Find weekendens bedste vinkøb her

Vi har anmeldt 18 vine i denne uge

Det var den portugisiske vin med blomsternavnet Kaprifolie som blev ugens bedste køb. En lækker, krydret vin på en række af de lokale druer, som der er så mange af i Portugal. Og så endda til en pris der er overskueligt for enhver pengepung. Også en fyldig californier og en tysk Riesling imponerede.Otazu Premium Cuvee 2010, Spanien. 4 stjerner.

Vin på Tempranillo, Cabernet Sauvignon og Merlot fra Navarra i det nordlige Spanien. En fyldig frugtig vin med brombær, blomme, peber og vanilje. Flot balance og en vin velegnet til grill og andet krydret mad. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 14

Set hos wine.dk til 119 kr.Weingut Ludwig Thornicher Riesling 2012, Tyskland. 5 stjerner. GODT KØB

Rimelig fyldig og meget frugtig Riesling med en smule sødme. Fersken, modne æbler, citrus og flint i smagen. En flot balance og god vin til terrassen eller til laks. Fem pæne stjerner.

Alkoholprocent: 10,5

Set hos Holte vinlager til 450 kr. for seks stykAltosur Chardonnay 2012, Argentina. 4 stjerner.

Chardonnay fra Mendoza dyrket i 1200 m. højde hvilket fornemmes på vinens kølighed. En fyldig vin med en markant syre. Grønne æbler og umoden fersken i smagen. Kort tør eftersmag.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos kogs.dk på tilbud til 69 kr.Santa Ana Primicia Pinot Grigio 2013, Argentina. 2 stjerner.

Så gør 2013 vinen sit indtog og det er naturligvis fra den sydlige halvkugle hvor man høstede for nogle måneder siden. Ikke megen duft i denne Pinot Grigio og en noget spinkel og uinteressant vin. Let sødme i eftersmagen.

Alkoholprocent: 13

Set hos Kvickly, Superbrugsen til 35 kr.Santa Ana Primicia Rose 2013, Argentina. 3 stjerner.

Rosevin lavet på Malbec druen. En frisk jordbær duft møder én, men smagen er noget neutral og frugten savnes. Tør kort eftersmag.

Alkoholprocent: 13

Set hos Kvickly, Superbrugsen til 35 kr.Henri Bonnaud Terre Promise 2012, Frankrig. 4 stjerner.

Vin fra det anerkendte hus i Provence på druen Rolle. En tør sprød vin med smag af mandler, pærer og blomster. En klar madvin til fisk og skaldyr.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Erik Sørensen Vin til 35 kr.Corte Allodola Vigne Alte Pinot Grigio 2012, Italien. 4 stjerner.

Pinot Grigio går sin sejrsgang over hele verden og er en af de mest efterspurgte druer nu. Den sprøde og syrlige vin med æbler og melon i smagen har været et modtræk til de tunge Chardonnay vine. Denne er bestemt i den pæne ende, med en god balance og meget typisk for denne type vin, som egner sig godt til terrassen eller til en let salat.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Superbest på tilbud til 129 kr. for to stykSanta Rita 120 Cabernet Sauvignon 2012, Chile. 4 stjerner.

Et af de store huse fra det centrale Chile. En markant duft af solbær som fortsætter i smagen sammen med peber, krydderier og vanilje. En flot fyldig og klassisk Cabernet Sauvignon hvor man generelt får meget for pengene. Fire store stjerner.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos SPAR m.fl. til 50 kr.Beringer Zinfandel 2010, Californien. 5 stjerner. BEDSTE VIN

Et af de større huse i Californien men som generelt holder et højt niveau i alle deres prisklasser. En let krydret frugtig duft og i smagen brombær, tobak, urter, kirsebær og vanilje. Flot balance og fyldig vin parat til grillmaden nu. Fem af de store stjerner til denne.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Vinspecialisten til 85 kr.Piccolo Trionfo Rosso Veneto 2011, Italien. 4 stjerner.

Vin på en række af de lokale druer delvist tørrede fra Veneto. En fyldig krydret og let sødlig vin med smag af kirsebær, kirsebærsten og urter. Rimelig lang eftersmag.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos EURO Spar på tilbud til 80 kr. for to stykLouis Bernard Cotes du Rhone 2012, Frankrig. 4 stjerner.

En meget frugtig duft og en generelt meget tilgængelig vin med masser af brombær, krydderier og peber i smagen. Til prisen bestemt et godt glas.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Netto til 45 kr.Rocca delle Macie Chianti Classico 2010, Italien. 4 stjerner.

En saftig og let krydret Chianti med brombær, røde kirsebær og krydderurter. En ikke specielt koncentreret vin til ikke for kraftig mad.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Skjold Burne på tilbud til 600 kr. for seks stykDi Majo Norente 2010 B-i-B, Italien. 3 stjerner.

Vin fra det centrale distrikt Molise i Italien. En let krydret vin med brombær, umodne blommer og krydderurter. Meget tør i stilen med en kort eftersmag.

Alkoholprocent: 13

Set hos Superbest på tilbud til 119 kr.Quadrifolia 2011, Portugal. 5 stjerner. BEDSTE KØB

Vin på en række lokale druer fra Douro dalen. En krydret og ligefrem vin med brombær, blomme, tobak og krydderurter. Man fornemmer den har fået sol og den har en let sødme i eftersmagen. Man får meget for pengene i denne vin og fem fortjente store stjerner.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos philipsonwine.dk til 480 kr. for tolv styk.Celler Pinol L’Avi Arrufi Tinto 2008, Spanien. 5 stjerner.

Kraftig og meget fyldig vin på primært Carinena med Garnacha og Syrah. Sorte kirsebær, brombær, blomme, tobak og mørk chokolade. En flot balance og i stilen meget a la vinene fra Priorat. Ikke billig men pengene værd.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Vinoble til 239 kr.Franzosi Rebo 2011, Italien. 3 stjerner.

Ikke ofte man støder på en vin på Rebo druen fra Lombardiet herhjemme, da det meste drikkes lokalt. En let krydret vin med masser af kirsebær i smagen. På den ene side let i stilen men rimelig høj alkohol. En vin til at nyde nu.

Alkoholprocent: 14

Set hos winestore.dk til 1140 kr. for tolv stykArione Barbera d’Alba 2011, Italien. 3 stjerner.

Vin på Barbera fra Piemonte. Ikke megen duft og i smagen kirsebær, krydderier og vanilje. Fyldig med en noget tør kort eftersmag.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Skjold Burne på tilbud til 360 kr. for seks stykShiraz Rose 2012, Sydafrika. 4 stjerner.

Man fornemmer jordbær i duften og en ganske frisk og ligefrem rose med masser af røde frugter, god syre og en let sødme i eftersmagen. Udmærket vin til terassen.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos LIDL til 100 kr.