Støvlevine

I forbindelse med den italienske vinmesse Vini d'Italia har vi testet en række af messevinene.

Er der noget, der kan få sindene i kog i Italien er det mad og vin, helst begge dele på samme tid. Over årene har italienerne eksporteret denne passion for gastronomi til hele kloden med så stor succes, at selv i et lille land som Danmark, kan præstere noget der ligner en hel legion af fuldt udrustede italianofile hobbygourmeter.

Fredag og lørdag d. 19 og 20 april kan man møde en række importører af Italienske vine i Pressen på Rådhuspladsen. Her vil man kunne smage mere end 200 vine fra den Italienske støvle – lige fra nord til sydspidsen. Vel og mærke vine som de fleste af os ikke støder på i supermarkederne men som kun kommer i mindre partier til Danmark og derfor primært sælges af mindre vinhandlere. Og det er bestemt ikke kedelige vine som testen også viser.

Vinene er udvalgt af importørerne som deltager på messen.

Læs mere om Vini d’italia samt en række spændende masterclasses her.Mascarello Langhe Nebbiolo 2009, Piemonte. 4 stjerner.

Vin fra en af de helt store personligheder i Barolo. En meget atypisk langhe vin med en markant duft af jordbær, en smag af lette skovbær, svampe, violer, brombær og urter. En spændende frugtig og let vin med en utrolig flotkompleksitet. Klar til at drikke nu og vil givet ikke udvikle sig yderligere.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos vinikassevis.dk til 921 kr. for seks styk.Giovanni Almondo Langhe Nebbiolo 2011, Piemonte. 4 stjerner.

En lys Nebbiolo med meget bløde tanniner og smag af kirsebær, jordbær og let krydret. En meget ligefrem og rigtig behagelig vin til lettere mad.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Bichel på tilbud til 100 kr.Aldo Conterno Conca tre pile Barbera d’Alba 2009, Piemonte. 4 stjerner.

Aldo Conterno behøver ikke den store præsentation, da han uden sidestykke er en af kongerne i Barolo. Dette er hans Barbera vin og er en mørk, forholdsvis kraftig af slagsen. I smagen blommer, brombær, peber og vanilje. En god syre og spændende Barbera. Men også dyr, så man bør til prisen forvente meget.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Domaine Brandis på tilbud til 199 kr.Germano Ettore Herzu Riesling 2011, Piemonte. 5 stjerner. BEDSTE HVIDVIN

En Riesling fra Piemonte og et ganske behageligt bekendtskab. Flot fedme og smag af fersken, melon, citrus og mineraler. En rigtig lækker og flot vin pakket ind af en god syre.

Alkoholprocent: 14

Set hos Vinropa til 149 kr.Novelli Cube Bianco 2011, Umbrien. 4 stjerner.

Vin fra Umbrien på en række lokale druer. En duft af citrus og i smagen modne ferskner, ananas, nødder og vanilje. En flot syre og klart en hvidvin til maden.

Alkoholprocent: 13

Set hos Laudrup til 351 kr. for seks styk.Il Palagio Chianti 2009, Toscana. 4 stjerner.

En lys vin med duft af brombær efterfulgt i smagen af kirsebær, skovbær, peber og søde krydderier. Bløde venlige tanniner og en elegant behagelig vin. En vin som er klar nu, men bør drikkes indenfor de næste 3-5 år.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Laudrup til 702 kr. for seks styk.

.

Caparzo Sangiovese 2011, Toscana. 4 stjerner.

En let og meget tilgængelig vin med smag af kirsebær, skovbær og krydderier. Ikke den store kompleksitet men behagelig ligefrem vin.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Vinoble til 450 kr. for seks styk.Frassina Rosso 2011, Toscana. 5 stjerner.

Vin på 30% Cabernet Sauvignon, 35% Sangiovese, 25% Syrah. En fyldig og koncentreret vin med smag af blommer, brombær, peber, tobak og mørk chokolade. En kompleks vin som måske savner lidt i syren. Fem små stjerner.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Vinoble på tilbud til 129 kr.Triade Rosso 2010, Puglien. 5 stjerner. BEDSTE KØB

Vin på Negroamaro, Primitivo og Nero di Troia fra det sydlige Italien. En fyldig krydret vin med brombær, urter, tobak og vanilje. God syre til at stå imod med. En flot og lækker vin til en god pris.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Youandwine.com på tilbud til 75 kr.Fiore de Vigna 2010, Puglien. 4 stjerner.

Vin på Primitivo fra det sydlige Italien. Druerne tørres før de presses som i en Amarone, hvilket giver en lidt sødere vin. En meget fyldig vin med smag af svesker, blommer, mørk chokolade, søde frugter og vanilje. God syre og balance. Savner lidt mere dybde til prisen.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Youandwine.com på tilbud til 110 kr.Bussola Amarone della Valpolicella 2007, Veneto. 5 stjerner. BEDSTE RØDVIN

En monster Amarone som viser hvordan en rigtig Amarone skal laves. Mørke kirsebær, modne blommer, lakrids, violer og mynte. På den ene side så elegant og på anden side så voldsom. Flot syre og fem af de store stjerner.

Alkoholprocent: 16,5

Set hos Youandwine.com på tilbud til 400 kr.GAJA Ca’Marcanda Promis 2010, Toscana. 4 stjerner.

GAJA er Italiens nok mest berømte vinmager. Han holder til i Piemonte men er nu også startet med vine fra Toscana. Vin på primært Merlot, Syrah og lidt Sangiovese. En let og lys vin med smag af kirsebær, skovbær, tobak og krydderier. En elegant vin men savner mere kompleksitet i dette prisleje.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Vignoble på tilbud til 249 kr.Tempora 2007, Toscana. 4 stjerner.

Vin på 60% Merlot og 40% Cabernet Sauvignon. En duft og smag af sorte bær, tobak, blomster og vanilje. En meget fyldig vin med en del tannin så bør dekanteres eller ligge nogle år. Flot balance men savner lidt mere i afslutningen.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos rexwine.dk til 200 kr.

Læs også her: Mød en af Barolos ypperste vinmagere i København

Læs også: Smag de kostbare og berømte vine fra GAJA

Læs også her: Smag topbrunello i flere årgange0 kommentarer
Vis kommentarer