6 stjerner til weekendens bedste vine

Stjerneregn. Vi har i denne uge testet ikke mindre end 32 vine

Følg Vin

Lad mig sige med det samme, at det ikke er mange gange jeg tildeler 6 stjerner til en vin. Når jeg ser tilbage, er det godt 2% af alle de vine der er testet, som har opnået de sjældne 6 stjerner og i 2015 er der indtil videre ingen vine. Men så kom ugens test og ikke mindre end tre vine var så fremragende, at de havde fortjent de eftertragtede seks stjerner. Og det var meget forskellige vine – dels en vintage champagne til en forrygende pris, en ærkeklassisk Bordeaux cru. classé solgt i Lidl og endelig en fremragende vellavet vin fra Chile. Som til en sjettedel af prisen i forhold til Bordeaux vinen må udråbes som et monsterkøb. Men derudover var der masser af andre gode køb så hvis dette er trenden her i starten af efteråret for kvaliteten er det svært at være utilfreds.

Kom til stor spansk vinfestival og smag over 200 vine

 

 

Chateau Tournefeuille 2012, Frankrig.  5 stjerner.

Fra Lalande de Pomerol. En saftig rimelig koncentreret "mini" Pomerol. Solbær, brombær, tobak, krydderier og vanilje i smagen. Mange lag og pæn kompleksitet. Ganske vellykket vin fra en svær årgang.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos coop.dk/vin på tilbud til 129 kr.

 

 

Reserve de la Comtesse 2010, Frankrig.  5 stjerner.

Lidl kører nogle specielle topvine i kampagne uger. Denne er anden vinen til 2 cru slottet Pichon Longueville Comtesse i Paullac. 2010 er et fantastisk år og det fornemmer man i denne vin som emmer af koncentration, elegance og kompleksitet. 51% Cabernet Sauvignon, 46% Merlot og resten er Petit Verdot. Brombær, lakrids, tobak og vanilje i smagen. Den er ikke billig men storebroren koster 4 gange så meget og her får man en flot oplevelse. Normalt giver jeg ikke point i ugens test men denne vil ligge på 91.

Alkoholprocent: 14

Set hos Lidl.dk til 499 kr.

 

 

Chateau Lascombes 2009, Frankrig.  6 stjerner.

Lascombes er et ganske godt anden cru slot fra Bordeaux og 2009 et af de gode år. Dette mix skuffer bestemt ikke for dette er en stor vin. Næsten ½ cabernet og ½ merlot, med lidt petit verdot.  Intense mørke bær i duften, solbær, brombær, kaffe, blomster, lakrids og fadet anes i afslutningen. Flot syre og yderst velbalanceret. Mange lag og allerede når man får den i munden fornemmes storheden. 800 kr. er mange penge, men i dette tilfælde pengene værd, hvis man holder af god bordeaux. 96

Alkoholprocent: 14

Set hos Lidl.dk til 799 kr.

 

 

Charles Van Canneyt Bourgogne 2013, Frankrig.  3 stjerner.

En vin fra vinmageren på Hudelot-Noellat, som har fået lov at lave sin egen vin. Ikke voldsom meget i duften og en spinkel meget syrerig vin med lette kirsebær, hindbær, flint og citrus i smagen. En noget stram, tanninrig vin som jeg er noget usikker på potentialet på.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos theis-vine.dk på tilbud til 150 kr.

 

 

Talosa Vino Nobile di Montepulciano Riserva 2010, Italien.  4 stjerner.

Modne svampede toner i duften. En tør lidt bitter smag af sorte kirsebær, tobak, læder, lakrids og vanilje. Vino Nobile står ofte i skyggen af brunello vinene og det er synd, for der er mange gode vine her og priserne oftest en hel del billigere. Denne måske en anelse for rustik og tør i stilen. Men en spændende vin med mange lag.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Viniropa.dk på tilbud til 149 kr.

 

Le Mesnil Blanc de Blancs Grand Cru 2008, Frankrig.  6 stjerner.

Dette er en ganske imponerende pris for en champagne i denne kvalitet. Fra kooperativet i Mesnil end 100% chardonnay. Intens i duften af modne ferskener. I smagen citrus, pærer, flint, nedfaldsfrugt og blomster. Yderst kompleks med mange lag. En vedvarende blød mousse og langggg eftersmag. Brag af en champagne til prisen.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos philipsonwine.com til 3600 kr. for tolv styk

 

 

Spier Private Collection Cabernet 2013, Sydafrika.  4 stjerner.

Urtet intens duft. Grøn peber, solbær, brombær, lakrids og bagte krydderier i smagen. En varm meget oversøisk vin med en let grøn tone. En anelse brændende alkohol og en vin der bør serveres til kraftigere mad.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Superbrugsen på tilbud til 69 kr.

 

 

Laltre 2014, Spanien.  5 stjerner. GODT KØB

85 % Monastrell og 15 % Garnacha hvilket er usædvanligt blend i det nordlige Spanien. Noget rå i duften men ganske blød og elegant i smagen. Blommer, kirsebær, lakrids, peber og vanilje. En saftig og fyldig vin. Meget varm for en Costers del Segre vin men det fungerer.

Alkoholprocent: 13

Set hos d-wine.dk til 450 kr. for seks styk

 

Suyai 2009, Chile.  6 stjerner. UGENS BEDSTE KØB

Spændende blend på cabernet sauvignon, cabernet franc, carignan og carmenere. Intense bærtoner i duften. I smagen koncentreret frugt, brombær, blommer, bagte krydderier, mørk chokolade og vanilje. Dette er en seriøs flot vin med koncentration, mange lag og en kompleks lang eftersmag. Til prisen ikke mindre end et kup.

Alkoholprocent: 14

Set hos jyskvin.dk til 714 kr. for seks styk

 

 

Mordaz Blanco, Spanien.  4 stjerner.

Sauvignon blanc og airen fra det centrale Spanien. Ikke så meget i duften, men i smagen en frisk vin med melon, stikkelsbær, citrus og blomster i smagen. Lidt kort og tør i eftersmagen. Pæn syre. En let terrasse vin.

Alkoholprocent: 11,5

Set hos eriksorensenvin.dk til 330 kr. for seks styk

 

 

Remy Ferbras Ventoux 2014, Frankrig.  3 stjerner.

Intens krydret duft, men noget spinkel i smagen. Kirsebær, modne brombær, tobak, peber og vanilje. Mellemlang eftersmag.

Alkoholprocent: 13

Set hos MENY til 139 kr. for tre styk

 

 

Smoking Loon Pinot Noir 2011, Californien.  5 stjerner. GODT KØB

En rigtig oversøisk pinot basker. Sødlig frugt, jordbær, hindbær, lette krydderier og vanilje i smagen. Intens i både duft og smag. Flot balanceret. Tilpas syre og en lang frugtig afslutning.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos vinmonopolet.dk til 600 kr. for seks styk

 

 

Castillo Monjardin Pinot Noir 2013, Spanien.  4 stjerner.

Spanien er normalt for varmt for pinot druen men i det nordlige Navarra er der marker der ligger køligt og hvor druen trives. En noget urtet udgave dog, rimelig tæt og med smag af sorte kirsebær, timian, lakrids og vanilje. En del tørhed i afslutningen. Pæn men ikke overbevisende.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos laudrup.dk til 984 kr. for tolv styk

 

 

Two Wines Merlot 2013, USA.  5 stjerner. GODT KØB

En blød og ganske fyldig merlot fra Washington State i det nordvestlige USA. Brombær, kaffe, krydderier og vanilje i smagen. Intens både i smag og duft. Flot syre og balance. En Bordeaux basker til en fornuftig pris. Fem små stjerner.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Vinoble på tilbud til 99 kr.

 

 

Rocca delle Macíe Chianti Classico 2013, Italien.  3 stjerner.

Meget neutral i duften og fortsætter i smagen med en tør lidt stram frugt, kirsebær, varme krydderier, tobak og vanilje. 2013 var et svært år i Toscana og det fornemmes. De fleste vine ganske uinteressante hvilket desværre også gælder denne.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Skjold Burne på tilbud til 100 kr.

 

 

Montemajor Danza Delle Spade 2012, Italien.  4 stjerner.

En fyldig og sødlig Primitivo. Bagte blommer, mørk chokolade, varme krydderier og vanilje i smagen. Pæn syre som holder den massive frugt oppe. Let tørre tanniner i afslutningen.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos AndrupVin.dk til 474 kr. for seks styk

 

 

Apaltagua Carmenere Reserva 2014 B-i-B, Chile.  4 stjerner.

En del grønne toner i duften, som man ofte finder i carmenere vinene. En fyldig og saftig vin med solbær, blåbær, kirsebær, krydderier og vanilje i smagen. Meget oversøisk i stilen med en pæn syre. Mellemlang eftersmag.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos MENY på tilbud til 130 kr. (3 l)

 

 

Sylvain Langoureau Saint-Aubin 2013, Frankrig.  5 stjerner.    

En flot saftig chardonnay med let fersken, citrus, lette krydderier og blomster i smagen. En anelse fad fornemmes men vel integreret.  Flot syre og en lang vedvarende eftersmag. Til prisen ganske flot.

Alkoholprocent: 13

Set hos domainebrandis.dk til 169 kr.

 

 

No. 2 de Saint Martin rosé 2014, Frankrig .  3 stjerner.

Fra Provence . En rimelig spinkel og ligefrem rosé som på ingen måde stikker sig ud. Jordbær, kirsebær, lette krydderier og citrus. Savner lidt mere frugt og dybde. Lidt kort i eftersmagen.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Irma til 129 kr. for to styk

 

 

Cesari Mara Ripasso 2012, Italien.  5 stjerner.  GODT KØB

En fyldig ripasso som sagtens kan måle sig med flere billige amarone vine. Blommer, modne kirsebær, lakrids, tobak og vanilje. Pæn syre, velbalanceret med en kraftfuld krydret afslutning.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos MENY på tilbud til 100 kr.

 

 

Tenute Rubino primitivo 2014, Italien.  4 stjerner. 

Mørke bær. Koncentreret i stilen. Brombær, blommer, lakrids, peber og vanilje i smagen. Høj alkohol der dominerer. Bitter mellemlang eftersmag.

Alkoholprocent: 13

Set hos Vinspecialisten på tilbud til 50 kr.

 

 

J. Palacios Pelatos 2012, Spanien.  5 stjerner. 

Fra Bierzo på mencia druen. Krydret i duften med kærnemælk, brombær, kirsebær, lakrids, tobak, varme krydderier og vanilje. Let kølig i stilen. Frugtig men en pæn dybde. Pæn koncentration og syre. Kompleks og flot vin.

Alkoholprocent: 14

Set hos Vinspecialisten til 140 kr.

 

 

BVRL Cotes du Rhone 2012, Frankrig.  4 stjerner. 

Let krydret næse. Klassisk cotes du rhone med peber, brombær, kirsebær, varme krydderier og vanilje i smagen. Ikke specielt koncentreret men saftig og ligefrem. Mellemlang krydret eftersmag. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos thewinecompany.dk  til 480 kr. for seks styk

 

Villa Antinori 2012, Italien.  5 stjerner. 

Intense kirsebær i duften. Let bitterhed i smagen, sorte kirsebær, peber, krydderier og strejf vanilje. Pæn syre. Flot koncentration på trods af et svært år. Saftig lang eftersmag. Klassisk sangiovese som fungerer flot.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos wine.dk på tilbud til 149 kr.

 

 

Laus Flor de Gewurztraminer 2013, Spanien.  4 stjerner. 

Ikke ofte man støder på en gewurztraminer fra Spanien, her fra navarra. Blomstret i duften. Meget aromatisk vin med blomster, let honningpræg, abrikos og krydderier. Tør i stilen. Velbalanceret men savner elegancen. Lidt tung og kluntet.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Holte vinlager til 600 kr. for seks styk

 

 

Forestani Rosso 2012, Italien.  3 stjerner. 

Fra Veneto i det nordlige Italien. Let krydret næse. Noget tør og lidt lukket i smagen. Bitre toner af især kirsebær, krydderier og vanilje. Pæn koncentration men lidt vandig i eftersmagen. Hænger ikke helt sammen. 

Alkoholprocent: 14

Set hos Skjold Burne på tilbud til 70 kr.

 

 

Venturini Semonte Alto Ripasso 2011, Italien.  5 stjerner. GODT KØB 

En spændende ripasso lagret 12 mdr. på store fade. En lys let oxideret vin i stilen med duft af modne kirsebær. En krydret smag med tobak, læder, krydderier og kirsebær. Elegant med mange lag og en flot kompleksitet.

Alkoholprocent: 14

Set hos Gallovini til 690 kr. for seks styk

 

 

Barahonda Organic 2014, Spanien.  4 stjerner. 

Monastrell og syrah fra Yecla tæt på Valencia. Intens bær duft. En ung vin med lidt spinkel frugt, jordbær, kirsebær, lakrids og violer i smagen. Pæn syre og en simpel frisk umiddelbar let vin men hvor alkoholen brænder noget i afslutningen.

Alkoholprocent: 15

Set hos thewinecompany.dk til 414 kr.  for seks styk

 

 

Magrez Herencia del Padri 2011, Spanien.  5 stjerner. 

Primært carignan med merlot, grenache noir og cabernet sauvignon fra Priorat. Intens duft af mørk chokolade og i smagen modne bær, tobak, flint, animalske toner og vanilje. En spændende meget tæt vin med pæn kompleksitet og en lang krydret eftersmag. Dog en lidt tør afslutning og tanninerne bider. Kan med fordel dekanteres.

Alkoholprocent: 15,5

Set hos Vinspecialisten til 165 kr.

 

 

Two Faces Silvaner 2012, Tyskland.  4 stjerner.

Fra Rheinhessen. Grapefrugt i duften og en syrlig pæn intensitet i smagen med grønne æbler, blomster og citrus. Rimelig fyldig, med en stram syre og mellemlamg eftersmag. Savner lidt mere dybde prisen taget i betragtning.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Holte vinlager til 840 kr. for seks styk

 

 

Helfrich Crement d'Alsace, Frankrig.  4 stjerner.

Lidt aggressive bobler men en pæn vedvarende mousse. Diskret i duften af fersken og i smagen æbler, citrus og lette krydderier. Flot frugtig afslutning. En af de bedre crement vine som har rimelig dybde og flot balanceret. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 12

Set hos Føtex til 85 kr.

 

 

K. Martini Palladium Sauvignon 2014, Italien.  4 stjerner.

Fra et af de måske mest spændende områder i Italien i øjeblikket Sydtirol hvor det især er hvidvine og de køligere vine i stilen der dominerer. Denne sauvignon blanc har en intens duft af stikkelsbær som fortsætter i smagen med blomster, røde æbler og limefrugt. En pæn syre men måske lige en tak for høj i alkoholen som dominerer lidt i afslutningen. En madvin som kræver sit modspil.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos vinogvin.dk til 870 kr. for seks styk

 

Kom til ny stor oversøisk vin festival i København i oktober - læs mere her.

Se her en oversigt over de bedste vinkøb i Danmark lige nu.