Annonce:
Annonce:

Sådan finder du nytårsboblerne

Intet nytår uden champagne, men hvilken skal man vælge? Se også TV indslag.

Annonce:
Følg Vin

Skal man vælge en rigtig Champagne eller får man mere for pengene ved at vælge en Crement, Cava eller Prosecco? Vi har testet mousserende vine fra hele verden.

I mere end 300 år har vi drukket den fortryllende vin med bobler. Kommer den fra Frankrig fra Champagne området lidt øst for Paris, må man kalde den Champagne men ellers findes den samme vin under betegnelser som Crement i resten af Frankrig, Cava i Spanien og Spumante eller Prosecco i Italien. Fælles er, at det er almindelig vin hvor man i gæringsprocessen holder på kulsyren. Normalt lader man den slippe væk, men i de mousserede vine foretages gæringen i flasken eller i de billigere vine på lukkede tanke. Når gæringen er færdig fjerner man gær rester ved at fryse toppen og fjerne isklumpen med urenhederne. Herefter tilsætter man lidt ekstra vin eller sukkervand afhængig af om man ønsker en tør mousserende vin (brut) eller en sødere udgave (demi-sec).

Langt den største del af den Champagne vi drikker fortæres nytårsaften og nat. Og desværre især omkring midnat. Desværre fordi, på det tidspunkt, er det de færreste der kan smage hvad de hælder ned og i princippet kunne man ligeså godt have drukket en billig mousserende vin. Et godt tip, kunne derfor være, at tage den gode champagne til aperitif eller måske endda drikke den til nytårsmaden og så drikke en billigere mousserende vin og skåle nytåret ind med. Skal man have kransekage bør man endvidere vælge en sød udgave (demi-sec, doux eller dulce) da en brut vil være for krads sammen med den meget søde kage.

[anmeldelse]

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: