10 gode søde vine til december måned

Danskerne elsker julen, hyggen og dertil hører de søde vine. Se vores bud her på 10 gode vine til december måned

Følg Vin

Her er vores bud på en række søde vine, som vil gøre sig godt til julehyggen i december måned og især den søde tand. Perioden de enkelte vine er på tilbud, kan godt varierer.

 

Lustau Moscatel Emilin NV, Spanien. Set hos Vinspecialisten til 195 kr.

En brag af en sherry. Orange og toffee i duften. En fed og yderst lækker Muscat sherry som på den ene side er så fyldig og delikat og på den anden side så kraftfuld. Flot syre og en langgggg…. eftersmag.

 

 

Gonzales Byass Medium Pedro Ximenez NV, Spanien. Set hos Superbest til 120 kr. Nødder, kaffe, brændte frugter og julekrydderier pakket ind i en yderst elegant PX. Flot lang eftersmag og til prisen får man meget vin. Server den til en tung nøddekage. 

 

 

Frederiksdal Kirsebærvin 2012, Danmark. Set hos Superbest 130 kr.

Dette er en dansk kirsebærvin og det er ikke ofte vi har danske vine med i testen. Men en yderst frugtig og fyldig vin med flot balance. Især syren fungerer flot. Let sødme og en vin der vil fungere optimalt til ris-a-la manden. Det frække alternativ juleaften eller til at nyde til brunkagerne i december.

 

 

Kracher Cuvée Beerenauslese 2010, Østrig. Set hos philipsonwine.com til 150 kr. ½ flaske.

40% Chardonnay, 60% Welchriesling. 120 g sukker. Duft af kvæde, citron, abrikos. En flot fedme som hænger lang tid. Honningmelon, kvædekompot, modne stikkelsbær, søde krydderier og en flot syre.  Yderst kompleks med en lang sødlig eftersmag.

 

 

Krohn 20 års. Set hos eriksorensenvin.dk til 400 kr.

Et af de ældre familiefirmaer i Douro dalen som uden tvivl er blandt de bedste til tawny portvinene. Meget lys. Intens duft af tørrede frugter. Sød lakrids, vanilje, julekage og tørrede frugter i smagen. Cremet konsistens og en særdeles flot 20 års. Ren meditation.

 

 

Rozés 10 års Infanet Isabel. Set hos Coop, Superbest til 120 kr.

Mørke frugtagtige toner. Svesker, kaffe, krydderier og vanilje. Meget koncentreret med en flot syre. Lang krydret eftersmag der bare bliver ved. Fantastisk køb.

 

 

Burmester 10 års. Set hos philipsonwine.com til 1320 kr. for tolv styk

Burmester laver nogle generelt flotte tawny vine til priser som er yderst fornuftige. Flot duft af især orangeskal. Smag af nødder, figner og svesker. Lidt bidende alkohol men til prisen er dette et fund.

 

 

Paul Cluver Riesling Late Harvest 2012, Sydafrika. Set hos valuewine.dk til 159 kr. ½ fl.

Kåret som sydafrikas bedste søde vin i gennem mange år og man forstår det. En tyk og fed vin med terpentin og hengemt frugt i duften og i smagen en voldsom eksplosion af nektar, orangeskal, honning og blomster. En flot syre binder den sammen.

 

 

Klein Constancia NV, Sydafrika. Set hos Coop.dk for 379 kr.

Et af de ældste vinhuse og nok mest kendte dessertvin fra Sydafrika. Fed som sirup, smag af abrikos men stadig en flot syre og elegant vin bestemt ikke overstyret. Absolut fremragende vin men også meget dyr. En vin til dessert med frugter.

 

 

D’Arenberg Sticky Chardonnay 0,37l 2010, Australien. 90 kr. hos eriksorensenvin.dk.

Chester Osborn er en karismatisk og spændende vinmager på d’Arenberg som er blandt Australiens bedste vinhuse. Denne vin bærer præg af sirup og modne abrikoser i smagen. En rigtig lækker vin med en god balance mellem frugt og syre.

 

Se her en oversigt over de bedste vinkøb i Danmark lige nu.

 

Læs også: De 10 bedste Toscana vine til under 100 kr.

Læs også: De 10 bedste australske vine til under 100 kr.

Læs også: De 10 bedste portugisiske vine til under 100 kr.

Læs også: De 10 bedste grenache vine til under 100 kr

Læs også: De 10 bedste rhone vine til under 100 kr.

Læs også: de 10 bedste vinkøb fra Chile

Læs også: De 10 bedste syditalienske vine til under 100 kr

Læs også: De 10 bedste Chardonnay vine til under 100 kr.

Læs også: De 10 bedste box-vine

Læs også: De 10 bedste italienske vine til under 100 kr.

Læs også:De 10 bedste franske vine til under 100 kr.

Læs også: De 10 bedste californiske vine til under 100 kr.

Læs også: De 10 bedste rosévine til under 100 kr.

LIGE NU