Stjerneregn over weekendens vine

Vi har anmeldt 17 vine i denne uge og niveauet var højt denne uge

Der blev uddelt sjældent mange stjerner i denne uge, hvor vine med 5 stjerner næsten stod i kø. Kvaliteten var generelt høj og det var både vine fra meget klassiske områder og nye vine som fik de fem stjerner. Vinder blev en klassisk Rioja vin, som i den grad viser, at det gamle område også har formået at forny sig og være med blandt de bedste vine. Og bedste køb blev en B-i-B vin som viser at kvaliteten også på disse vine er stigende.Domaine Constantin Lazaridi Oenodea 2009, Grækenland. 4 stjerner.

Vin på Cabernet Sauvignon, Agiorgiko og Syrah fra området Drama i det nordlige Grækenland. En fyldig krydret vin i den varme stil med solbær, brombær, kanel og masser af krydderier. Kan med fordel serveres lidt køligt for at dæmpe alkoholen og den meget varme stil som vinen har. Fire pæne stjerner.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Vinspecialisten på tilbud til 90 kr.Catena Malbec 2011, Argentina. 4 stjerner.

Duft af violer. En smag af sorte kirsebær, brombær, blyant og blomster. Flot struktur med en balanceret syre. Fra en af Argentinas bedste huse , men mere spinkel end foregående år.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos philipsonwine.dk til 1200 kr. for tolv stykCono Sur Reserva Especial Riesling 2012, Chile. 5 stjerner.

Fra det lidt køligere område Bio Bio kommer denne Riesling med markant frugtig duft og smag af grønne æbler, melon, lime og grapefrugt. En rigtig flot balance og en god syre afrunder den grønne frugt. Lang eftersmag og til tilbudsprisen bestemt et flot glas.

Alkoholprocent: 13

Set hos Superbest på tilbud til 120 kr. for to stykIl Capolavoro Primotivo B-i-B, Italien. 5 stjerner. UGENS BEDSTE KØB

En fyldig og meget krydret vin på Primotivo druen fra det sydlige Italien. Masser af modne brombær og kirsebær i smagen. En let sødlig krydret eftersmag. Man får generelt meget vin for pengene og en vin til krydret mad.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Føtex til 99 kr. (2,25L)Altosur Malbec 2011, Argentina. 4 stjerner.

Meget mørk frugt, både i duft og smag. En ung Malbec i stilen med masser af frugt, stadig en del tannin og derfor en noget tør eftersmag. Men generelt en pæn og balanceret vin.

Alkoholprocent: 14

Set hos kogs.dk på tilbud til 69 kr.Chateau des Hautes Ribes Vacqueyras 2011, Frankrig. 4 stjerner.

En yderst krydret duft som er så typisk for det sydlige Rhone. En fyldig vin med masser af frugt og krydrede toner i smagen. Lidt tør kort eftersmag.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Kvickly på tilbud til 149 kr. for to stykChateau des Eyssards Cuvee Prestige 2009, Frankrig. 5 stjerner.

Fra Bergerac kommer den vin på primært Merlot (75%). En meget koncentreret og fyldig vin med solbær, brombær, tobak og vanilje i smagen. Flot balance og alkoholen integreres flot. En virkelig flot vin fra en stor årgang.

Alkoholprocent: 15

Set hos Erik Sørensen Vin til 510 kr. for seks stykPierre Riviere Menuts 2010, Frankrig. 5 stjerner.

Vin på primært Merlot (85%) fra Bordeaux. En klassisk Bordeaux men med en fyldighed og elegance på samme tid som gør Bordeaux rigtig god når det lykkes. 2010 er et fantastisk år og det fornemmes.

Alkoholprocent: 14

Set hos vinogvin.dk til 89 kr.Silvia Cellars Cabernet Sauvignon 2011, Californien. 2 stjerner.

En meget tynd og jævn kedelig Cabernet langt fra hvad man ellers ser fra Californien i denne prisklasse. Man fornemmer solbær men savner koncentration og stort set alt andet.

Alkoholprocent: 12,5

Set hos Holte vinlager på tilbud til 480 kr. for seks stykFiorino Toscana Rosso 2011, Italien. 5 stjerner.

En fyldig vin lavet på Sangiovese og med en saftig smag af brombær, blommer, tobak, lakrids og vanilje. Man får meget vin her til tilbudsprisen så fem pæne stjerner.

Alkoholprocent: 15

Set hos Skjold Burne på tilbud til 389 kr. for seks stykRamon Bilbao Gran Reserva 2005, Spanien. 5 stjerner. UGENS BEDSTE VIN

De første Gran Reserva vine fra Rioja er netop frigivet og det er rart, at se at de klassiske træ dominerede vine er erstattet af mere frugt, bedre balance og kompleksitet. Dette er en rigtig flot vin til en yderst fornuftig pris taget kvaliteten i betragtning.

Alkoholprocent: 14

Set hos vinikassevis.dk på tilbud til 600 kr. for seks stykSoave Classico 2012, Italien. 3 stjerner.

Vin på den lokale Garganega drue fra Soave i det nordøstlige Italien. Ikke meget i duften, men i smagen fornemmes grønne æbler, citrus og melon. Fin syre og balance men meget kort eftersmag.

Alkoholprocent: 11,5

Set hos LIDL til 37 kr.Brjnda Il Roseto Nebbiolo d’Alba 2010, Italien. 3 stjerner.

En lys Nebbiolo med en del tannin. I smagen sorte kirsebær, lakrids og vanilje. Meget dominerende alkohol. Bør dekanteres og serveres lidt kølig.

Alkoholprocent: 14

Set hos Bech på tilbud til 594 kr. for seks stykCappellaccio Riserva 2006, Italien. 4 stjerner.

Vin på Aglianico druen fra det sydlige Italien. En spændende vin med toner af sorte kirsebær, kirsebærsten, violer og lakrids. Spændende og anderledes vin i en flot balance. Fire store stjerner.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos wine.dk til 129 kr.Contea di Castiglione Barbaresco 2009, Italien. 5 stjerner.

En meget klar Barbaresco trods ikke så mange år på bagen. Kirsebær, tobak, violer og vanilje i smagen. En flot balance og vil givet vis ikke vinde meget ved at blive gemt men er helt klar nu.

Alkoholprocent: 14

Set hos winestore.dk til 1520 kr. for tolv stykCantina Montinari Montepulciano d’Abruzzo Riserva 2008, Italien. 4 stjerner.

Rimelig fyldig vin med smag af brombær, sorte kirsebær, peber og lakrids. Let animalsk tone. Ikke specielt kompleks, men en vin som bare smager godt.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos winestore.dk til 780 kr. for tolv stykTrofeo Toscana Rosso 2011, Italien. 4 stjerner.

Masser af umiddelbar frugt og en vin med masser af brombær, boysenbær, lakrids, tobak og vanilje. Let brændende alkohol men pæn krydret vin.

Alkoholprocent: 15

Set hos Skjold Burne på tilbud til 420 kr. for seks styk

0 kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen