6 stjerner til ugens bedste vinkøb

En chianti sejrer i ugens vintest. Vi har testet 18 vine

Alle vine i denne test smages blindt og overraskelsen var da også stor, da det viste sig at være en klassisk chianti classico som var klart ugens bedste. Det er nemlig min erfaring, at chianti vinene generelt er en blandet fornøjelse, når de deltager i de ugentlige tests. Ofte er de spinkle, bitre og ganske uinteressante. San Felice er et større hus, men står generelt for en god kvalitet og når man så finder deres reserva fra det gode år 2010 til under 100 kr. ja så må man bage tage hatten af.

Se her en oversigt over de bedste vinkøb i Danmark lige nu.

 

 

San Felice Il Grigio Chianti Classico Riserva 2010, Italien.  6 stjerner. UGENS BEDSTE VIN OG KØB

Ganske intens duft af mørke bær og en yderst balanceret vin med kirsebær, bagte krydderier og violer i smagen. Bløde tanniner og en særdeles flot balanceret vin som viser chianti vinene fra sin absolut bedste side. Og i dette tilfælde til en pris som er et røverkøb. 6 stjerner og ingen undskyldning for ikke at købe kassevis af denne.

Alkoholprocent: 14

Set hos Føtex til 165 kr. for to styk

 

 

Monteviejo Petite Fleur Malbec 2010, Argentina. 4 stjerner.

Fra Valle de Uco som er en anelse køligere i Mendoza og derfor giver mere elegante vine. Et let jordbær præg i duften, i smagen kirsebær, krydderier, mineraler, peber og vanilje. Flot struktur med en lang eftersmag. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos Theis-vine.dk til 200 kr.

 

 

Cimarosa Pinotage 2013, Sydafrika.  4 stjerner.

Let duft af brændt gummi. I smagen grønne bær, peber, lakrids og vanilje. Lidt lav i syren. Pæn struktur og en mellemlang eftersmag.  

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Lidl til 35 kr.

 

 

Virna Barbera d'Alba 2011, Italien.  4 stjerner.

Ikke specielt intens duft, i smagen bitre kirsebær, peber og krydderier. En umiddelbar ligefrem bærdrevet vin.  Pæn mellemlang eftersmag.

Alkoholprocent: 14

Set hos Holte vinlager til 600 kr. for seks styk

 

 

Torres Gran Coronas 2011, Spanien.  5 stjerner.

Modne solbær i duften. Ganske intens smag af solbær, brombær, krydderier og vanilje. Meget oversøisk i stilen på trods af dens spanske herkomst. Pæn lang krydret eftersmag og en vin der fungerer særdeles godt især til prisen.

Alkoholprocent: 14

Set hos Vinspecialisten til 480 kr. for seks styk

 

 

Papa Luna 2012, Spanien.  4 stjerner.

Næsten intet i duften. En fyldig krydret vin med pondus. Mørke sorte bær, krydderier, peber og vanilje. En del tannin og derfor en noget tør eftersmag. Alkoholen lidt dominerende.  

Alkoholprocent: 14,5

Set hos d-wine.dk til 474 kr. for seks styk

 

 

Surani Ares 2012, Italien.  4 stjerner.

Intens parfumeret duft. Fyldig meget fadpræget og kødfuld vin med brombær, krydderier og vanilje. Let sødlig eftersmag.  

Alkoholprocent: 13

Set hos kogs.dk på tilbud til 109 kr.

 

 

Domaine de La Baume Elisabeth Viognier 2013, Frankrig. 5 stjerner. GODT KØB

Fra det sydlige og varmere Frankrig. Ganske intens duft af citrus og fersken. Fyldig i stilen og klart en madvin. Flot struktur, fedme og lang eftersmag. Til prisen er dette et kup.

Alkoholprocent: 14

Set hos Kvickly på tilbud til 110 kr. for to styk

 

 

Rocca Vermentino 2013, Italien. 4 stjerner.

