Weekendens bedste vintilbud

En blandet landhandel. Vi har i denne uge testet 20 vine

Der var mange forskellige vine i ugens vintest. Vine fra Sydamerika over Australien til det nordligste USA og så forskellige lande i Europa. Og vel at mærke vine på mere end 14 forskellige druer var repræsenteret. Bedste vin blev en Cotes du Rhone fra den gode og velansete producent Delas. I øvrigt en vin som også kandiderede som bedste køb. Men den blev slået af en Bag-in-Box vin på Pinot Noir fra Australien, som viser at man ikke altid skal dømme disse boxvine ude og at kvaliteten er voksende.Santa Rita 120 Cabernet Sauvignon, Chile. 3 stjerner.

Smag og duft af solbær, men en lidt spinkel og en-dimentionel vin som smager ganske fint, men hvor man savner mere kompleksitet.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Kiwi til 95 kr. for to stykFromone Grenache Noir Optimum 2012, Frankrig. 3 stjerner.

En meget krydret vin med brombær, krydderier og blomster i smagen. Noget brændende alkohol som ikke er helt velintegreret. Kort eftersmag.

Alkoholprocent: 15

Set hos Holte vinlager til 300 kr. for seks stykBlason d’Aussieres 2009, Frankrig. 4 stjerner.

En meget fyldig vin fra Corbieres i det sydlige Frankrig på en række forskellige druer blandt andet Grenache og Syrah. Blommer, brombær, tobak, krydderier og vanilje i smagen. Noget tørre tanniner og ender meget kort.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Skjold Burne til 600 kr. for seks styk1884 Reservado Malbec 2012, Argentina. 5 stjerner.

Duften af røde modne frugter møder en i denne vin fra Mendoza. Blommer, lakrids, tobak og urter. En vin i den unge stil med kun lidt fad og dermed en vin til at nyde nu med f.eks. oksekød.

Alkoholprocent: 14

Set hos Vinoble til 474 kr. for seks stykI Muri Salice Salento 2012, Italien. 3 stjerner.

En noget parfumeret vin med smag af brombær, krydderier og masser af vanilje. Fyldig og frugtig vin som til prisen er i orden, men måske savner mere balance.

Alkoholprocent: 13

Set hos Kvickly på tilbud til 59 kr.Powers Syrah 2011, USA. 4 stjerner.

Vin fra Colombia Valley i det nordvestlige USA. En tæt og meget fyldig vin med smag af blommer, tobak, mørk chokolade og vanilje. En anelse kort og tør eftersmag.

Alkoholprocent: 14

Set hos wine.dk til 99 kr.Nugan Vision Pinot Noir B-i-B, Australien. 4 stjerner. UGENS BEDSTE KØB

En vin fra King Valley i Victoria som er et lidt køligere område hvilket passer godt til Pinot Noir druen. Duft af hindbær og i smagen skovbær, skovbund og vanilje. Et let animalsk udtryk med en noget syrlig eftersmag.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Superbest på tilbud til 170 kr. B-i-B 3 LDelas Cotes du Rhone 2011, Frankrig. 5 stjerner. UGENS BEDSTE VIN

En krydret og meget fyldig Rhone vin med brombær, krydderier, urter, tobak og vanilje. Flot balanceret og man får meget vin for pengene her.

Alkoholprocent: 14

Set hos Vinspecialisten til 480 kr. for seks stykRemy Febras Costieres de Nimes 2011, Frankrig. 3 stjerner.

Typisk sydfransk vin i udtrykket med masser af krydderier. Masser af rød ung frugt og peber, men lidt simpel i udtrykket og med en kort eftersmag.

Alkoholprocent: 14

Set hos Superbest til 95 kr. for to stykBotticato Ripasso 2011, Italien. 3 stjerner.

Ikke meget i duften og en forholdsvis neutral vin også i smagen, hvor man fornemmer kirsebær, tobak og vanilje. Kort eftersmag og generelt ikke specielt spændende vin.

