Weekendens bedste vinkøb

Den genfødte vin. Vi har i den uge testet 21 vine

Vinene fra Priorat har generelt skuffet mig de senere år. Er ofte blevet for kommercielle i stilen og mistet deres oprindelige DNA, som for mig var de koncentrerede, yderst struktureret, krydrede og blomstrede vine. Men jeg må indrømme jeg blev blæst om kuld af ugens vinder som netop er hvad jeg forbinder med Priorat når det er bedst. Ugens bedste køb blev minsandten en box vin til under 30 kr. per flaske omregnet og som viser at man bestemt ikke skal blive forskrækket over at købe vine på denne facon. Hvis an ser sig godt om findes der flere ganske udmærkede vine i denne kategori.

Kom til ny stor oversøisk vin festival i København i oktober - læs mere her.

 

 

Lafage Cote Sud 2013, Frankrig. 4 stjerner.

Syrah og grenache fra det sydlige Frankrig. En let krydret ligefrem vin. Saftig i stilen med brombær, peber, lakrids og krydderier i smagen. Ikke specielt koncentreret og en god hverdagsvin. Mellemlang afslutning.

Alkoholprocent: 14

Set hos philipsonwine.com til 720 kr. for tolv styk

 

 

Tabali Talinay Pinot Noir 2013, Chile. 5 stjerner.

Fra det køligere Limari ikke langt fra kysten. En lys vin og i duften jordbær. Fortsætter i smagen med blomster, kirsebær, våde sten og strejf vanilje. En elegant velbalanceret pinot meget beaune-agtig i udtrykket.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos wine.dk til 169 kr.

 

 

Farina Ripasso 2013, Italien. 5 stjerner. GODT KØB

Bitre kirsebær i duften. En fyldig vin med sorte kirsebær, lakrids, tobak og vanilje i smagen. Let sødme i afslutningen og en yderst velbalanceret flot vin.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos coop.dk/vin til 414 kr. for seks styk

 

 

Monet Croce Ripasso 2009, Italien. 4 stjerner.

Varme bitre kirsebær i duften. Man fornemmer alderen i denne vin med champignon, røde kirsebær, tobak og vanilje i smagen. Lidt spinkel men velbalanceret og en lang let bitter afslutning.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Holte Vinlager til 570 kr. for seks styk

 

 

Tenuta del Portale Starsa 2012, Italien. 4 stjerner.

Fra det sydlige Italien på aglianico druen. Røde kirsebær i duften. En let og meget frugtig vin. Saftig i stilen uden specielt meget dybde. Kort lidt tør afslutningen. Nyd den til ikke for kraftig mad.

Alkoholprocent: 13

Set hos Jysk Vin til 480 kr. for seks styk

 

 

The Capeman Shiraz 2014, Syditalien. 3 stjerner.

Intense røde bær i duften. En spinkel let vin med en smule sødme, brombær, tobak, krydderier og vaniljestrejf. Kort krydret og lidt brændt eftersmag.

Alkoholprocent: 14

Set hos MENY til 70 kr.

 

 

Nossa Calcario 2013, Portugal. 2 stjerner.

Fra Baga på en række lokale druer. Diskret i duften. En knastør krydret vin med let brændte toner, brombær, kirsebær, lakrids og vanilje. Ikke specielt koncentreret. Lav i syren. Bitter tør afslutning. Pris og kvalitet hænger ikke sammen her.

Alkoholprocent: 13

Set hos Nordentofwine.dk til 1350 kr. for seks styk

 

 

Atlan & Artisan Epistem No. 3 2012, Spanien. 5 stjerner.

Monastrell, garnacha tintorera, syrah og petit verdot fra Yecla i det østlige Spanien. Kærnemælk i næsen. En fyldig krydret vin med brombær, peber, vanilje og masser af krydderier i smagen. Saftig og ligefrem i stilen. Pæn krydret lang afslutning. Den høje alkohol er velintegreret.

Alkoholprocent: 15

Set hos AndrupVin.dk til 894 kr. for seks styk

 

 

Clos Figueres 2007, Spanien. 6 stjerner. UGENS BEDSTE VIN

Fra Priorat og sikke en klassisk vin fra området. Intense brombær i duften. Modne toner men stadig en helt del frugt. Kirsebær, solbær, svampe, peber, tobak og vanilje. Yderst flot balanceret med en saftig let bitter eftersmag. Seks af de sjældne stjerner.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos d-wine.dk til 2394 kr. for seks styk

 

 

Ruffino Riserva Ducale Riserva 2011, Italien. 4 stjerner.

Klassisk chianti classico med intense røde bær i duften. Fyldig vin med bittert udtryk, kirsebær, tobak og krydderier i smagen. Velbalanceret med en krydret eftertone. Har ikke helt syren og strukturen til at gemmes men ganske behagelig nu.

Alkoholprocent: 14

Set hos MENY på tilbud til 110 kr.

 

 

Morgan Bay Cellars 2013, Californien. 3 stjerner.

