemlang let tør afslutning.

Alkoholprocent: 14

Set hos Føtex til 50 kr.

 

 

Piccini Chianti Classico 2011, Italien. 3 stjerner.

Meget diskret i næsen. En simpel lidt spinkel vin med kirsebær, tobak og krydderier i smagen. Pæn syre men noget kort i afslutningen. Savner lidt af det hele i denne.

Alkoholprocent: 13

Set hos MENY til 110 kr. for to styk

 

 

Le Preare Turris 2012, Italien. 3 stjerner.

Stort set ingenting i duften. Noget mere i smagen med peber, sorte bagte kirsebær, bitterstof og vanilje. Savner lidt i syren. Sødlig og tør mellemlang eftersmag.

Alkoholprocent: 14

Set hos MENY til 180 kr. for tre styk

 

 

Alfredo Primitivo 2014, Italien. 2 stjerner.

En lys let krydret vin i duften. Sødlige jordbær og hindbær i smagen, blomster og bagte krydderier. En del restsødme i vinen, savner lidt i syren. Mellemlang afslutning. Ikke helt balanceret i min optik.

Alkoholprocent: 13

Set hos Fakta på tilbud til 35 kr.

 

 

Piccini Chianti Classico Riserva 2009, Italien. 3 stjerner.

Mørke krydrede toner i duften. En knastør let bitter smag af sorte kirsebær, tobak, violer og vanilje. Meget tør med en mellemlang afslutning. Alt for lidt fylde i forhold til at det er en riserva.

Alkoholprocent: 13

Set hos MENY på tilbud til 60 kr.

 

 

Nativ Rue 333 Taurasi 2011, Italien. 2 stjerner.

Vin på aglianico druen fra det centrale Italien. Parfumerede toner i duften. En krydret koncentreret vin hvor fadet dominerer meget. Brombær, lakrids, blomster og udbredt toast og vanilje i smagen. I min optik ikke balanceret, fadet for dominerende og elegancen udebliver.

Alkoholprocent: 14

Set hos AndrupVin.dk til 708 kr. for seks styk

 

 

Serras del Priorat 2013, Frankrig. 3 stjerner.

En lidt atypisk Priorat vin. Parfume og roser i duften. Røde bær, varme krydderier og masser af vanilje. Fadet dominerer og vinen ender noget sødligt. Mellemlang tør eftersmag. Alkoholen meget dominerende. Vil i min optik for meget som den ikke kan indfri.

Alkoholprocent: 15

Set hos d-wine.dk til 84 kr. for seks styk

 

 

ZensaPrimitivo 2014, Frankrig. 2 stjerner.

Røde bolcher i duften. En koncentreret vin med brombær, kirsebær, bagte krydderier og en udtalt sødme i afslutningen. Noget tung og kvalm i stilen. I min optik er den ikke balanceret. Ikke fordi jeg ikke kan lide stilen men skal man arbejde med så høj en sødme skal syren kunne modstå den, og det gør den ikke her.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos SPAR på tilbud til 60 kr.

 

 

Terras de Tavares 2006, Portugal. 4 stjerner.

Modne svampe toner i duften. Flot syre og modne bær, læder, lakrids, krydderier, champignon og vanilje. Nok på sit efterår, men fungerer pænt med en lang noget tør eftersmag.

Alkoholprocent: 13

Set hos nordentoftwine.dk på tilbud til 534 kr. for seks styk

 

 

The Lackey Shiraz 2012, Australien. 3 stjerner.

Intense mørke bær i duften. Peber, lakrids, brombær og vanilje i smagen. Meget oversøisk og varm i stilen. Tør noget brændt i frugten. Mellemlang afslutning.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos gallovini.dk til 594 kr. for seks styk

 

 

Coloma Seleccion Garnacha 2014, Spanien. 4 stjerner.

Meget atypisk garnacha vin fra Extremadura i det vestlige Spanien. Intense sorte bær i duften. En koncentreret varm vin i stilen med modne brombær, varme krydderier, peber, kaffe og vanilje i smagen. En tæt vin med en del tannin, meget oversøisk i stilen. Interessant og potent vin.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos coop.dk/vin på tilbud til 414 kr. for seks styk

 

 

Morgan Bay Cabernet Sauvignon 2013, Californien. 3 stjerner.

Parfumeret i duften. Tør bitter i smagen med søde kirsebær, solbær, lakrids, bagte krydderier og vanilje. Noget spinkel. Oversøisk og varm i stilen med en frugtig mellemlang eftersmag.

Alkoholprocent: 13

Set hos laudrup.dk til 1164 kr. for tolv styk

 

 

Rocca Rosso-Passito 2014, Italien. 3 stjerner.

Delvist tørrede barbera og dolcetto druer fra Piemonte. En fyldig og krydret vin med søde kirsebær, lakrids, mocca og vanilje. Har ikke helt syren på sin side så fremstår lidt tung. Mellemlang sødlig afslutning.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos SPAR, MENY til 90 kr.

 

 

Barahonda 2012, Spanien. 4 stjerner.

Fra Yecla på monastrell og syrah. En simpel og saftig vin med modne bær, bagte krydderier og vanilje i smagen. Ikke specielt kompleks men fungerer på sin egen præmis. En rigtig frikadellevin.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos thewinecompany.dk til 414 kr. for seks styk

 

 

Hayes Ranch Chardonnay 2014, Californien. 3 stjerner.

Let fersken i duften. I smagen melon, fersken, røde æbler og strejf vanilje. Lidt spinkel med en diskret syre. Forventede mig mere til prisen.

Alkoholprocent: 13

Set hos Skjold Burne på tilbud til 175 kr. for to styk

 

 

Gallo Santa Lucia Highlands pinot Noir 2011, Californien. 4 stjerner.

Intense jordbær i duften. En balanceret flot oversøisk pinot i stilen med let sødlig frugt, varme krydderier og vaniljetoner. Fungerer godt nu men server den afkølet da alkoholen ellers stikker af.

Alkoholprocent: 14,2

Set hos MENY på tilbud til 249 kr.

 

 

Falesco Tellus Syrah 2014, Italien. 3 stjerner.

Fra Lazio. Intense mørke bær, let brændt i smagen med brombær, lakrids, peber og vanilje. Noget enstrenget. Mellemlang eftersmag.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos AndrupVin.dk til 390 kr. for seks styk

 

 

Chateau Pierrail 2012, Frankrig. 5 stjerner.

Ofte er det min erfaring at superior vinene kan være særdeles gode køb. Og denne er bestemt et godt eksempel. Mørk vin med mørke bær i duften. Koncentreret, brombær, kaffe, mørk chokolade og vanilje. Flot balance og en kraftig flot vin.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Vinspecialisten til 140 kr.

 

 

Conte Campiano Primitivo Di Manduria Riserva 2010, Italien. 4 stjerner.

Modne kogte bær i duften. En tæt og meget koncentreret vin med brombær, modne blommer, kaffe og vanilje. En del sødme i eftersmagen. Pæn syre og fire flotte stjerner.

Alkoholprocent: 15

Set hos vinmedmere.dk til 99 kr.

 

Se her en oversigt over de bedste vinkøb i Danmark lige nu.

0 kommentarer
Vis kommentarer