Vermentino druen i denne vin dyrket på Sicilien. Ikke specielt intens i duften men kommer fint efter i smagen med fersken, mandler, citrus og krydderier. Lidt kort afslutning men ganske behagelig vin som bør nydes til mad.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos nemlig.com til 50 kr.

 

 

Stobi Chardonnay 2013, Makedonien. 4 stjerner.

Nøddeagtig i duften og i smagen bitre bær, fersken, citrus og bagte krydderier. Lidt kort tør eftersmag. Pæn struktur og til prisen en ganske pæn chardonnay. Men fremstår generelt lidt firkantet i stilen. Fire små stjerner.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Superbest på tilbud til 150 kr. for tre styk

 

 

Chateau Cru Godard 2010, Frankrig. 4 stjerner.

Fyldig bordeaux, hvilket bestemt ikke er normalen i dette prisleje. Masser af modne solbær, tobak og vanilje i duft og smag. Starter forrygende men slutter noget tør og alkoholen brænder. Potentialet var der men fik det ikke helt fuldendt.

Alkoholprocent: 15

Set hos domainebrandis.dk på tilbud til 79 kr.  

 

 

Les Sources de Livran 2010, Frankrig. 3 stjerner.

En let elegant Bordeaux fra Medoc. Flot struktur men jeg savner mere dybde og koncentration især årgangen taget i betragtning. Solbær, enebær, peber og krydderier i smagen. Pæn struktur men meget kort i eftersmagen.

Alkoholprocent: 13

Set hos jyskvin.dk på tilbud til 840 kr. for tolv styk

 

 

Zinio 2009, Spanien. 3 stjerner.

Vin på tempranillo og garnacha fra Rioja. Mørke bær i duften. En fyldig men også noget tanninrig vin med mørke toner. Moderne Rioja men frugten kommer ikke helt ud og den virker generelt noget lukket i stilen.

Alkoholprocent: 14

Set hos youandwine.dk på tilbud til 105 kr.

 

 

Wente Cabernet Sauvignon Charles Wetmore 2012, Californien. 4 stjerner.

Fra Livermore lige uden for San Francisco syd for Napa Valley. Yderst flot struktur, modne bær i duft og smag. Solbær, lakrids, tobak og vanilje. Ikke specielt koncentreret men ganske pæn og elegant om end stadig oversøisk i stilen. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Skjold Burne på tilbud til 140 kr.

 

 

Val de Suga Brunello di Montalconi 2010, Frankrig. 5 stjerner.

Så er Brunello 2010 netop frigivet og det tegner lovende. Røg og røde bær i duften. Tørrede kirsebær, rødt kød, krydderier, pibetobak og vanilje i smagen. Flot struktur stadig med en del tannin, som er velintegrerede. Lang eftersmag. Fem store stjerner.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos philipsonwine.com til 1680 kr. for tolv styk

 

 

Esprit du Silene 2009, Frankrig. 4 stjerner.

Fra Languedoc på grenache og syrah. Ikke meget i duften og i smagen let krydret vin med brombær, kaffe, krydderier og strejf vanilje. Pæn struktur men noget kort i eftersmagen. Ganske pæn vin til prisen.

Alkoholprocent: 14

Set hos EuroSpar på tilbud til 60 kr.

 

 

Almarada Cabernet Sauvignon 2011, Argentina. 3 stjerner.

Ikke specielt intens i duften. I smagen en let brændt smag af solbær, bagte krydderier og vanilje. Bløde tanniner men lidt lav i syren. Alkoholen meget dominerende.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Superbest på tilbud til 50 kr.

 

 

Tenuta Le Calcinaie Chianti Colli Senesi 2012, Italien. 3 stjerner.

Økologisk vin. Røde kirsebær i duften. En stadig noget stram vin med tørre tanniner og en frugt der stadig er noget lukket. Kirsebær, lette krydderier og let perlende i afslutningen. Noget kort og knastør eftersmag.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos compagniet.dk til 95 kr.

 

0 kommentarer
Vis kommentarer