En lys meget let og spinkel vin med røde bær i duften. Diskret i stilen præget af ung frugt og stort set ikke så meget andet. Mellemlang afslutning med let sødlige toner. Saftevand for voksne.

Alkoholprocent: 14

Set hos laudrup.dk til 1164 kr. for tolv styk

 

 

Coto Mayor Crianza 2011, Spanien. 4 stjerner.

En meget ligefrem Rioja med 12 mdr. fadlagring. Vanilje i duften. En tør klassisk vin med brombær, jordbær, tobak, krydderier og vanilje i smagen. Pænt balanceret med en frugtig afslutning. Pænt glas vin til en halvtredser.

Alkoholprocent: 13

Set hos Netto til 50 kr.

 

 

Passi Reali Rosso 2014, Italien. 3 stjerner.

Sødlige kirsebær i duften som fortsætter i smagen med amarettobær, vanilje, bagte krydderier og et parfumeret udtryk. Lavet på delvist tørrede druer hvilket fornemmes i alkoholen men frugten følger ikke helt med. Mellemlang i afslutningen.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Vinoble på tilbud til 99 kr.

 

 

i freudi di Romans Pinot Nero 2013, Italien. 4 stjerner.

Pinot noir fra Friuli i det nordøstlige hjørne af Italien. Et område som især er kendt for sine hvidvine men som også laver rødvine oftest på pinot noir. Dog meget lette og spinkle i stilen. Meget diskret i duften og i smagen jordbær, lette krydderier og mineralske noter. Pæn syre. Noget kort afslutning.

Alkoholprocent: 14

Set hos Skjold Burne på tilbud til 110 kr.

 

 

Simple Life Pinot Noir 2013, Californien. 4 stjerner.

Masser af modne jordbær i duften. Man fornemmer det er druer der har fået tilpas varme. En sødlig oversøisk vin i udtrykket. Modne jordbær, hindbær, varme krydderier og masser af vanilje fra fadet. En crowdpleaser og fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Theis-vine.dk på tilbud til 110 kr.

 

 

Piccini Montepulciano d'Abruzzo Riserva 2012, Italien. 2 stjerner.

Der kommer desværre meget ligegyldigt vin fra abruzzo og det er synd området er ved at få et ry som billigvinsleverandør for der findes også flere rigtig gode vine. Men denne er desværre i første kategori. Bitter lidt udpint frugt i smagen, let krydret med en kort men tør og bitter afslutning. 

Alkoholprocent: 13

Set hos SPAR på tilbud til 135 kr. for tre styk

 

 

Le Preare Passtempo Veneto B-i-B, Italien. 5 stjerner. UGENS BEDSTE KØB

Mørke bær i duften og en fyldig vin lavet på delvist tørrede druer. Brombær. kirsebær, lakrids, peber og vanilje i smagen. Saftig med en let sødlig tvist i eftersmagen. Til under 40 kr. flasken omregnet er det en flot vin og derfor fem fortjente stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos MENY på tilbud til 110 kr. 2,25l

 

 

Fattoria la Lecciaia Brunello di Montalcino Vigna Manapetra 2009, Italien. 5 stjerner.

Brunello vinene fra 2009 er generelt flotte og denne ingen undtagelse. Fra enkeltmark og med en modent udtryk både i duften og smagen. Modne kirsebær, tobak, læder, tørret skinke og vanilje i smagen. Velbalanceret med den typiske lidt tørre afslutning som brunello vinene ofte har. Den er dyr men pengene værd.

Alkoholprocent: 14

Set hos Irma på tilbud til 295 kr.

 

 

Alma Vieja Crianza 2012, Spanien. 5 stjerner. GODT KØB

Fra højere beliggende vinstokke i Calatayud. Lavet på 90% garnacha fra ældre stokke op til 100 år gammel, resten syrah. En fyldig og kraftig vin med brombær, tobak, sorte kirsebær, lakrids, krydderier og vanilje. Saftig i udtrykket. Pænt balanceret. Lang krydret eftersmag.

Alkoholprocent: 16

Set hos Vindanmark.dk  til 99 kr.

 

 

Pocas Colheita 1997, Portugal. 5 stjerner.

Kandiserede frugter i duften. En sprød og flot tawny stil hvor alderen har givet et komplekst udtryk af tørrede frugter, vanilje, tobak, læder, rosin, sukat og cedertræ. Elegant, blød og yderst velbalanceret. Det er kræs.

Alkoholprocent: 20

Set hos Kvickly på tilbud  til 149 kr.

 

 

Claudie & Bruno Bilancini Les Pins 2013, Frankrig. 4 stjerner.

Sød vin fra Mobazillac. Nektariner i duften. I smagen modne abrikoser, fersken, honning og blomster. Ikke nær så koncentreret og ikke samme botrytis grad som en sauterne. Men en flot syre og friskhed. Nyd den til en frugtdessert.

Alkoholprocent: 12

Set hos Vinspecialisten  til 120 kr. (0,5 l)

 

 

Se her en oversigt over de bedste vinkøb i Danmark lige nu.

0 kommentarer
Vis kommentarer