Alkoholprocent: 13

Set hos Netto til 115 kr. for to stykTesauro A 2010, Italien. 4 stjerner.

Der dukker flere og flere vine op fra Veneto på tørrede druer og det giver generelt mere fylde, højere alkohol men også tungere vine. Denne er ingen undtagelse og har blommer, mørk chokolade og vanilje i smagen. En fyldig vin hvor alkoholen dominerer og vinen derfor med fordel bør serveres køligt.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Irma til 149 kr. for to stykCrasto 2011, Portugal. 5 stjerner.

For et par uger siden fik storebror 6 stjerner men denne vin er bestemt en god vin hvor man får meget for pengene. Et udbredt krydret udtryk med smag af kaffe, mørke bær, chokolade og krydderurter. Flot balance og en vin der vil stå godt til gryderetter.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos Portugisisk Vinkælder til 89 kr.Condado de Haza 2010, Spanien. 4 stjerner.

En meget parfumeret duft og smag der møder en i denne vin hvor fadet spiller en væsentlig rolle. Meget fyldig vin med brombær, tobak og masser af toast og vanilje. Knastør afslutning. Fadet er generelt meget dominerende og en vin som vil have godt af at blive dekanteret eller gemt nogle år.

Alkoholprocent: 14

Set hos philipsonwine.dk til 1200 kr. for tolv stykRenacer Cabernet Sauvignon 2012, Argentina. 3 stjerner.

En af de første Cabernet vine fra huset som ellers satser på Malbec. En lidt grøn næse og i smagen solbær, kaffe, krydderier og vanilje. En meget fyldig vin men hvor den grønne tone dominerer for meget.

Alkoholprocent: 14,8

Set hos Erik Sørensen Vin til 510 kr. for seks stykVersatil Tinto 2011, Portugal. 5 stjerner.

Vin på Tourega national, Aragonez og Tinta Caida fra Alentejano i det østlige Portugal. En meget krydret og ganske fyldig vin med smag af brombær, blomster og krydderier. Til tilbudsprisen en ganske fornuftig vin som passer godt til let krydret mad og som de fleste vil kunne lide. En ekstra stjerne for prisen.

Alkoholprocent: 14

Set hos Cultwine.dk til 342 kr. for seks stykFranzosi Garda Marzemino 2011, Italien. 4 stjerner.

Duft af kirsebær og i smagen en fyldig bitter vin med modne bær især kirsebær og krydderier. Vin fra Gardasøen på udelukkende Marzemino druen. Kort eftersmag. Meget italiensk i sit udtryk.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos winestore.dk til 109 kr.Lafond Pinot Noir Santa Rita Hills 2010, Californien. 3 stjerner.

En duft af hindbær og en typisk oversøisk Pinot Noir i stilen med smag af skovbær, jordnær og vanilje. En sødlig og meget frugtig eftersmag. Men jeg savner lidt mere syre.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos lundens.dk til 155 kr.Prinz von Preussen Riesling 2012, Tyskland. 5 stjerner.

En duft af flint og sten. I smagen grønne æbler, citrus, lime og en flot syre der skærer igennem. En frisk og yderst flot vin med en smule sødme. En vin til hummere eller måske let krydret asiatisk mad.

Alkoholprocent: 11

Set hos Pran Vinimport til 110 kr.Rabbit Ridge Grenache Blanc 2010, Californien. 5 stjerner.

En fed og kraftig hvidvin med modne ferskner, pærer og vanilje. Pæn syre og en vin der bør serveres til mad og gerne fed fisk eller krydret kylling. En flot anderledes vin med lang frugtig eftersmag.

Alkoholprocent: 14,5

Set hos lundens.dk til 1200 kr. for tolv stykTenute Bisci A Dopo 2012, Italien. 4 stjerner.

Vin på Primotivo fra Puglien. Kirsebær, kirsebærsten og en rimelig fyldig vin til let krydret mad. Fin balance men lidt kort eftersmag.

Alkoholprocent: 13,5

Set hos Vinmonopolet.dk til 1200 kr. for tolv styk