Vintesten: En blød uge

I denne uge anmelder vi 12 vine, hvor det er en hvidvin som bliver ugens bedste vin.

Det var en af de mere bløde uger i vintesten med vine fra mange kontinenter og på mange druer, men hvor kun én spændende hvidvin fra det sydlige Frankrig kom rigtig op og ringe. Hvidvinene på Grenache Blanc er fede, kraftige og bestemt vine man bør nyde med mad. Og vil godt kunne stå til forholdsvis kraftig krydret mad. Der var til gengæld en række gode køb omkring de fyrre kroner. Generelt er det min vurdering, at netop i dette prisleje er kvaliteten steget markant de senere år. Især i det italienske både i syd og nord har man for alvor begyndt at finde formlen til disse prisvenlige vine.Paul Mas Syrah 2011, Frankrig. 4 stjerner.

I det sydfranske laver det forholdsvis store vinhus Paul Mas en række prisvenlige og ofte gode vine. Denne er en krydret vin med smag af brombær, sorte kirsebær, vanilje, urter og meget sydfransk i stilen. Flot krydret vin især til prisen.

Alkoholprocent: 13,5%

Set hos Kiwi til 45 kr.La Stella Cadente Primotivo 2011, Italien. 4 stjerner.

Krydret sødlig frugt som er typisk i vinene på Primotivo druen fra det sydlige Italien. Brombær, mørk chokolade, violer og krydderurter med en let tør eftersmag. Ganske udmærket vin uden dog at stikke af på nogen måde.

Alkoholprocent: 13,5%

Set hos Superbest til 129 kr. for 3 stk.Torre de Lancia Rosso Fuoco 2011, Italien. 4 stjerner. UGENS BEDSTE KØB

Vin fra Salento i det sydlige Italien på Nero d’Avola og Primotivo druerne. To meget typiske druer fra dette område. Modne blommer, masser af krydderier og vanilje. En sødmefuld eftersmag. En ekstra stjerne for udsalgsprisen.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Kvickly til 199 kr. for 6 stk. i uge 6Guigal Crozes- Hermitage 2009, Frankrig. 4 stjerner.

Crozes-Hermitage er den største appellation i det nordlige Rhône, men ofte er kvaliteten man møder meget varierende. Denne har en markant duft af røde frugter. Tydelige Syrah noter af især brombær og peber. Man fornemmer den er ung, noget animalsk. Tør lang eftersmag. Bør gemmes et par år.

Alkoholprocent: 13%

Set hos Philipson wine til 1200 kr. for 12 stk.Bricco Enrichetta Pelassa 2010, Italien. 3 stjerner.

Vin fra Piemonte på Nebbiolo og Barbere druerne. En noget bitter vin med smag af umodne kirsebær, violer og vanilje. En del hårde tannin og ikke helt vel-integreret i vinen.

Alkoholprocent: 13,5%

Set hos Løgismose på tilbud til 69 kr.Domaine la Florane Visan 2010, Frankrig. 4 stjerner.

Typisk vin på Grenache og Syrah fra Visan i Cotes du Rhone Village. En meget krydret vin stadig med en del bid med saftige brombær, violer, lavendel og krydderurter. Stadig en del tannin så kan med fordel dekanteres.

Alkoholprocent: 14%

Set hos Vinens Verden til 139 kr.Amani Pendana Shiraz 2009, Sydafrika. 3 stjerner.

Let brændt duft og smag af blommer, lakrids og vanilje. En meget varm oversøisk vin i stilen med en let bitter eftersmag og hvor syren ikke helt holder.

Alkoholprocent: 14%

Set hos Holte vinlager til 600 kr. for 6 stk.AP Premium Appassimento 2009, Italien. 4 stjerner.

En meget fyldig vin på Corvina, Rondinella og Cabernet Sauvignon fra Veneto ved Gardersøen. Masser af blomme, let sødlige kirsebær, vanilje og chokolade i smagen. God syre, men let bitter kort eftersmag.

Alkoholprocent: 14,5%

Set hos Kvickly til 129 kr. for 2 stk.Swartland winery Bin 101 Shiraz Cabernet, Sydafrika. B-i-B. 3 l. 3 stjerner.

Swartland ligger lidt nord for Cape Town og er generelt en smule køligere end resten af Sydafrika. Man fornemmer det på vinen, som har en god balance med smag af krydderier, solbær, kirsebær og vanilje. Meget oversøisk i stilen og udmærket vin til prisen.

Alkoholprocent: 14,5%

Set hos Superbest på tilbud til 130 kr. B-i-B 3l.Rodnet Strong Cabernet Sauvignon 2009, Californien. 4 stjerner.

Meget typisk Cabernet Sauvignon i den oversøiske stil. Man mødes af vanilje og markant fad i både næse og smag. Modne solbær, tobak og masser af vanilje. Flot struktur, men kræver man er til denne meget fad prægede stil.

Alkoholprocent: 13,5%

Set hos Skjold Burne på tilbud til 600 kr. for 6 stk.Clos du Fee. NICA 32426219Borgo Scopeto Chianti Classico Riserva 2007, Italien. 4 stjerner.

Let animalsk duft, smag af brombær, peber, violer og vanilje. Bløde velintegrerede tanniner. En tør lang eftersmag. Fire store stjerner.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Vinoble på tilbud til 120 kr.Clos des Fées Blanc Villages Vielles 2011, Frankrig. 5 stjerner. UGENS BEDSTE VIN

Vin på Grenache Blanc fra det sydlige Frankrig helt nede ved grænsen til Spanien. En kraftig fed nærmest olieret vin med duft af modne pærer og en smag af nedfaldsæbler, ferskner, mandler og vanilje. En rigtig flot vin som bør nydes til mad.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Erik Sørensen Vin på tilbud til 180 kr.Læs også: Kom til franske vindage

Læs også: Smag den store årgang 2010 fra Bourgogne.

0 kommentarer
Vis kommentarer